دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۹ - ۰۶ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۲۲۱
اقتصاد کلان

ابطال قرارداد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در کیش

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,ناصر سراج

دادگاه علیه قراردادی که دولت قبل بزرگترین سرمایه‌گذاری خارجی گردشگری می‌نامید، رأی داد. رئیس سازمان بازرسی کشور گفت: این ملک به اتباع بیگانه داده شده بود اما در یک ماه اخیر با پیگیری‌های انجام شده قرارداد ابطال شد و بزودی به منطقه آزاد کیش ارجاع داده می‌شود

 

روز گذشته رئیس سازمان بازرسی کل کشور ازابطال قراردادی صحبت کرد که طی چند سال اخیر در منطقه آزاد کیش سر و صدای زیادی کرده بود.چند سال پیش حضور یک سرمایه‌گذار خارجی در ایران رسانه‌ای شد؛ فردی که در آلمان زندگی می‌کرد قرار بود در منطقه آزاد کیش طی ۷ سال ۷ هتل بزرگ و ۴هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی آپارتمانی و ویلایی لوکس بسازد. در طرح «گل‌شرق» کیش چندین تفرجگاه، باغ، رستوران، فروشگاه‌های لوکس، مارینا، بندرگاه، شهرک بندری، ساختمان‌های اداری، زمین‌های گلف، مراکز زیبایی، کلوپ‌های ورزش دریایی، موزه و امکانات لوکس و بی‌نظیر دیگری نیز در نظر گرفته شده بود.

 

سابقه جنجالی طرح

از سال ۸۱ که حرف و حدیث‌های این طرح آغاز شد در مورد حضور مستقل یک سرمایه‌گذار خارجی انتقادهای زیادی مطرح شد و همین امر باعث توقف ۷ ساله آن شد.پس از آن دولت گذشته برای اجرایی شدن این طرح دست به کار و حاضر شد امتیازهای بیشتری به این سرمایه‌گذار ایرانی تابع آلمان بدهد.حتی این گونه شنیده شد که مدیران وقت برای آنکه از این امر منفعتی ببرند گفتند ۴۵ درصد مدیر وقت منطقه آزاد کیش و ۵۵ درصد سرمایه‌گذار خارجی سهام داشته باشد و از سویی قرار شد وام میلیاردی پرداخت و بازپرداخت آن سه سال پس از بهره‌برداری باشد.اکبرترکان، رئیس شورای عالی مناطق آزاد جزو نخستین کسانی بود که به این تخلف پرداخت و گفت گزارش‌های این امر به سازمان بازرسی ارسال شده است تا بتوان این پرونده را به صورت قانونی حل کرد.

 

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در آخرین اتفاق‌هایی که در مورد این پرونده صورت گرفته است، گفت: قرارداد ۲۴۰هکتاری در کیش بین یک ایرانی دارای تابعیت کشورهای مختلف منعقد شده بود که با توجه به برخی بندها، متأسفانه این زمین به صورت رایگان معامله شده بود و قرارداد مذکور مشکل آفرین بود و طوری بود که هیچ نیروی امنیتی هم نمی‌توانست وارد این ملک شود.وی افزود: این ملک به اتباع بیگانه داده شده بود اما در یک ماه اخیر با پیگیری‌های انجام شده قرارداد ابطال شد و بزودی به منطقه آزاد کیش ارجاع داده می‌شود.قیمت این زمین بیست‌هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

 

 

بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری خارجی گردشگری

 بر اساس این طرح که دولت گذشته آن را بزرگترین سرمایه‌گذاری خارجی تاریخ ایران در زمینه گردشگری اعلام کرده بود بالغ بر ۱٫۷ میلیارد یورو در منطقه آزاد کیش سرمایه‌گذاری می‌شد.در آن سال‌ها مسئولان وقت سازمان منطقه آزاد کیش دو‌ میلیون متر مربع اراضی دولتی را بدون آنکه پولی دریافت کنند فروختند و قرار شد پول این زمین در اقساط ۳۰ ساله پرداخت شود.سال ۸۱ ارزش زمین ۳۲ میلیارد تومان تعیین شده بود و برای تضمین این معامله تنها یک برگ چک به این ارزش گرفته شده بود.این در حالی است که گفته می‌شود ارزش زمین داده شده به سرمایه‌گذار خارجی که دیگر نمی‌توان آن را در ایران یافت خیلی بیشتر بوده است.دولت نهم نیز به جای اینکه برای اصلاح این قرارداد اقدام کند و از آن فرد بخواهد برای تأخیر صورت گرفته توضیح دهد، مزایای بیشتری لحاظ کرد. نکته قابل توجه اینکه فرد طرف قرارداد دولت ایران بدون توجه به محدودیت‌های قانونی و نیاز به جلب رضایت کارفرمای دولتی، در ﺳﺎل ۸۳ ﺣﻘﻮق و تعهدات ﺧﻮد را ﺑﻪ ﺷﺮﮐﺘﯽ ﮐﻪ در ﮐﯿﺶ ﺑﻪ ﺛﺒﺖ رﺳﯿﺪه، ﻣﻨﺘﻘﻞ ﮐﺮده اﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺮﮐﺖ ﻣﺬﮐﻮر به طورکل ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ اﺗﺒﺎع آﻟﻤﺎنی اختصاص داشته است و هیچ کس هم ظاهراً از آن خبردار نبوده است.با این شرایط دولت گذشته اصرار بر واگذاری امور به این فرد داشت.

 

دادگاه پاریس

 کش و قوس‌ها ادامه داشت تا اینکه طرح گل شرق دولت ایران را به دادگاهی در پاریس فراخواند.در دادگاه اول رأی به نفع طرف مورد قرارداد ایران صادر شد اما در دادگاه دوم رأی به نفع ایران صادر شد.لذا به صورت قانونی آن قرارداد فسخ شد و زمین به سازمان منطقه آزاد کیش بازگردانده می‌شود.زمینی که قرار بود باعث افزایش توریست شود تنها گودبرداری کمی داشت و نتوانست پیشرفت فیزیکی ۵درصدی هم داشته باشد.

 

 

حال با اعلام سازمان بازرسی کل کشور، حراج زمین در منطقه آزاد کیش پایان یافت و پرونده  طرح «گل شرق» برای همیشه بسته شد. از این دست اتفاق‌ها و زمین‌خواری‌ها در مناطق آزاد کم نداشته‌ایم.با روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از اقدام‌های مهم بازپس‌گیری زمین‌هایی است که به رایگان یا کمتر از ارزش واقعی آن واگذار شده است.لذا قرار است تا پایان سال‌جاری دولت بخش دیگری از زمین‌ها را که به شکل‌های غیرقانونی واگذار شده است پس بگیرد.

 

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش