پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۴۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۷۶۹
اقتصاد کلان

تكليف ٢٠٠ ميليون دلار را مشخص كنيد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,احمدی‌نژاد

روز درخت‌کاری هم گذشت. احمدی‌‏نژاد که همواره گل می‏کاشت، این بار با بقایی و مشایی درخت‌کاری کرد؛ اما او و همراهانش هر چه بکارند و هر نقشه‌ای در سر داشته باشند، ردیف سلسله تخلف‌های به‌وقوع‌پیوسته در آن ایام، به این زودی‌ها از حافظه عمومی پاک نخواهد شد؛ میراث گرانباری که شاید تا یک دهه آینده نیز مباحث حقوقی و قضائي خاص خودش را داشته باشد.

 

احمدی‌نژاد حالا در فراغت این روزهای خود هم به فعالیت‌های تویيتری روی آورده و هم درخت‌کاری می‌کند. آن‌هم درست در شرایطی که صدای رئيس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بلند شده که «پس تکلیف ٢٠٠ میلیون دلار نفتی که غیرقانونی ازسوي  نیروی انتظامی فروخته شد، چه خواهد شد؛ اصلا چرا احمدی‌نژاد به خودش این اجازه را داده که خلاف قانون چنین اقدامی انجام دهد؟!»

برای اینکه سخن غلامرضا تاجگردون را بهتر بفهمیم، باید به سال ٩٢ بازگردیم و گزارشی که در مجلس مطرح شد؛ اما چندان مورد توجه نمایندگان قرار نگرفت.

 

تحویل محموله نفتي

«شرکت ملی نفت ایران در تاریخ چهار آبان سال ٩١  مقدار یک میلیون‌و ‌٦٣٩ هزار  و ٣٤٢ بشکه نفت خام به ارزش ١٨٥میلیون و ٢٤٠ هزار و ٤٢دلار با تضمین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به یکی از شرکت‌های وابسته به نیروی انتظامی تحویل داده است. این شرکت با وجود فروش این میزان نفت خام و دریافت بهای آن، از پرداخت بدهی خود به شرکت ملی نفت ایران خودداری کرده است». ضامن این قرداد هم فرمانده وقت نیروهای انتظامی بوده؛ سردار احمدی‌مقدم.

 

غلامرضا تاجگردون در گفت‌وگو با «شرق» از برخی ابهام‌ها درباره تخلف احمدی‌نژاد در فروش نفت به نیروی انتظامی می‌گوید و اینکه «مجلس در این مسئله ورود پیدا کرده و گزارش دقیقی از افراد متخلف و ارقام واگذاری به دست آمده است».

 

بهرام پارسایی، عضو کمیسیون اصل ٩٠ مجلس، نیز به «شرق» می‌گوید: «ماجرای این واگذاری تخلف بوده، سندش هم اینکه میزان نفت واگذارشده به نیروی انتظامی، بیش از کسری بودجه بوده و گویا تخلف به طور سیستماتیک برنامه‌ریزی شده بود. اسناد نحوه هزینه‌کرد فروش نفت هم باید به جزء در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد و هم نام متخلفان این پرونده».

 

 تاجگردون هم تأكيد دارد: «فروش نفت به نیروی انتظامی تخلف صریح رئيس دولت وقت بوده و نمی‌توان به صرف رئيس‌جمهوربودن فرد، از خطای او گذشت. پای بیت‌المال در میان است و تصمیم اشتباهی که حالا مجلس، وزارت نفت، سازمان‌های حسابرسی‌کننده و نیروی انتظامی را با پرونده‌ای مبهم مواجه کرده است».

 

احمدی‌نژاد در قضیه این فروش پاسخ‌گو باشد

«محمد خوش‌چهره»، نماينده پيشين مجلس و کارشناس مسائل اقتصادي، آن زمان گفته بود: «در درجه نخست بايد رئيس دولت پيشين يعني محمود احمدي‌نژاد دراين‌باره پاسخ‌گو باشد. متأسفانه به جایی رسيديم که هر شخص يا گروه و سازماني به فروش محموله‌هاي نفتي دست بزند». او همچنین افزوده: «آقاي احمدي‌نژاد مي‌گفت تحريم‌ها چيزي نيست و کاغذپاره است و همين کشور را به چالش کشاند و حالا بسياري از نهادها و سازمان‌ها بايد پاسخ‌گو باشند».

 

پارسایی نیز تخلف رئيس دولت قبل در این واگذاری را محرز دانسته و می‌گوید: «البته از این دست تخلف‌ها بسیار است؛ اما متأسفانه باید دید نتیجه برخوردها چه بوده و به کجا رسیده است. درست آن بود که همان روز، نهادها جلوی این واگذاری را می‌گرفتند. بی‌سابقه بوده که دولت در ازای کسری بودجه یک سازمان به آن نهاد نفت بدهد، نفت را به شرکت‌های نفتی متخصص در این حوزه می‌دهند».

 

٦٠٠ میلیارد تومان باید به خزانه بازگردد

رئيس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأكيد دارد ٦٠٠ میلیارد تومان پولی که در قالب فروش نفت به نیروی انتظامی واگذار شده باید به وزارت نفت بازگردد و متخلفان آن از صدر تا ذیل، حسابرسی شوند».

او اطلاع دقیق دارد که برخي در ارتباط با این پرونده بازداشت شده‌اند و پرونده قضائي آنها در جریان است.

تاجگردون به «شرق» می‌گوید: «از تخلف‌های محرز احمدی‌نژاد همین مجوز بوده است.

 

آن موقع هزینه جاری بالا بوده و به نیروی انتظامی مجوز فروش نفت داده شده است. نیروی انتظامی هم نفت را فروخته؛ اما معلوم نیست پول چه شده و آن محموله نفتی در صورت‌ها نیست. به این خاطر پرونده قضائي مشخص شده و متخلفان هم مشخص‌اند. این تخلف حدود ٢٠٠ میلیون دلار یا رقمی حدود ٦٠٠ میلیارد تومان را در بر می‌گیرد».

 

نیروی انتظامی پول ندارد بدهی وزارت نفت را پس بدهد  

رئيس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به اینکه تکلیف این پول چه خواهد شد نیز به «شرق» می‌گوید: «حالا نیروی انتظامی پول ندارد و وزارت نفت هم خواهان بازگرداندن این پول است. موثق می‌دانم یک‌سری را گرفته‌اند؛ منظورم یکی از واحدهای زیرمجموعه نیروی انتظامی است».

 

به گفته او: «پرونده مجرمان این ماجرا هم‌اکنون در سیستم قضائي است؛ اما مسئله بین نفت و نیروی انتظامی و خزانه نامشخص است و معلوم نیست تکلیف بازگشت این بدهی بزرگ چه خواهد شد. البته نیروی انتظامی مکلف است بدهی را به وزارت نفت بازگرداند».

 

پارسایی، از نمایندگان عضو فراکسیون امید در مجلس دهم، نیز این شکل واگذاری و فروش نفت به نیروی انتظامی را تخلف می‌داند و به «شرق» می‌گوید: «فرقی نمی‌کند چه نهاد، سازمان و فردی متخلف باشد، تخلف تخلف است، پول باید به وزارت نفت بازگردد، هرچند اراده‌ای در این مسیر وجود ندارد».

 

مجوز فروش نفت به ناجا

 در ازای ١١ درصد کسری بودجه

سردار احمدي‌مقدم، فرمانده نيروي انتظامي، پیش‌تر خبر داده بود که پيشنهاد دولت احمدی‌نژاد و فروش نفت به نیروی انتظامی براي جبران کسري بودجه ١١درصدي ناجا بوده است. ماجرا از اين قرار بوده که محمود احمدي‌نژاد، رئيس دولت پيشين در ازاي ١١ درصد کسري بودجه «ناجا»، پيشنهاد داده که اين ارگان، محموله نفتي بفروشد و پولش را بردارد. شرکت ملي نفت ايران هم با ضمانت سردار احمدي‌مقدم، فرمانده وقت ناجا، فروش نفت را به شرکت وابسته به اين نهاد سپرده و ناجا هم موفق به اين کار شده است. 

 

اما حالا تاجگردون تأكيد دارد که «در فرایند فروش محموله نفتی تخلف‌هایی در بدنه نیروی انتظامی صورت گرفته که با ورود دستگاه قضائي، پرونده متخلفان اکنون در جریان است، اما هنوز به طور دقیق نمی‌دانیم این مبلغ به وزارت نفت بازخواهد گشت یا نه؟»

 

سردار احمدي‌مقدم پیش از این درباره جزئيات بدهي نیروی انتظامی به وزارت نفت گفته بود: «اين مسئله در گزارش تفريغ بودجه آمده بود و برخي افراد، کج‌سليقگي کرده‌ و نام نيروي انتظامي را در کنار مفسدان قرار داده‌اند، اما مسئله اين است که سال گذشته در اين زمان دکتر احمدي‌نژاد، رئيس‌جمهوري وقت، جلسه‌اي را برگزار کردند و کسري اعتبار در قالب فروش يک محموله نفتي به «ناجا» واگذار شد و محموله نيز به فروش رفت و در قالب ١١ درصد کسري اعتبار، تأمين شد».

 

تاریخچه یک تصمیم دردسرساز

«فارس» هم به نقل از احمدی‌مقدم نوشته بود: «روش اجرائي و واريز پول اين محموله مشخص شده بود، اما دکتر حسيني (وزير وقت اقتصاد) به‌جاي برگزاري جلسه در مورد نهايي‌شدن فروش اين محموله در اسفندماه، اين جلسه را در ارديبهشت‌ماه امسال برگزار کرد و در آن جلسه‌اي که نماينده ديوان محاسبات، وزير اقتصاد، وزير نفت و... حضور داشتند نماينده ديوان محاسبات اعلام کرد که مشکل اين قضيه اين است که پولي که در سال ٩٢ به خزانه واريز شده را نمي‌توان به‌عنوان هزينه سال ٩١ محاسبه کرد و اين مشکل حسابداري باقي ماند هرچند امسال نامه‌اي به دولت نوشته شد که کسري از اين محل تسويه‌حساب شود».

 

احمدي‌مقدم تأكيد کرده که «کار به صورت کاملا قانوني و با مجوزهاي رسمي دولت انجام و تنها در زمان حسابرسي کمي تعلل شد». او البته تأكيد کرده: «در اين مسئله سوءاستفاده‌اي صورت نگرفته» و «برخي کج‌سليقگي کرده و اين اطلاعات را فاش کرده‌اند. زيبا نبود در شرايط تحريم که همگي به دنبال راه‌حل هستند، راهکارها و مسيرها فاش شود».

 

پيش‌تر سيدموسي موسوي، عضو کميسيون انرژي مجلس نهم، با تأييد بدهي «ناجا» به شركت نفت به «تدبير» گفته بود: «محموله به فروش رسيده، اما پول هنوز به وزارت نفت بازگردانده نشده، اما تخلفي در کار نيست و نمي‌توان عدم بازپرداخت اين بدهي را کاري خارج از روال تفسير کرد».

 

این سؤال پیش‌روی نمایندگان مجلس نهم و به‌ویژه اعضای کمیسیون انرژی است که چطور ١٨٥ میلیون دلار بدهی شرکت وابسته به نیروی انتظامی در تفریغ ٩١ با وزارت نفت تسویه نشد. چه‌بسا ورود مجلس نهم همان‌موقع می‌توانست مسئله را شفاف کرده و امکان بازگرداندن پول به وزارت نفت را فراهم کند. 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش