به گزارش فارس، وی افزود: ملت ایران نشان دادند که در جریان جنگ نیز میتوان با وحدت و انسجام و با تبعیت از رهبری و پیروزی از ارزشهای والای دینی در این دفاع مقدس نیز پیروز باشند و وقتی دشمنان دیدند که با جنگ مستقیم حریف ملت ایران نیستند، جنگ اقتصادی و تحریم را بر علیه ملت ایران به راه انداختند
وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: در تاریخ چنین تحریمی را سراغ نداریم و کاهش شدید قیمت نفت را نیز علاوه بر تحریم بر ملت ایران تحمیل کردند و محاسبه کرده بودند که با تحریمها و کاهش قیمت نفت میتوانند بر ملت ایران پیروز شوند.
طیبنیا با بیان اینکه در جریان جنگ اقتصادی با آسیبشناسی از وضعیت اقتصاد ایران به طور علمی و با آگاهی از نقاط ضعف ما بر علیه ملت ما استفاده میکند. دولتی بودن اقتصاد ایران و اقتصاد نفتی محملی برای تحریمها شد تا دشمنان بر ملت ایران فشار آورند اما ملت ایران در این نبرد نیز باز موفق بودند و تحلیل من است که ملت ما در این نبرد نیز به پیروزی رسید.
وی خاطرنشان کرد: نباید مدام انتقاد کنیم و نقاط قوت خودمان را فراموش کنیم. زمانی که تحریمها به ما تحمیل شد ما به رشد اقتصادی منفی رسیده بودیم و تلاطمات شدیدی در بازار ارز بوجود آمد و ما نباید آن دوران را فراموش کنیم. آثار اولیه تحریمها باعث بروز آن مشکلات در چند سال قبل شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: ملت ایران با تحلیل درست شرایط و با برنامهریزی، هماهنگی، صبوری و تحمل مردم شرایط کاملا تغییر کرده است و رشد منفی به رشد مثبت رسیده و تورم بالای ۴۰ درصد به زیر ۱۰ درصد رسیده است و از روز اول هدف اصلی دولت مقابله با کسادی و ایجاد رونق اقتصادی بود.
وی ادامه داد: مهار تورم شرط اصلی برای رسیدن به رشد اقتصادی بود و دولت در این زمینه گام برداشت تا بتواند کسب و کارها را با برنامه کرده و رونق را به اقتصاد بازگرداند. تجربه نشان داده که ثبات و آرامش شرط لازم برای رسیدن به رشد اقتصادی است و خوشبختانه به توفیقات خوبی در این زمینه دست یافتهایم.
طیبنیا گفت: رشد اقتصادی امسال به نسبت مقاطع زمانی مختلف در سال قبل معادل ۷.۴ درصد رشد را نشان میدهد و جز در بخش ساختمان در همه زمینهها شاهد رشد اقتصادی هستیم و در بخش ساختمان نیز برنامه و تمرکز ایجاد کردهایم تا این بخش را نیز به حرکت درآوریم.
این وزیر دولت یازدهم اظهار کرد: ما هنوز نتوانستهایم در کشور به سطح تولید سال ۹۰ برگردیم و باید تلاشمان را بیشتر کنیم و اگر روند گذشته ادامه پیدا میکردیم قطعا سطح تولید بالقوه بیشتری را میداشتیم اما باید هدفمان را بخوبی بدانیم و هدف رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد است.
وی افزود: منازعات سیاسی و رقابتها انتخاباتی نباید بر منافع ملی غلبه کند و راه رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد و بالاتر از آن به آرامش و وحدت نیاز داریم.
طیبنیا عنوان داشت: در حوزه صادرات به لحاظ وزن ۳۰ درصد و به لحاظ قیمت ۲۴ درصد رشد داشتهایم و این در حالی است که اقتصاد عمده کشورها در کسادی است و صادرات بسیاری از کشورها کاهش یافته است.
وی گفت: ما در حوزه صادرات بهترین عملکرد را با ارزیابی بانک جهانی در میان کشورهای نفتی داشتهایم و نباید به این سطح محدود شویم و باید تلاشمان را بیشتر کنیم.
وزیر اقتصاد بیان کرد: نرخ مشارکت در کشور در حال افزایش است و این محدود به هرمزگان نیست. نرخ مشارکت به معنای نیروی متقاضی کار است که در جستجوی کار برآمده است و ما ۱.۲ میلیون نفر در شش ماهه ابتدایی امسال بر حجم نیروی متقاضی کارمان در کشور به نسبت مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: امید به آینده نیاز اصلی برای پیشرفت است. متوسط رشد اقتصادی ما در سالهای گذشته متأثر از اقتصاد دولتی و اقتصاد نفتی پائین بوده است و باید از این دو عارضه مقابله کنیم.
این وزیر دولت یازدهم تصریح کرد: باید با مشکل نفتی بودن با کاهش سهم نفت در بودجه دولت و در درآمدهای ارزیمان مقابله کنیم و راه آن، توسعه صادرات غیرنفتی است و باید مشوقها را در این زمینه بیشتر کرد و تراز تجاری غیرنفتی کشورمان از سال گذشته یک میلیارد دلار مازاد داشته است و این یک موفقیت بزرگ به شمار میرود و البته این کافی نیست و باید بیشتر تلاش کنیم.
وی در همین زمینه ادامه داد: سهم نفت از بودجه دولت در قالب برنامههای اقتصاد مقاومتی تلاش شد تا سهم نفت را در بودجه دولت به سمت صفر سوق دهیم و درآمد نفتی را صرف دادن تسهیلات به بخش خصوصی کنیم. پول نفت باید در خدمت بخش خصوصی قرار گرفته و دولت درآمدهای خود را از مالیات تنظیم کند.
وزیر اقتصاد اظهار کرد: برای گرفتن مناسب و درست مالیات و قطع رابطه میان مودی با مالیات دهنده میبایست برنامه جامعی را اجرا کنیم و طرح جامعی آماده شده که نظام مالیاتی ما را عادلانه خواهد کرد و در آیندهای نزدیک آن را ایجاد خواهیم کرد.
وی با اشاره به دولتی بودن اقتصاد ایران و تأثیر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بر مهار این وضعیت، گفت: اجرای اصل ۴۴ یک انقلابی در اقتصاد کشورمان است. دولت باید کوچک شود و در سر جای درست خودش در ایجاد امنیت، در ارائه آموزش، برنامهریزی برای رفاه اجتماعی و ... قرار گیرد.
طیبنیا تأکید کرد: آلومینیوم المهدی در فهرست شرکتهای قابل واگذاری قرار داشت و ۸ بار این شرکت به مزایده رفته بود تا کشف قیمت به شیوه واقعی صورت گیرد و ما قیمت پایه نیز تعیین کردیم که حاصل نظر ۹ کارشناس رسمی بود. این شرکت در مزایده هشتم با حدود بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان قیمت پایه بالاتر به فروش رفت.
وی توضیح داد: ما این شرکت را ۳۲۰۰ میلیارد تومان با احتساب بدهیهای داخلی و خارجی آن فروختیم و این از موفقترین واگذاریهای اخیر بوده به بخش دولتی و شبه دولتی نبوده و کسانی که شکایت به دیوان عدالت و هیأت داوری و کمیسیون اصل ۹۰ و دادگاه بردند نیز دیدند که رای داده نشان داد که همه موارد طرح شکایت مردود است و بر این واگذاری صحه گذاشت. البته ما بر حفظ اشتغال فعلی در قرارداد تأکید داریم.
وزیر اقتصاد در بخش دیگری از اظهارات خود از فعالان اقتصادی خواست تا موانع را به طور دقیق و مستمر به وزارت اقتصاد منتقل کنند تا این فرآیندها اصلاح و روند اخذ مجوزها و تعیین تعرفهها متناسب با شرایط بازار و اقتصاد کشور ساماندهی شود.
طیبنیا در ادامه گفت: در استان هرمزگان خیلی انتقادهای ملایمی صورت گرفت و من انتظار انتقادات تندتری داشتم.
وی به انتقادها در زمینه عدم اعطای تسهیلات بانکی نیز اشارهای کرد و عنوان داشت: نسبت تسهیلات به منابع در هرمزگان ۹۱ درصد است و بانکها حداکثر پولی که میتوانستهاند را تسهیلات دادهاند و بانکها ما امروز در فعالیت عادیشان ضرر میدهند.
این وزیر دولت یازدهم تصریح کرد: شرکتهایی که دولت به عنوان بدهی خود به بانکها میدهد عملا دو ریال نمیارزد و عمدتاً دارای صورتهای مالی نامنظم و ضررده هستند.
طیبنیا ادامه داد: سیستم بانکی ما مشکلات زیادی دارد اما ما در دولت یازدهم بدنبال حل آن هستیم. ما نماینده مردم برای حل و فصل مشکلات هستیم. عاجزانه از مردم، دانشگاهها و بخش خصوصی میخواهیم که در بخشهای مختلف راه حل ارائه کنند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی در پایان گفت: ما مشکلات در کشورمان زیاد است اما ظرفیتهای زیادی نیز داریم و برای استفاده از این ظرفیتها باید روحیه انقلابی داشته باشیم و روحیه ایثارگری، همدلی، همزمانی، حرکت جهادی و تبعیت از رهبر معظم انقلاب داشته باشیم تا بتوانیم منافع ملیمان را ملاک قرار داده و به موفقیتهای بزرگ رسیده و آینده درخشانی را رقم بزنیم.
- 12
- 6