چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۲۸ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۰۵۰۷
اقتصاد کلان

۷ اقدام مغایر قانون سازمان برنامه در بودجه سال ۹۶/ ۱۸۰ شرکت دولتی زیان‌ده بودند

اقدامات مغایر قانون سازمان برنامه در بودجه سال ۹۶,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه ۱۸۰ شرکت دولتی،‌ سال ۹۶ زیان‌ده بوده‌اند، اعلام کرد: سازمان برنامه و بودجه در اجرای مفاد ماده واحده قانون بودجه ۹۶، ۷ اقدام مغایر قانون صورت داده است.

به گزارش فارس، براساس گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ کل کشور که توسط دیوان محاسبات کشور منتشر شده درباره ماده واحده قانون بودجه ۹۶ آمده است:‌ ب) در جدول شماره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور تعداد شش (۶) ردیف دریافت و هشت (۸) ردیف اعتباری در جداول شماره (۸) و (۹) قانون بودجه سال مذکور با مبلغ یک میلیون ( ۱.۰۰۰.۰۰۰)  ریال پیش بینی شده است.

 

سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تحقق مفاد حکم قوانین مربوط نسبت به افزایش اعتبار ردیف‌های اعتباری مذکور از محل کاهش اعتبارات سایر ردیف ها اقدام نموده، لیکن در خصوص منابع آنها اقدامی انجام نداده که این اقدام سازمان موجب ایجاد عدم تعادل در ردیف های دریافت و اعتباری مزبور گردیده و مبین عدم رعایت تقسیمات بودجه ای قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور است. فهرست اطلاعات ردیف های دریافت و اعتباری مذکور و میزان جابجایی اعتبار به شرح جدول شماره (۲) است:

 

اقدامات مغایر قانون سازمان برنامه در بودجه سال ۹۶,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
اقدامات مغایر قانون سازمان برنامه در بودجه سال ۹۶,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

همچنین در بند دیگری آمده است:‌ ج) سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس ماده (۱۰) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، مبلغ بیست و دو هزار و چهارصد و هفتاد و هفت میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون (۲۲.۴۷۷.۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰)  ریال بدون کاهش از سایر اعتبارات، به سرجمع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی‌های سرمایه ای اضافه نموده که این اقدام سازمان موجب افزایش سقف اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به شرح ردیف (۶) جدول شماره (۳) گردیده و مبین عدم رعایت سقف مقرر در ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور است.

 

افزایش اعتبارات هزینه‌ای بدون اجازه قانون

در بخش دیگری از گزارش تاکید شد: د) سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس ماده (۱۲) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران، مبلغ پنجاه هزار و سیصد و هشتاد و نه میلیارد و یکصد و نه میلیون (۵۰.۳۸۹.۱۰۹.۰۰۰.۰۰۰) ریال بدون کاهش از سایر اعتبارات، به سرجمع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اضافه نموده که این اقدام سازمان موجب افزایش سقف اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به شرح ردیف (۷) جدول شماره (۳) گردیده و مبین عدم رعایت سقف مقرر در ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور است.

 

جابه جایی اعتبارات عمرانی بیش از سقف مجاز قانون

دیوان محاسبات گزارش داد:‌ سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۱۳۹۶ بر اساس مفاد جزء (۱) بند (ط) ماده  (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، اقدام به جابه جایی اعتبار بین اعتبار طرحهای تملک دارایی های سرمایه ای مندرج در قانون بودجه سال مزبور نموده است. میزان افزایش صورت گرفته معادل مبلغ یکهزار و چهل و چهار میلیارد و چهارصد و هشتاد و یک میلیون (۱.۰۴۴.۴۸۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال بیش از میزان کاهش اعتبارات طرح‌های موردنظر بوده که مبین عدم رعایت مفاد حکم جزء فوق الذکر است.

 

اقدام مذکور موجب افزایش سقف اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای مصوب شده است.

 

با توجه به موارد مطروحه در بندهای (الف) لغایت (هـ)، سازمان برنامه و بودجه کشور در سال ۱۳۹۶ مجموعاً مبلغ یکصد و شصت و نه هزار و پانصد و بیست و یک میلیارد و هشتصد و چهل و پنج میلیون (۱۶۹.۵۲۱.۸۴۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال بیش از اعتبار مصوب تعدادی از ردیف‌ها (به شرح جدول شماره سه)، بودجه عمومی دولت را بین دستگاههای اجرایی توزیع نموده است.

 

وضعیت شرکت‌های دولتی 

در ادامه این گزارش آمده است:‌ در پیوست شماره سه قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، تعداد ده (۱۰) شرکت دولتی تحت عنوان شرکت های زیان ده درج گردیده که در بودجه آنها مبلغ بیست هزار و دویست و بیست میلیارد و نهصد و شصت و سه میلیون ( ۲۰.۲۲۰.۹۶۳.۰۰۰.۰۰۰) ریال بابت کمک زیان از محل منابع عمومی دولت پیش بینی شده است.

 

۱۸۰ شرکت دولتی سال ۹۶ زیان ده بودند

در عمل تعداد یکصد و هشتاد (۱۸۰) شرکت در سال ۱۳۹۶ زیان ده گردیده اند که به ده (۱۰) شرکت صدرالذکر مبلغ هفده هزار و پانصد و پنجاه و نه میلیارد و چهارصد و چهل و شش میلیون( ۱۷.۵۵۹.۴۴۶.۰۰۰.۰۰۰) ریال بابت کمک زیان از محل منابع عمومی دولت پرداخت شده است.

 

پرداخت اعتبار به شرکت آب منطقه‌ای بیش از اعتبار مصوب

همچنین در قالب اجزاء (۱۵) و (۱۶) ذیل ردیف ۵۲۰۰۰۰ تحت عناوین «کمک زیان شرکت های آب منطقه‌ای» و «کمک زیان شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی» جمعا مبلغ دو هزار و سیصد میلیارد (‌۲.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال اعتبار پیش بینی شده که بر اساس مفاد حکم جزء (۲) بند (ط) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، مبلغ پنجاه و چهار میلیارد( ۵۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به سرجمع اعتبار ردیف متفرقه ۱۶- ۵۲۰۰۰۰ اضافه گردیده و جمعا در سال ۱۳۹۶ مبلغ دو هزار و سیصد و پنجاه و چهار میلیارد (۲.۳۵۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل اجزاء ردیف مذکور اختصاص یافته و پرداخت شده که به جهت افزایش میزان استفاده شرکت‌ها از بودجه عمومی دولت مبین عدم رعایت مفاد ماده (۲) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت است.

 

رعایت نشدن قانون از سوی سازمان برنامه و بودجه و خزانه 

این گزارش می‌افزاید: به منظور باز پرداخت و تسویه اسناد خزانه اسلامی سررسید شده موضوع تبصره‌های (۳۶) و (۳۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور مجوز برداشت مبلغ شصت و سه هزار و سیصد و شصت و پنج میلیارد و ششصد و شصت میلیون ‌(۶۳.۳۶۵.۶۶۰.۰۰۰.۰۰۰)  ریال از سرجمع درآمدهای عمومی (بدون تعیین ردیف اعتباری مربوط و ابلاغ تخصیص اعتبار از آن محل) توسط خزانه داری کل کشور را صادر نموده است.

 

خزانه‌داری کل کشور نیز مبلغ یادشده را از سرجمع درآمدهای عمومی برداشت و در وجه سازمان فرابورس جهت پرداخت به دارندگان اسناد موردنظر کارسازی نموده است. اختصاص بخشی از منابع عمومی دولت به شرح فوق الذکر، مبین عدم رعایت جداول و ردیف های مصارف ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور است.

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش