دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۱۳ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۹۰۳
اقتصاد کلان

میرکوهی:

شورای رقابت به سازمان تعزیرات حکومتی محول شود/ بدون بازار رقابتی، حمایت از مصرف کننده ممکن نیست

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,میرکوهی
سرپرست سابق سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه بدون بازار رقابتی، حمایت از مصرف کننده ممکن نیست، خواستار محول شدن شورای رقابت به سازمان تعزیرات حکومتی شد.

به گزارش ایلنا، عبدالعلی میر کوهی در مراسم تکریم و معارفه رییس سازمان تعزیرات حکومتی ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان و ولادت امام حسن مجتبی (ع) گفت: مدت کوتاهی که سرپرست سازمان بودم امروز به پایان رسید و یک نفر به عنوان ریاست تعیین کردند. این سمت و پست جدید را خدمت آقای امیری اصفهانی تبریک می‌گویم و آرزو موفقیت دارم. به همکارمان مژده می‌دهم ایشان از مدیران خوشنام دستگاه قضایی هستند که انشالله در این عرصه نیز موفق خواهند بود.

 

سرپرست سابق سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه وظایف این سازمان به دو بخش حمایت از مصرف کنندگان و مبارزه با قاچاق کالا و ارز تقسیم می‌شود، اظهار کرد: ضرروت‌هایی که باعث شد رهبر کبیر انقلاب دستور تشکیل این سازمان را بدهند، امروز پررنگ‌تر شده اما قوانین اولیه که برای تشکیل سازمان تصویب شد، اصلاح و تکمیل نشده و سازمان در زمینه مقررات با خلا کمبود مواجه بوده که بعضا مانع در راه رسیدگی صدور حکم است.

 

او ادامه داد:‌ در حال حاضر از جهت آیین رسیدگی، شعب با ابهاماتی از جمله ورود به منزل و یا قرار تامین مواجه هستند. در قسمت اجرای احکام نیاز به اصلاحات و رفع ابهامات ضروری است و ضعف قوانین باید رفع شود. حتی در مورد پرونده قاچاق کالا و ارز ابهامات جدی مطرح است.

 

معاون وزیر دادگستری اضافه کرد: این آیین نامه با حجم صلاحیت هایی که در اختیار سازمان است، تناسب ندارد و باید اصلاح شود. در تبصره ماده ۵۰ ، راجع به اختیار دادستان در اعتراض به احکام شعب تعزیرات اختلاف نظر است یا تبدیل جریمه نقدی به حبس گاها مشکل‌ساز است و باید این کار در شعب دادگستری حوزه قضایی تبدیل شود که موجب طولانی شدن رسیدگی می شود. از این رو اهتمام برای اصلاح قوانین لازم است.

 

سرپرست سابق سازمان تعزیرات حکومتی تاکید کرد:‌ اگر آیین رسیدگی به مسائل تعزیراتی تصویب شود، قطعا بخش عمده‌ای از مشکلات حل می‌شود.

 

او درباره بحت ارتقا حقوق مصرف کنندگان نیز گفت: همه کارهایی که الان انجام می‌شود یا کارهایی که در رابطه تنظیم بازار و سلامت و ایمنی مواد خوراکی، دارویی و بهداشتی انجام می‌شود با هدف حمایت از مصرف‌کننده است. خروجی کار نشان می‌دهد صرف این کارها کفایت نمی‌کند و هدف حاصل نمی‌شود. باید اقدامات دیگری چون تسهیل در رقابت و یا مقابله با فعالیت تجاری ضد رقابتی صورت گیرد.

 

میرکوهی با تاکید بر اینکه رقابت طبعا به نفع مصرف‌کننده است و باعث سلامت اقتصادی و شکوفایی اقتصاد می‌شود و کارایی اقتصاد را بیشتر می‌کند، یادآور شد: معمولا با وجود رقابت، مصرف‌کننده خرید آگاهانه انجام می‌دهد. در واقع رقابت؛ منفعت عمده فروش، خرده فروش و تولید کننده و همه را متعادل می‌کند.

 

او افزود: این مساله بسیار مهم چقدر در بازار ما رعایت و کنترل می‌شود و چه دستگاهی مسئول امر است بماند اما اینکه انحصارهایی که توسط شبکه دلالی بوجود آمده حق مصرف کننده را تضییع می‌کند و به اقتصاد کشور ضربه می‌زند و در سلامت اقتصادی مشکل ایجاد می‌کند. طبعا اگر با فعالیت انحصارگرایانه مقابله نکنیم صرف اینکه با خرده فروش برخورد کنیم، هدف حاصل نمی‌شود.

 

سرپرست سابق سازمان تعزیرات حکومتی اظهار کرد‌: بدون بازار رقابتی، حمایت از مصرف کننده ممکن نیست. ما شورای رقابت را داریم اما شورای رقابت با حدود اختیاراتی که برای او در نظر گرفته شده نه ظرفیت قانونی لازم دارد و نه توان اجرایی لازم را. در واقع یک شورایی است که از چند نفر تشکیل شده و در تهران مستقر است و حتی نمی‌تواند تهران را کنترل کند چه برسد به اینکه بر کل کشور نظارت داشته باشد. قطعا باید تدابیری اتخاذ شود و با توجه به تجربه کشورهای دیگر همه این کارها در دست یک نهاد باشد. بنظر می‌آید شورای رقابت باید به سازمان تعزیرات محول شود.

 

او بر لزوم اطلاع رسانی حقوق مصرف‌کنندگان تاکید کرد و گفت: باید اطلاعات لازم به مصرف‌کننده داده شود. ما در این زمینه ضعیف هستیم. احتیاج به شورای اطلاع رسانی و یک سامانه داریم که همه اطلاعات کمی و کیفی کالاها و اطلاعات دیگر در این زمینه در آن موجود و دسترسی به آن آسان باشد. قطعا اطلاع داشتن مردم مانع تخلف است

 

میرکوهی خواستار استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد شد و گفت: واحد نظارتی در حال حاضر کار موثر نمی‌کنند. بعضی اعتقاد دارند در بازار عرضه و تقاضا متعادل باشد، درست می‌شود و فعلا اعتقادی به نظارت وجود ندارد. اما تجربه نشان داده صرف متوازن شدن عرضه و تقاضا کافی نیست بلکه باید با تخلفات برخورد شود. علاوه بر نظارت، بهتره است دستگاه‌های ذی‌ربط سازمان، نهادی در جهت حقوق مصرف کننده ایجاد حمایت و هدایت کنند و شاید اینها کمکی برای واحد نظارتی باشند

 

 

 

 

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش