دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۰۰ - ۰۶ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۲۲۷
اقتصاد کلان

دست های پشت پرده فسادها

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,سازمان بازرسی کل کشور

موضوع فساد اقتصادی برخی در قالب رشوه، بعضاً به صورت اختلاس و مواردی هم به شکل سوء استفاده و تضییع بیت‌المال مانند دریافت حقوق‌های نجومی یا واگذاری املاک شهرداری خارج از عرف و قانون (اگر مورد آخر صحت داشته باشد)، خود را نشان می‌دهد، ولی به هر شکل و شمایلی که نمود یابد، همان فساد است و باید با آن مقابله کرد.

مسأله اقتصاد، جنبه‌های مختلفی دارد و از عوامل بسیار زیاد و تو در تویی تشکیل شده که امکان تفکیک آن وجود ندارد. باید توجه داشت که اقتصاد، حرف اول و آخر را می‌زند و همه بحث‌ها به منافع مالی برمی‌گردد.

 

البته نبود نظارت کافی بر عملکرد بانک‌ها از سوی بانک مرکزی و نهاد‌های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل و دیوان محاسبات، زمینه‌ساز بروز فساد مالی و رانت‌خواری می‌شود.

 وقتی افرادی مانند بابک زنجانی‌ها براحتی تا پشت در اتاق فلان وزیر راه پیدا می‌کنند و در جلسات خصوصی مدیران ارشد یک دولت شرکت می‌کنند، این چه معنایی دارد؟ نتیجه این می‌شود که یک جوان ۴۴ ساله، ۹ هزار میلیارد تومان پول بیت‌المال را برمی‌دارد و پس نمی‌دهد یا افرادی بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور با دریافت حقوق‌های نامتعارف، از بیت‌المال سوء استفاده می‌کنند اما آنچه مسلم است، آنها به تنهایی این کار را انجام نداده و نمی‌دهند، بلکه افرادی در بدنه دستگاه بوده‌اند که به آنها کمک کرده‌اند و هرگز چهره دست‌های پنهان شناسایی نمی‌شوند و اگر هم شناسایی شوند، مطرح نمی‌شوند.متأسفانه در دولت قبل محیط برای فساد اقتصادی مهیا بود، افرادی با سوء استفاده از شرایط تحریم فعالیت‌هایی که باعث فساد اقتصادی در کشور می‌شد به طور واضح و مشخص انجام می‌دادند بدون اینکه بازخواست شوند و اگر کسی سخنی در این خصوص به زبان می‌آورد، سریعاً به او برچسب می‌زدند و یک انتقاد ساده برای افراد منتقد، گران تمام می‌شد. در آن شرایط برخورد با مفاسد اقتصادی بویژه مهره‌های اصلی فساد در کشور ضعیف بود و تبعات آن نیز به دولت یازدهم سرایت کرد و به همین دلیل پرونده‌های فساد میلیاردی و کلان مالی که از میراث دولت قبل بجا مانده، اکنون در محاکم قضایی در حال رسیدگی است.دولت و قوه قضائیه نباید با این‌گونه مسائل با اغماض و مصلحت‌اندیشی برخورد کنند.

 

 چنانچه دست‌های پنهانی در شکل‌گیری چنین پرونده‌ای و سوءاستفاده از بیت‌المال مشارکت و نقش داشتند، باید برای مردم به صورت شفاف اعلام شود.ما دستگاه‌های نظارتی به اندازه کافی داریم، باید به این سؤال پاسخ داده شود که با  وجود این دستگاه‌ها چرا انحرافات مالی پس از رسیدن ارقام و مبالغ به میلیاردها و اعداد نجومی، کشف و اعلام می‌شود؟   

باید در کشور، امکان شناسایی فساد اقتصادی پیش از ارتکاب، امکانپذیر باشد و عوامل این فساد قبل از هرگونه اقدامی به دستگاه قضایی معرفی شوند؛ به زبان ساده‌تر می‌توان گفت پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

 

البته آقای روحانی درخصوص کشف و برخورد با مجرمان فساد اقتصادی خط قرمزی ندارد و اقدام بموقع دولت روحانی در برخورد با موضوع پرداخت حقوق‌های نامتعارف قابل قدردانی است و این موضعگیری نشان از سلامت و حساسیت دولت به فساد دارد.برخورد قاطع با زیاده‌بگیران، موضوعی نیست که سیاسی شود و ربطی به بدنه دولت و شخص خاص ندارد، بلکه این مهم آفتی خطرناک است که در جامعه ریشه دوانده و باید همه بخش‌ها برای مبارزه با آن بسیج شوند.تشکیل پرونده‌های اخیر مفاسد اقتصادی و اختلاس در کشور نیز نشانه اقدامات جدی و برخورد مسئولان اجرایی، نظارتی، قضایی و حقوقی کشور با موضوع مفاسد اقتصادی است که در این زمینه دولت روحانی برای رفع بحران و ایجاد امنیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران زحمات بسیاری کشیده‌اند و این آرامش را برقرار کرده‌اند، اما تا رسیدن حد مطلوب فاصله بسیار است.

بهمن کشاورز

رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش