پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۳۸ - ۰۱ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۰۳۵
اقتصاد کلان

به خاطر استخدام اطرافیان خود در هلدینگ‌های زیر مجموعه صندوق‌های بازنشستگی این مصوبه را تایید کردند

پازوکی، اقتصاددان: هدف مصوبه افزایش سن بازنشستگی، نجات حیاط خلوت نورچشمی‌هاست

پازوکی اقتصاددان,مصوبه مجلس مبنی بر افزایش سن بازنشستگی
پازوکی، اقتصاددان در واکنش به مصوبه مجلس مبنی بر افزایش سن بازنشستگی به دیده‌بان ایران گفت: «تصمیم و راهکار درستی نبود. یکی از ایراداتش این است که مثل جدول مندلیف در شیمی پیچیده است. دست‌کم از تجربه دنیا استفاده کنند و ببینند سن بازنشستگی مثلا در ژاپن چند سال است. یا سن را بین ۶۰ تا ۶۵ سال بگذارند یا سابقه کار را در نظر بگیرند مثلا اگر کسی ۲۰ سال کار کرده است، ۲۰ روز حقوق ولی اگر کسی مریض است طبق قانون باید مشمول ازکارافتادگی شود. این ساز و کاری که مجلس درنظر گرفته من درآوردی است و در هیچ جای دنیا وجود ندارد.با درست کردن جدول مندلیف، نمی توان جلوی ابربحران صندوق ها را گرفت

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ نمایندگان مجلس با هدف کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروه‌های مختلف افزایش دادند. این مصوبه در صورت تایید نهایی شورای نگهبان، سن بازنشستگی را از ۴ تا ۱۰۰ ماه (بسته به سابقه بیمه پرداختی شاغلان) افزایش می‌دهد. 

بر اساس این مصوبه و به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله، به این موضوعات اشاره شده است؛ بیمه‌پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود، بیمه‌پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌شود، بیمه‌پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌شود، بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه اضافه می‌شود. بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌شود.

برخی تحلیلگران بر این باورند که دادن پول بیشتر به بنگاه های اقتصادی که در دولت های گذشته و امروز اعم از احمدی نژاد و روحانی و اکنون رئیسی ثابت شده مدیریت غیرشفاف دارد، افزودن بر بحران ورشکستگی صندوق هاست. از آغاز دولت احمدی نژاد تا کنون صندوق های بازنشستگی و شرکت ها و هلدینگ های زیر مجموعه آن محلی برای اعطای پست به آقازاده ها، افراد نورچشمی، فعالان ستاد های انتخاباتی و .. بوده است.

مصوبه افزایش سن بازنشستگی، تصمیم و راهکار درستی نبود

مهدی پازوکی، اقتصاددان در ارزیابی خود از این مصوبه مجلس به دیده‌بان ایران گفت: «تصمیم و راهکار درستی نبود. یکی از ایراداتش این است که مثل جدول مندلیف در شیمی پیچیده است. دست‌کم از تجربه دنیا استفاده کنند و ببینند سن بازنشستگی مثلا در ژاپن چند سال است. یا سن را بین ۶۰ تا ۶۵ سال بگذارند یا سابقه کار را در نظر بگیرند مثلا اگر کسی ۲۰ سال کار کرده است، ۲۰ روز حقوق ولی اگر کسی مریض است طبق قانون باید مشمول ازکارافتادگی شود. این ساز و کاری که مجلس درنظر گرفته من درآوردی است و در هیچ جای دنیا وجود ندارد.با درست کردن جدول مندلیف، نمی توان جلوی ابربحران صندوق ها را گرفت»

صندوق‌های بازنشستگی حیاط خلوت افراد کوچک شده است

وی با اشاره به ناکارآمدی مدیران صندوق‌های بازنشستگی، افزود: «یکی از مسببین وضعیت کنونی صندوق‌ها این است که کسانی مدیرش هستند که توانایی ندارند و چون جزو قبیله بودند، بر سرکار آمده‌اند. مدیر بسیاری از شرکت‌هایی مثل هلدینگ پتروشیمی را به افرادی داده‌اند که یک شعبه نفت را نمی‌توانند اداره کنند. من از زبان آقای علی ربیعی وزیر اسبق کار شنیدم که یکی از دلایل استیضاح‌ ایشان، مقاومت‌ در برابر فشار نمایندگان مجلس برای این بود که فامیل خود را مدیر یکی از همین بنگاه‌های اقتصادی کنند. درصورتی که اصلا نماینده مجلس نباید در این کار دخالتی کند.»

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: «به نظر من صندوق‌های بازنشستگی درواقع حیاط خلوت افراد کوچک شده است.هدف مصوبه افزایش سن بازنشستگی، جلوگیری از ورشکستگی حیاط خلوت نورچشمی ها و عاملان وضع کنونی کشور است. به همین دلیل پیشنهادم این است که از طریق مزایده بفروشند و در بانک ملی بگذارند. یعنی اگر صندوق بازنشستگی، سود بلند مدت بانک ملی را بگیرد، درآمدش بیش از درآمد فعلی می‌شود. به عنوان مثال نیروهای مسلح تقریبا ورشکسته است و دولت دارد پولش را می‌دهد اما تبدیل به حیاط خلوت برای مقامات دفاعی شده است. بنابراین معتقدم مدیریت صندوق‌های بازنشستگی و بنگاه‌های وابسته به آن‌ها در بخش منابع درآمدی ایراد دارد.»

صندوق‌های بازنشستگی باعث افزایش طلاق در کشور شده است

پازوکی ضمن تاکید بر لزوم اصلاح قوانین، عنوان کرد: «نکته دیگر این است که باید قوانین هزینه‌ای درست شود. صندوق‌های بازنشستگی باعث افزایش طلاق در کشور شده است یعنی هرکسی پدرش فوت می‌کند، طلاق می‌گیرد تا حقوق پدرش را دریافت کند. مثلا در بنیاد شهید کسانی که در دهه ۶۰ پدر و مادر شهدا بوده‌اند، الان به رحمت خدا رفته‌اند و باید بودجه بنیاد شهید کاهش پیدا کند در حالی که بودجه‌اش در سال ۱۴۰۰ با سال قبلش بیشتر از ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است چون فرد طلاق می‌گیرد تا حقوق پدرش را دریافت کند.»

وی ادامه داد: «می‌توانند قانون بگذارند که هر کس طلاق گرفت یک سوم حقوق پدرش را می‌گیرد. آقایان دست‌کم به خاطر کاهش نرخ طلاق باید این کار را انجام دهند. یا مثلا خانم‌ها در ایران دو حقوق بازنشستگی می‌گیرند که در هیچ جای دنیا به این شکل نیست. قوانین صندوق‌های بازنشستگی ایراد اساسی دارد و با این مواردی که مجلس تصویب کرده است هیچ مشکلی حل نمی‌شود. بنابراین مدیریت صندوق‌های ما و اداره آن‌ها اشکال دارد و مجلس هم قوانین را دستکاری می‌کند. سن بازنشستگی را مانند بیشتر کشورهای دنیا باید ۶۵ سال بگذارند.»

در آینده نزدیک صندوق‌های بازنشستگی یکی از ابرچالش‌های اقتصاد ایران می‌شود

این اقتصاددان در واکنش به استدلال موافقان این مصوبه مبنی براینکه چون سن امید به زندگی افزایش داشته، سن بازنشستگی هم باید بالا برود، به دیده بان ایران گفت: «این شاخص خوبی است ولی باید استاندارد باشد و از تجربه دنیا استفاده کنیم. به باور من سن بازنشستگی به هیچ وجه نباید زیر ۶۰ سال باشد مگر اینکه فرد مریض و از کار افتاده باشد که در این صورت وظیفه دولت است که حقوقش را بدهد.»

پازوکی در پیش‌بینی خود از وضعیت صندوق‌های بازنشستگی در آینده، عنوان کرد: «اگر جلوی این روند گرفته نشود و قوانین در جهت منافع ملی اصلاح نشود، قطعا یکی از ابر چالش‌های اقتصاد ایران در آینده نزدیک خواهد بود. چراکه دولت که نمی‌تواند حقوق بازنشسته را ندهد و از این رو باید پول نفتی که باید خرج توسعه کشور و هزینه‌های زیربنایی شود، صرف پرداخت حقوق بازنشستگان و کارکنان شود. اگر با این موضوع به صورت علمی برخورد کنند، قابل مهار است. اما مجلس پوپولیستی عمل می‌کند. چندان که الان به همه مشاغل سختی کار تعلق گرفته است. درحالی که قوانین باید در جهت کاهش مخارج و اصلاح ساختار بودجه باشد.»

این اقتصاددان در پایان خاطرنشان کرد: «جمعیت ژاپن یک و نیم برابر و وسعتش یک سوم ایران است ولی جزو کشورهایی‌ست که مشکلی در صندوق ندارد چون قوانین در آنجا حاکم است و کمیته امدادی برخورد نمی‌کنند.»

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
توی چین کمونیست وامریکای لیبرال هم چنین مصوبه ی افزایش سنی وخقوق وجود ندارد .ما الگوی جهان هستیم ..مسخره هست اقایون اگر این ملت نبوذند.مطمنن تا چند سال اینده نه کارمندی ونه کارکری حاضر نیست برای دولت کار کنه وهمه میرن دنبال شغل ازاد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش