دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۳۰ - ۰۷ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۵۸۸
اقتصاد کلان

از فلافل تا خودرو؛ قیمت‌ها کمرشکن

بازار خودرو,قیمت خودرو

 جهش عجیب قیمت‌ها در بازار خودرو در حالی حاکم است که فعالان بازار و نمایشگاه‌داران از نبود خریدار صحبت می‌کنند؛ این‌که دیگر با قیمت‌های ندید، کم‌تر خریداری توان تغییر خودروی خود یا خرید خودروی جدید دارد. گزارش‌های مختلف حاکی از آن است که قیمت پژوپارس اتوماتیک مدل ۱۳۹۹ از مرز ۶۰۰ میلیون تومان رد شد. در حال حاضر این خودرو در بازار به قیمت ۶۰۵ میلیون تومان به فروش می‌رود که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ میلیون تومان گران شده است.

پژو ۴۰۵ SLX مدل ۱۴۰۰ نیز طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ میلیون تومان گران شده و به ۴۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است. در این میان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای پاناروما مدل ۱۴۰۱ در بازار ۲۰ میلیون تومان گران شده و ۵۹۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. پژو۲۰۷ اتوماتیک پاناروما مدل ۱۴۰۰ اما با افزایش حدود ۵ میلیون تومانی قیمت، در بازار به قیمت ۷۳۵ میلیون تومان به فروش می‌رود. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز با افزایش ۳۰ میلیون تومانی به ۴۶۰ میلیون تومان رسید و قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۳۹۹ با افزایش ۲۰ میلیون تومانی، به ۴۹۰ میلیون رسید. بنا به این گزارش، قیمت سمند EF۷ با افزایش ۵ میلیدن تومانی نسبت به دیروز ۴۶۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد و تارا دنده‌ای مدل ۱۴۰۱ هم به ۶۰۰ میلیون تومان رسید. قیمت دناپلاس اتوماتیک توربوپلاس مدل ۱۴۰۱ در بازار ۷۲۰میلیون شد و رانا پانوراماپلاس نیز با افزایش ۲۰ میلیونی به ۵۱۰ میلیون تومان رسید.

تحت چنین شرایطی معیشت دوباره به بحث داغی در میان افکار عمومی تبدیل شده و مقایسه قیمت کالاهای مختلف داغ‌تر شده است. فلافل که تا همین چند وقت پیش جزء غذاهای ارزان‌قیمت در میان مردم بود حالا بر اساس گزارش‌ها تبدیل به یکی از غذاهای لاکچری شده به طوری‌که به گفته رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس: «عدم استقبال از غذای رستورانی بعد از شیوع بیماری کرونا آغاز، تورم موجود و افزایش نرخ غذاهای رستورانی موجب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تقاضا شده است». علی اصغر میرابراهیمی با اشاره به افزایش نرخ کالاهای اساسی و تاثیر آن بر قیمت غذاهای رستورانی، گفت: «تورم موجود در کشور بر قیمت روغن، برنج، رب گوجه فرنگی، انواع ادویه، زعفران و .... تاثیر گذاشته است؛ رستوران‌داران نیز مصرف‌کننده محسوب می‌شوند و باید مواد اولیه پخت را با قیمت بالا خریداری کنند».

وی در پاسخ به این پرسش که نرخ یک پرس غذا در رستوران‌ها چگونه محاسبه می‌شود؟ به ایلنا گفت: «اتحادیه بر عملکرد واحدهای صنفی نظارت دارد نرخ‌ غذای رستورانی بعد از محاسبه قیمت مواد اولیه (باتوجه به فاکتور روز)، حقوق کارگری، بیمه، مالیات و ۲۰ درصد سود قانونی و ..... به دست می‌آید». این فعال صنفی ادامه داد: «نرخ غذا در واحدهایی که برنج طارم و هاشمی مصرف می کنند با نرخ واحدهایی که برنج خارجی استفاده می‌کنند باید متفاوت باشد». این فعال صنفی با بیان اینکه رستوران‌دارانی که با نرخ‌های اقتصادی اقدام به عرضه خوراک می‌کنند از مواد اولیه مرغوب استفاده نمی‌کنند، گفت: «با آنالیز ابتدایی قیمت‌ها به نرخ‌های که برخی واحدهایی صنفی برای غذاهای خود درج می‌کنند نخواهیم رسید چگونه ممکن است که مرغ کیلویی ۴۵ تا ۵۰ هزار تومانی و برنج کیلویی ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی برای طبخ غذا استفاده کرد اما از سوی دیگرقیمت یه پرس غذا حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان شود؟ اینجاست که تایید می‌شود این واحدها از مواد اولیه نامرغوب استفاده می‌کنند».

همچنین در این رابطه اسداله احمدی شهریور رئیس اتحادیه اغذیه فروشان هم، با اشاره به افت فروش در اغذیه‌فروشان، گفت: «سردی هوا همواره در میزان فروش تاثیر می‌گذاشت؛ چراکه مردم ساعات کمتری از روز را خارج خانه سپری می‌کنند. همچنین افت قدرت خرید و افزایش نرخ انواع اغذیه باعث شده است که میزان فروش حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افت کند».

وی ادامه داد: «نرخ فلافل حدود ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان شده است البته برخی واحدها ممکن است در ساندویج سه عدد فلافل و واحد دیگر ۵ عدد فلافل بگذارد و این موضوع نرخ ساندویج را تغییر می‌دهد همچنین برندها و کیفیت خوراک در تعیین قیمت فاکتور مهمی محسوب می‌شود». با چنین وضعیتی تجارت‌نیوز نوشت، کارنامه دولت رئیسی در طول ۱۸ ماه اخیر یکی از موضوعات داغ این روزها در شبکه‌های اجتماعی و محافل رسانه‌ای است. حال این پرسش مطرح است که چرا آمارهای ارائه شده از سوی دولت سیزدهم با آنچه مردم بر سر سفره خود احساس می‌کنند تفاوت فاحشی دارد؟ ابراهیم رئیسی پس از جهش‌های قیمتی بازار ارز در سال ۹۷ گفته بود: خدا رحم کرد ما رئیس‌جمهور نشدیم که دلار بشه ۵ هزار تومن! کنایه‌ای به حسن روحانی که یادآور بگومگوهای انتخاباتی سال ۹۲ بود که منجر به شکست رئیسی از روحانی شده بود. حالا از آن روز، سال‌ها گذشته و ابراهیم رئیسی بیش از ۱۸ ماه است که ریاست قوه مجریه را بر عهده دارد.

دولت رئیسی در شرایطی وارد آخرین فصل از سال ۱۴۰۱ شده که قیمت دلار رکورد تاریخی ۴۰ هزار تومانی را شکسته و شواهدی از توقف روند افزایشی نرخ ارز نیز مشاهده نمی‌شود. نرخ تورم نیز در محدوده بالای ۴۰ درصد نوسان می‌کند و مرکز آمار از تداوم روند رو به رشد تورم در آذر ۱۴۰۱ خبر داده است.اگر از وعده‌هایی مانند ساخت ۴ میلیون مسکن، جبران ضرر و زیان سهامداران بورس، کاهش نرخ بیکاری و… که اثری از تحققشان دیده نمی شود عبور کنیم و تمرکزمان را بر وضعیت معیشتی مردم عادی بگذاریم متوجه خواهیم شد که ابراهیم رئیسی برخلاف لقبی که هوادارانش به وی داده بودند، نه تنها حامی محرومان نبوده بلکه سفره این قشر در دوران ریاست جمهوری وی به شکل بی‌سابقه‌ای کوچک‌تر شده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم غذا در آذر ۱۴۰۱ به ٦٥.٣ درصد رسیده که در بهترین حالت به معنای نصف شدن قدرت خرید مردم در یک‌سال اخیر برای تهیه اقلام خوراکی و نیازهای ابتدایی برای زنده ماندن است. برخی کارشناسان نیز از رکوردشکنی تورم خوراکی‌ها در طول هفتاد سال اخیر خبر می‌دهند. به گفته کارشناسان، طی این سال‌ها آنچه در کشور رخ داده، این است که بیش از آنکه بخش تولید رشد کند، بخش‌های نامولد مثل سفته‌بازی، سوداگری، خرید و فروش زمین و مسکن و ارز و طلا و امثال این‌ها رشد کرده‌اند؛ بنابراین مادامی که این وضعیت در اقتصاد ایران تصحیح نشود، قطعا در کنار کاهش ارزش پول ملی، شاهد از بین رفتن قدرت خرید مردم و حتی نابودی کامل طبقه متوسط جامعه خواهیم بود.

hamdelidaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش