جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۵۶ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۶۴۷
اقتصاد کلان

کارت الکترونیک تامین کالاهای اساسی ‘ماهانه صد هزار تومان شارژ می‌شود’

کارت الکترونیک تامین کالاهای اساسی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
موسوی لارگانی تاکید کرد: کارت‌های الکترونیکی تامین کالاهای اساسی موقتی است و فعلا ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان شارژ می شود.

موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: طرح انضباط اقتصادی را با موضوع کوپنی کردن کالاها اشتباه می‌گیرند و کوپنی کردن کالاها موجب به وجود آمدن بازار آزاد خواهد شد.

 

این روزها زمزمه کوپنی شدن کالاهای اساسی به گوش می‌رسد طرحی که از مرداد ماه در قالب کارت الکترونیکی مطرح شد که با توجه به نبود زیرساخت های لازم اگر بار دیگر ۳۰ سال بعد از اجرای اولیه این طرح توزیع کالا از طریق کوپن و صف انجام شود، فساد و رانت در اقتصاد بحران زده امروز چند برابر خواهد شد.

 

بحث کوپنی کردن اجناس، ابهامات زیادی را به وجود آورد زیرا در این شرایط نقش دولت در اقتصاد بیشتر و کارکرد بازار هر روز ضعیف تر خواهد شد. دولت زمانی که تعیین تکلیف برای بازار می‌کند بازارهای موازی شکل می‌گیرد و زمانی هم که رهاسازی کامل می‌کند مانند بازار ارز شاهد رشد افسار گسیخته قیمت خواهیم بود به هرحال مدیریت مالی صحیح می تواند تا حدودی مشکلات اقتصادی را حل کند وگرنه اقتصاد کشور از مسیر توسعه اندک خود باز خواهد ماند، چرا که در دوران جنگ جمعیت کشور در حدود ۳۰ میلیون نفر بود و سیستم کوپنی راحت‌تر هدایت می شد، اما اکنون با جمعیت۸۰ میلیون نفری اجرای چنین سیاستی وضع اقتصادی را پیچیده‌تر از امروز خواهد کرد.

 

ناصر موسوی لارگانی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی در گفت‌وگو با جامعه ایرانی ضمن تاکید اعطای کوپن الکترونیکی با هدف تامین کالاهای اساسی، گفت: متاسفانه طرحی که با عنوان کوپنی شدن کالاهای اساسی در مجلس مطرح شد رای نیاورد.

 

کوپن الکترونیکی فقط برای خرید کالاهای اساسی است

رئیس مجمع نمایندگان اصفهان افزود: امروز دولت سقفی را پیرامون موضوع اعطای کوپن الکترونیکی مطرح می‌کند که خلاف قانون است زیرا دولت راسا نمی‌تواند در این زمینه ورود پیدا کند و برای شروع این طرح حتما مصوبه مجلس لازم است یعنی باید مجلس تصویب کند که دولت بتواند به صورت کارت الکترونیک یا کوپن یا هر مورد دیگری که می‌خواهد تامین کالاهای اساسی را انجام دهد.

 

موسوی لارگانی نماینده فلاورجان ادامه داد: کالاهای اساسی نیاز روزمره هشت دهک افراد جامعه است و طرح اعطای کوپن الکترونیک برای تامین این دسته کالاها در دستور کار دولت قرار گرفت.کوپن الکترونیک شرایط خاص خود را دارد و به صورت نقدی به مردم پرداخت نمی‌شود بلکه این پول فقط به حساب افراد برای خرید کالاهای اساسی واریز می‌شود آن هم در قالب شارژ کارت الکترونیکی که واگذار شده است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد: اگر این مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز شود مشکلات خاص خود را پدید می‌آورد به این دلیل که بعضی از خانواده‌ها سرپرست خانوارشان معتاد و بد سرپرست است که با عنایت به این نکته که شاید به بقیه اعضا مبلغی نرسد پس کار اشتباهی است.

 

وی افزود:بهزیستی و کمیته امداد قطعا آمار خانوارهای بدسرپرست و معتاد را در اختیار دارد و  برای اعطا و پرداخت کوپن الکترونیک به این خانواده‌ها باید طوری مدیریت شود که مبلغی به حساب سرپرست معتاد خانواده ریخته نشود که او این مبلغ را خرج اعتیاد خود کند و اصلا به اعضای خانواده چیزی ندهد.

 

کمبود کالا نداریم

لارگانی رییس نمایندگان اصفهان تاکید کرد: اگر این طرح اجرایی شود به این دلیل نیست که در کشور کمبود کالایی وجود دارد و از طریق اعطای کوپن الکترونیک می‌خواهد جبران شود.امروز در کشور کمبود کالا نداریم بلکه در قالب کوپن الکترونیک عرضه کالا می‌خواهد مدیریت شود.

 

وی بیان داشت: کالاهای اساسی از این طریق با قیمت تضمین شده‌ و معینی در اختیار ۸ دهک جامعه قرار می‌گیرد تا همه افراد جامعه از مزیت‌های این کارت بهره‌مند شوند زیرا یک عده از نظر تمکن مالی وضعیت خوبی ندارند و قدرت خرید پایین دارند که می‌توانند از این طریق نیاز خود را برطرف نمایند.

 

نایب رییس کمیسیون اقتصادی گفت: در جامعه عده‌ای هستند که وضعیت مالی بسیار خوبی دارند و برایشان فرقی نمی‌کند گوشت کیلویی ۷۰ هزار تومان شود منتهی بحثی افرادی هستند که اصلا درآمدی ندارند. امروز در کشور تعداد زیادی از مردم فقط با یارانه زندگی خود را می‌گذرانند. تعداد زیادی از افراد جامعه حداقل دستمزد را ندارند و از روی اجباری که برای تامین معاش داشته ناچار شده در جایی کار کند که دستمزدش زیر حداقل نرخ دستمزد وزارت کار باشد یعنی با ۵۰۰ هزار تومان یا ۶۰۰ هزار تومان و یا حتی کمتر از این مبالغ حقوق دریافت کند. مسلما این افراد واقعا توان و قدرت خرید خیلی پایینی دارند که باید مورد حمایت دولت قرار گیرند.

 

نماینده فلاورجان افزود: با مبالغی که برای شارژ کارت الکترونیک تامین کالاهای اساسی که از سوی دولت در نظر گرفته شده جوابگوی هزینه‌هایی که امروز برای مردم پیش آمده نیست. امروز بعضی از کالاها بیش از ۲۰۰ درصد و بعضی دیگر ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است حالا کسی که ۵۰۰ هزار تومان و یا ۱ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند و یا با یارانه‌ای که ۴۵ هزار تومان است گذران زندکی می‌کند، توان خرید دارد؟

 

وی ادامه داد: وقتی دلار ۱۲۲۶ تومان قیمت داشت در زمان خود چه ارزشی داشت امروز که بالای ۱۳ هزارتومان است؛چه ارزشی دارد.قطعا قدرت خریدی که امروز افراد با یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی دارند خیلی پایین تر است.

 

کارت‎های الکترونیکی برای همیشه مثل یارانه پرداخت نمی‌شود

موسوی لارگانی در پایان با اشاره به موقتی بودن کارت الکترونیک تامین کالای اساسی گفت: موضوعی که وجود دارد این کارت‎های الکترونیکی برای همیشه مثل یارانه پرداخت نمی‌شود بلکه برای عبور از وضعیتی که امروز به وجود آمده در نظر گرفته شده است که قطعا نمی‌تواند جوابگوی نیاز مردم باشد؛ باید چاره‌ای اساسی‌ اندیشیده شود. کارت‌های الکترونیکی تامین کالاهای اساسی موقتی است و فعلا ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان شارژ می‌شود اما برای همیشه در نظر گرفته نشده است و بیشتر برای گذر از وضعیت اقتصادی بوجود آمده است

 

  • 78
  • 13
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشکل اصلی کشور ، اقتصاد ، توریست ، از بین بردن تحریم ها و معیشت معمولی مردم را با کوپنی کردن اجناس ، حل نخواهد شد ./ فکر بکر اساسی بکنید...
موافقم
تا بود میگفتند احمدی نژاد گدا پرروی را راه انداخت الان هم جناب روحانی برای اینکه بگند با امریکا مذاکره نمی کنیم گداپروری رو راه اندختند
این کارت های الکترونیک چطوری باید تهیه کرد؟
ملت بزرگ ایران را باز هم کوپنی کردن
فکر تعداداعضای خانواده هم بودید.خانواده دو نفره.چهار نفره و.... بیشتر
یا امام حسین ، آقازاده حرامزاده هزارمیلیارد هزار میلیارد بدزده و مردم مظلوم بدبخت ناچار با کارت کوپن زندگی کنند !؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش