چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۱۸:۲۶ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۸۴۲
اقتصاد کلان

رییس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه:

‌‌برای اینکه قدرت اول منطقه شویم رشد اقتصادی ۱۲ درصدی می‌خواهیم

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,امیر باقری
‌رییس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: برای اینکه کشور بر اساس اهداف سند چشم انداز توسعه بتواند تا سال ۱۴۰۴ به قدرت اول منطقه تبدیل شود رشد اقتصادی سالانه باید به ۱۲ درصد برسد.

‌به گزارش‌ ایسنا، امیر باقری امروز (۱۱ خردادماه) در جلسه شورای برنامه ریزی استان کرمانشاه با بیان اینکه طراحی درست و اجرای صحیح یک برنامه می‌تواند زمینه توسعه کشور را فراهم کند، گفت: قطعا هر برنامه‌ای علاوه بر طراحی صحیح نیاز به اجرای درست و صحیح نیز دارد، وگرنه نه تنها پیشرفت حاصل نشده، بلکه کشور پس‌رفت هم خواهد داشت.

 

برای اینکه قدرت اول منطقه شویم رشد اقتصادی ۱۲ درصدی می‌خواهیم

وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی تاکنون پنج برنامه توسعه در کشور تدوین و اجرا شده است، گفت: از زمان برنامه چهارم توسعه بحث سند چشم انداز ۲۰ ساله نیز توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و هدف این سند این است که ایران تا سال ۱۴۰۴ به جایگاه اول منطقه برسد.

 

باقری تصریح کرد: با وجود اینکه حدود ۱۲ سال از عمر این سند می‌گذرد، اما هنوز فاصله بسیاری با اهداف آن داریم و دو کشور ترکیه و عربستان در منطقه از ما جلوتر هستند.

 

وی افزود: این دو کشور نه تنها هنوز جایگاه‌های خود را نسبت به ایران در رتبه های اول و دوم حفظ کرده‌اند، بلکه طی سالهای اجرای سند چشم‌انداز فاصله ما با این کشورها بیشتر نیز شده است و تحقق اهداف سند چشم انداز طی مدت باقیمانده همت مضاعف می‌خواهد که باید همه برای رسیدن به آن تلاش کنیم.

 

رییس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه افزود: اگر بخواهیم به کشور ترکیه برسیم و جایگاه خود را به عنوان کشور اول منطقه تثبیت کنیم باید تا سال ۱۴۰۴ سالانه رشدی معادل ۱۲ درصد داشته باشیم و این مشروط به این است که ترکیه با همین روند پیش رود و تغییری در برنامه‌های خود ندهد.

 

باقری در ادامه به تشریح برخی آمارها از وضعیت اقتصادی کشور در طول اجرای برنامه‌های توسعه کشور و مقایسه آن با اهداف برنامه ششم توسعه پرداخت و اظهار کرد: متوسط رشد اقتصادی کشور از سال ۱۳۶۸ تا به امروز حدود ۳.۷ درصد بوده است که این میزان در حوزه کشاورزی حدود ۳.۲ درصد، حوزه نفت و گاز منفی یک دهم درصد، معدن ۸.۳ درصد، صنعت ۶.۳ درصد، آب و برق و گاز ۷.۴ درصد، ساختمان ۳.۴ درصد، حمل و نقل ۶.۹ درصد و ارتباطات ۱۸.۳ درصد بوده است.

 

وی افزود: بیشترین رشد اقتصادی کشور معادل ۷.۲ درصد در برنامه اول توسعه به دست آمده که نتیجه استفاده از ظرفیت‌های خالی کشور در حوزه‌های مختلف بوده است و امروز نیز در کشور با ظرفیت‌های خالی در حوزه‌های مختلف مواجه هستیم که می‌توان از آنها استفاد کرد.

 

باقری تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه جهت تحقق اهداف سند چشم انداز و بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری رشد هشت درصدی اقتصاد هدفگذاری شده است.

 

باید سالی ۹۵۵ هزار شغل ایجاد کنیم

وی به آمار اشتغالزایی کشور اشاره کرد وافزود: متوسط عمکرد کشور طی سالهای ۱۳۶۸ تا به امروز ایجاد سالانه ۳۷۴ هزار شغل بوده است و این در حالی است که در برنامه ششم توسعه ایجاد سالانه ۹۵۵ هزار شغل هدف‌گذاری شده است.

 

باقری افزود: قطعا ایجاد این میزان شغل نیاز به تلاش و همکاری همه مسئولین و نهادها دارد و ما منتظریم هر استان از جمله کرمانشاه در زمینه ایجاد این تعداد شغل راهکار و پیشنهادهای خود را بدهد.

 

این مسئول رشد سرمایه گذاری کشور در سال‌های پس از جنگ را به طور متوسط ۴.۱ درصد اعلام و تصریح کرد: این درحالی است که این رقم در برنام ششم توسعه ۲۱.۳ درصد در نظر گرفته شده است و بخشی از این سرمایه گذاری از طریق سرمایه گذاری خارجی است که باید استان کرمانشاه نیز طرح‌های خود را در این زمینه ارائه دهد که چه برنامه‌ای برای جذب سرمایه گذاری خارجی دارد.

 

وی میزان رشد بهره وری کشور در دوران پس از جنگ را نیز به طور متوسط یک درصد اعلام و تصریح کرد: این درحالی است که در برنامه ششم توسعه این میزان ۲.۸ درصد در نظر گرفته شده است و این ارقام تماما سختی کار برنامه ششم توسعه را نشان می‌دهد.

 

نیم قرن ‌برنامه‌ریزی‌ نتوانسته تعادل را در کشور برقرار کند

باقری در ادامه با بیان اینکه برنامه ریزی نیم قرن گذشته نتوانسته آن طور که باید  تعادل پیشرفت را در سراسر کشور برقرار کند، گفت: امروزه شاهد هستیم که شرق و نیز بخش‌هایی از جنوب کشور علی رغم پتانسیل بسیار دچار محرومیت‌های زیادی هستند.

 

وی تصریح کرد: برقراری این تعادل مستلزم این است که ما با برنامه ریزی صحیح و نیز با هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌ها و نیز افزایش بهره‌وری کارها را به پیش ببریم، وگرنه اتفاقی در اقتصاد ایران رخ نمی‌دهد.

 

رییس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه افزود: در همین راستا باید جلسات شورای برنامه ریزی استان‌ها با جدیت و دقت بیشتری دنبال شده تا بتوان از دل این جلسات حرکت جهنده پیشرفت اقتصاد ایران رخ بدهد.

 

۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه در "خانه‌های خالی" کشور خوابیده است

باقری به اتفاقات سال گذشته در  حوزه اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: خوشبختانه سال گذشته رشد اقتصادی کشور به رقم ۸.۳ درصد رسید که سهم کشاورزی پنج درصد، استخراج نفت و گاز ۷۹ درصد، معدن ۲.۶- درصد، صنعت ۶.۵ درصد، آب و برق و گاز ۸.۷ درصد و ساختمان ۱۲.۶- درصد بوده است.

 

وی رشد منفی در حوزه ساختمان را تاسف برانگیز دانست و اظهار کرد: بر اساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵ در کشور حدود ۲.۶ میلیون واحد خالی داریم.

 

این مسئول افزود: در کنار این ارقام، حدود ۲.۱ میلیون نیز واحد خالی منزل دوم داریم؛ یعنی صاحب این املاک در واحد دیگری مستقر بوده و برخی مواقع سال به واحد دوم مراجعه کرده و در آن ساکن می‌شود و عملا این واحد دوم در بیشتر مواقع سال خالی است.

 

باقری با بیان اینکه خالی بودن این تعداد واحد یعنی خواب سرمایه در کشور گفت: ۲.۶ میلیون واحد خالی یعنی خواب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه و این امر در هیچ کجای جهان مرسوم نیست.

 

بیکاری ‌یکی دیگر از مشکلات اقتصاد کشور​

وی بیکاری را نیز یکی دیگر از مشکلات اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: علت این مشکل به متولدین دهه ۶۰ مربوط می ‌شود، زیرا نرخ رشد جمعیت کشور در این دهه به بیش از سه درصد رسید و همه متولدین دهه ۶۰ به تدریج در حال فارغ التحصیل شدن از دانشگاه هستند و نیاز به کار دارند.

 

رییس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه افزود: در حال حاضر سالانه ۷۹۸ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی داریم و باید برای اشتغال اینها فکری شود، وگرنه آمار بیکاری بالا خواهد رفت.

 

باقری تصریح کرد: در زمینه رفع معضل بیکاری این قشر باید در نظر داشت که جوانان این نسل به هر کاری تن نمی‌دهند و نمی‌توان دست آنها بیل و کلنگ داد و باید متناسب با تخصص آنها ایجاد اشتغال کرد.

 

وی افزود: در همین راستا در برنامه ششم توسعه سعی بر این بوده است که سراغ ایجاد اشتغال در بخش‌هایی برویم که بیشترین هماهنگی را با تخصص‌های دانشگاهی دارد.

 

برنامه ششم توسعه در مجلس تغییرات ‌محسوسی‌ داشت

باقری یادآور شد: در تدوین برنامه ششم توسعه اولویت اول را احصا چالش‌ها و معضلات برنامه‌های قبلی قرار دادیم و رسالت این برنامه نیز بر دو محور رفع مشکلات و چالش‌های اقتصادی و ایجاد زمینه توسعه و پیشرفت کشور قرار داده شده است.

 

وی تغییرات لایحه برنامه ششم توسعه در مجلس را محسوس دانست و اظهار کرد: لایحه به دلیل انتخابات مجلس عملا بیش از یک سال در مجلس ماند و ۳۵ ماده تحویل دادیم و ۱۲۴ ماده تحویل گرفتیم، بطوری که ۱۱۰ ماده آن کاملا جدید بود.

 

باقری تصریح کرد: همچنین ما ۱۲ مورد را از جمله بحث محیط زیست و گردشگری را به صورت خاص در لایحه دیده بودیم که تعداد این موارد به ۲۹ مورد افزایش یافت.

 

رییس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه افزود: در مصوب برنامه ششم توسعه رشد بهره وری ۲.۸ درصد، رشد اقتصادی هشت درصد، رشد سرمایه گذاری ۲۱.۴ درصد، رشد صادرات ۲۱.۷ درصد، رشد واردات ۱۶.۹ درصد، رشد نقدینگی سالانه ۱۷ درصد، نرخ تورم متوسط ۹ درصد و نرخ بیکاری ۱۰ درصد قرار داده شده است.

 

باقری تاکید کرد: قطعا رسیدن به هدف‌های برنامه ششم توسعه همت مضاعفی می‌طلبد و ما نیاز داریم به این اهداف در جهت رسیدن به جایگاه اول منطقه دست پیدا کنیم.

 

وی افزود: در راستای تحقق اهداف این برنامه و رسیدن به سند چشم انداز توسعه باید رویه امور تغییر پیدا کرده و برخورد با بخش خصوصی و سرمایه گذار خارجی تغییر کند و همه استان‌ها از جمله استان کرمانشاه نیز باید سهم خود را ایفا کرده و به نوبه خود تلاش بیشتری کند.

 

 

 

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش