دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۰ - ۲۹ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۶۷۱
اقتصاد کلان

هشدار نسبت به یک خطر بزرگ در سال ۱۴۰۲؛ رشد اقتصادی ۲ درصد، میزان افزایش مالیات ۵۰ درصد❗️

مالیات,افزایش مالیات در سال 1402

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: براساس لایحه بودجه ۱۴۰۲، مجموع درآمدهای مالیاتی ۸۳۸ هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که سهم مالیات از درآمدهای دولت برای سال آینده ۷۲ درصد خواهد بود.

از این رقم سهم مالیات اشخاص حقوقی ۲۹۶ هزار میلیارد تومان، مالیات بردرآمدها ۱۲۲ هزار میلیارد تومان، مالیات بر ثروت ۳۷۶ هزار میلیارد تومان، مالیات بر واردات ۱۲۹ هزار میلیارد تومان و مالیات بر کالاها و خدمات ۲۵۲ هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

در بودجه ۱۴۰۲ دولت پیشنهاد افزایش ۴۹ درصدی مالیات را داده آماری که در ۱۳ سال گذشته بی‌سابقه است. اتکا به مالیات را می‌تون آرزوی دیرینه تمامی دولت‌ها در ایران دانست . کاهش وابستگی به نفت و افزایش وابستگی به مالیات و اداره دولت بر پایه درامدای مالیاتی یکی از اهداف عالیه دولت‌ها در تمامی سال‌ها بوده است این در حالی است که میزان رشد درآمدهای مالیاتی در سال آینده در حالی اتفاق می‌افتد که ایران در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های اقتصادی به سر می‌برد و در این راستا کاهش سفره مردم و آب رفتن شدید قدرت خرید سبب شده است افزایش مالیات عاملی برای تشدید بحران اقتصادی خانوارهاست و همین امر زنگ خطری برای کوچک شدن بیشتر اقتصاد ایران در سال آینده است.

هشدار نسبت به یک خطر بزرگ

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به «توسعه ایرانی» می‌گوید: میزان مالیات افزایش شدیدی را در سال آینده تجربه کرده است اما نکته اینجاست که رشد اقتصادی در خوشبینانه‌ترین حالت تنها ۲ تا ۳ درصد است و دولت سیزدهم باید به این سئوال جواب بدهد که چطور می‌شود اقتصادی دو درصد رشد کند اما میزان مالیات دریافتی از آن افزایشی نزدیک به ۵۰ درصد را تجربه کند .

علی قنبری، در جواب این پرسش مهم که آیا اقتصاد ایران قادر به تامین این میزان مالیات هست یا خیر؟ گفت: این سئوال را باید دولتمردان ایرانی پاسخ دهند اما همین حالا می‌گویم رقم پیش‌بینی شده مالیات در بودجه سال آینده نگران‌کننده است و باید این مساله را مدنظر قرار داد.

جزییات مالیات در بودجه سال آینده

 زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره جزییات مالیات پیش‌بینی شده در بودجه سال آینده با اشاره به افزایش منابع مالیاتی بودجه سال ۱۴۰۲ گفته است: این منابع مالیاتی از ۴۵۴ هزار میلیارد تومان سال جاری به نزدیک به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: نکته مهمی که در این نشست مد نظر بود، این است که ۸۸۵هزار فرد حقوقی مالیات خود را طی سه سال گذشته پرداخت نکرده اند که این منابع نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان است. همچنین سه و نیم میلیون نفر از اشخاص حقیقی در طی سه سال گذشته مالیات خود را پرداخت نکرده‌اند و به نوعی فرار مالیاتی داشته اند که مبلغ فرار مالیاتی این افراد ۵۰هزار میلیارد تومان بوده که در مجموع ۸۰هزار میلیارد تومان از این دو منبع پایه جدید مالیاتی تعریف شده است.

از سوی دیگر محسن پیرهادی نماینده تهران در پاسخ به اینکه بر اساس لایحه بودجه سال آتی  قرار است مالیات ۵۷ درصد افزایش پیدا کند و مردم باید نسبت به سال قبل بیشتر مالیات بدهند، این در حالی است که حقوق کارکنان دولت بر اساس همین لایحه رشد ۲۰ درصدی داشته است، آیا خروجی این روند پرداخت مالیات بیشتر از جیب مردم در قالب مالیات پنهان و مالیات بر درآمدشان نیست؟ گفت: روند افزایش مالیاتها و وعده دولت برای توزیع عادلانه درآمدها یک تناقض رویکردی بروز کرده است، افزایش مالیات منجر به توزیع عادلانه درآمد نمی‌شود چرا که افزایش نرخ مالیاتها مستقیم روی توان خرید مردم اثر می‌گذارد و منجر به کاهش قدرت خرید مردم به ویژه در دهک‌های پایین درآمدی می‌شود.

نایب رئیس فراکسیون انقلاب ادامه داد:کنترل بازار و توجه به قدرت خرید مردم ضرورتی اساسی که باید در روند تصویب بودجه سال آتی از سوی مجلس و دولت به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، دهکهای پایین و کمدرآمد جامعه در شرایط فعلی هم در تامین معیشت با مشکل روبرو هستند و فشار زیادی را تحمل می کنند .

او گفت: افزایش ۵۷ درصدی مالیات درکنار رشد حداکثر ۱۰ درصدی یارانهها در بودجه سال آتی اقدام درستی حداقل در شرایط فعلی کشور نیست و حاصلی جز افزون شدن فشار به خانوارها و بروز نارضایتی‌ها اقتصادی و معیشتی در جامعه نخواهد داشت.

مالیات ابزار تهدید می‌شود؟

حالا نه تنها نمایندگان مجلس کارشناسان نگران آن هستند که مالیات به ابزاری برای تهدید قدرت اقتصادی تحلیل‌رفته خانوارها تبدیل شود، بلکه صاحبان مشاغل نیز معتقدند در سایه رکود و سکون بازار، پرداخت مالیات بیشتر به رکود حاکم بیش از پیش دامن بزند.

ابراهیم بهادرانی، مشاور عالی رییس اتاق تهران نیز این موضوع را غیرتوجیه‌پذیر می‌خواند و آن را یکی از ایرادات لایحه بودجه مطرح می‌کند. احمد صادقیان عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز بر این باور است که افزایش نزدیک به ۵۰ درصدی مالیات در لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده، با توجه به وضعیت بنگاه‌ها و فضای کسب و کار کشور، ناشدنی است و اجرای آن فشار را بر بخش تولید مضاعف خواهد کرد.

همچنین محمد طبیبیان در نقد این شیوه مالیات‌ستانی در کانال شخصی خود نوشته است: در امر مالیات‌گیری دو اصل پایه‌ای وجود دارد. یکم اصلی که در دنیا هشتصد سال سابقه دارد و در هر کتاب مالیه ذکر می‌شود، و در قوانین اساسی تاکید می‌شود و آن اینکه هیچ مالیاتی اخذ نمی‌شود بدون اینکه نماینده مالیات‌دهنده، یعنی نماینده عموم مردم، وضع کرده باشد.

او که در کانال خود دیدگاه‌هایش را منتشر کرده، می‌افزاید: کسانی که به مجلس حداقلی رضایت دادند ناچارا باید به مالیات حداقلی رضایت دهند. مالیات‌گیری زوری، مثل غارت می‌شود، فقط یک‌بار درآمد حاصل می‌کند. یک نفر را دوبار نمی‌توان غارت کرد چون در دفعه اول اموالش را از دست داده است. مردم راه فرار را پیدا می‌کنند و همچنین از سطح فعالیت اقتصادی می‌کاهند.

در شرایطی انتقاد جدی به میزان مالیات تعیین شده از سوی دولت در لایحه بودجه سال آینده صورت می‌گیرد که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است برآورد درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده چندان درست نیست و این امر نشان می‌دهد بودجه سال آینده مانند اقتصاد نیمه‌جان ایران با مشکلات عدیده روبروست.

ایمان ربیعی

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش