جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۴:۴۴ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۹۸۶
اقتصاد کلان

چرا در بررسی پرونده پتروشیمی با افکار عمومی بازی شد؟

سعید لیلاز,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
یک کارشناس اقتصادی گفت: آنچه در مورد دادگاه متهمان پتروشیمی مطرح شد حاصل ضعف برداشت و سوتفاهم نسبت به اعداد و ارقام مطرح شده در جریان برگزاری دادگاه بود.

سعید لیلاز در گفت و گو با مردم سالاری، با اشاره به برگزاری دادگاه متهمان پتروشیمی اظهار داشت: انتظار ما از آقای رییسی به عنوان رییس جدید قوه قضاییه این است که در موضوعات مختلف به ویژه موضوعات مهم که افکار عمومی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، تحت هیچ شرایطی اسیر جوسازی ها و شایعه پراکنی ها و موج سازی گروه های مختلف سیاسی و جناحی قرار نگیرد.

 

وی افزود: خوب نیست پرونده ای مطرح شود و ابتدا بگویند اتهام متهمان ۶ میلیارد یورو اختلاس است و سپس پرونده به اختلاس ۳۰ میلیون یورویی ختم شود و در نهایت به اختلاف حساب برسند در نهایت هم بگویند اختلاسی صورت نگرفته و اتهام اختلاف حساب مالی است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: مردم با شنیدن اخبار این پرونده سوالات بسیاری را مطرح کرده اند که باید به آنها پاسخ داده شود. سوال مهم این است که چرا ناگهان اتهام متهمان از اختلاس ۶ میلیارد یورویی به اختلاف حساب ۳۰ میلیون یورویی و بعد هم به اختلاف حساب تبدیل شد؟ به طور قطع ما با مطرح شدن این پرونده آسیب های بسیاری را متحمل شدیم و شاهد بودیم که تمام رسانه های خارجی و تلویزیون های ضد انقلاب روی اخبار ضد و نقیض این پرونده و شایعات تمرکز کردند.

 

لیلاز گفت: حتی برخی از جراید غیر فارسی زبان تیتر زدند که بزرگ ترین اختلاس تاریخ بشریت در جمهوری اسلامی ایران کشف شد. این شایعات وهن است. شایعه بزرگ ترین اختلاس تاریخ در همه رسانه ها منتشر شد، اما هیچ کس ندید که مسوولان پرونده اعلام کردند، اختلاس ۶ میلیارد یورویی صحت ندارد. چرا که خبر دروغ ابتدایی اثر منفی خود را بر مردم ما گذاشته بود. با این نوع برخورد و فضاسازی رسانه ای، ما باعت سلب اعتماد عمومی می شویم .

 

وی افزود: به طور قطع آنچه در روند رسیدگی به پرونده متهمان پتروشیمی صورت گرفت ضعف عملکرد دست اندرکاران رسیدگی کننده را نشان داد. زیرا کل تبادلات مالی یک پرونده را به عنوان مجموع اختلاس مطرح کرده و سپس مشخص شد که رقمی که در آن اختلاف وجود دارد، نیم درصد کل مبلغ اعلام شده نیز نیست.تازه آن هم هنوز با کار کارشناسی باید معین گردد.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: اگر چه شاهد بودیم قاضی پرونده و دادستان محترم شایعات را تکذیب کردند، اما باید توجه داشته باشیم که جمع کردن شایعات در این حجم کار بسیار دشواری است و چنین فضاسازی های رسانه ای و سیاسی، اثرات مخرب بسیاری به همراه دارد. آیا مردم و همه آن ها که خبر اولیه اختلاس را خواندندخبر تکذیب آن را هم دیدند؟ چگونه آبروی رفته بخش خصوصی را باز میگردانید؟

 

لیلاز تاکید کرد: حال این سوال مطرح می شود که چرا در این سطح و به این صورت وحشتناک با افکار عمومی بازی کردیم و چه کسانی در این میان سود بردند؟ من تمام این مسائل را دارای ریشه سیاسی و جناحی می دانم و معقتدم که اثرات منفی بسیاری بر ذهن جامعه دارد. شایعه سازان به دنبال کسب منافع گروهی و جناحی خود بوده و در حال تسویه حساب های سیاسی هستند و در این بین بخش خصوصی را قربانی میکنند.

 

وی متذکر شد: به طور قطع وقتی با چنین حجم فضاسازی و شایعه و اخبار نادرست روبه رو می شویم، قاضی محترم پرونده حتی اگر همه شئون عدالت را هم رعایت کند، به دلیل فضاسازی های صورت گرفته نمی تواند افکار عمومی را قانع کند. متاسفانه در پرونده دادگاه پتروشیمی ما هم افکار عمومی داخلی را باختیم و هم در عرصه بین المللی اخبار نادرستی علیه کشورمان منتشر شد. این در حالی است که مهمترین موضوع اختلاف در پرونده ای که به عنوان بزرگ ترین اختلاس تاریخ بشریت مطرح شد، شاید در حد اختلاف حساب و اختلاف در سطح اسناد باشد. چگونه می توان با این حجم منفی تبلیغات، انتظار رای عادلانه را از قاضی داشت؟

 

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: سوال بعدی این است که چرا اتفاقی که در سال ۹۰ رخ داده است را در سال ۹۷ رسیدگی کرده ایم؟ اگر واقعا چنین تخلف بزرگی صورت گرفته، چرا هفت یا هشت سال قبل به آن رسیدگی نکردیم؟ پرسش هایی که درباره پرونده دادگاه متهمان پتروشیمی مطرح شده، به طور قطع کام مردم ما را تلخ کرده است و نمی توان به راحتی آثار منفی آن را پاک کرد. چگونه ممکن است رسیدگی به پرونده ای توسط گروهی ضابط بیش از ۷ سال زمان ببرد و قاضی محترم بتواند در مدت اندکی، رای عادلانه بدهد؟

 

لیلاز در ادامه گفت: بر اساس اسناد و آمار رسمی، میزان رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال های اخیر ، حدود نصف سرمایه گذاری بخش خصوصی در دهه ۸۰ و سال های ۸۷ و ۸۸ است. حال این پرسش مطرح می شود که آیا در این ایام سرمایه داران ما فقیر شده اند؟ به طور قطع پاسخ این پرسش منفی است. علت اصلی این است که سرمایه گذاران ما، سرمایه های خود را در صنعت و بخش های مولد به کار نمی گیرند و این موضوع نیز رابطه مستقیم با فضای منفی علیه بخش خصوصی دارد.میزان خروج سرمایه از ایران نیز دلیل دیگری بر این عدم اطمینان از فضای کسب و کار می باشد.

 

وی تاکید کرد: به طور قطع اقداماتی که انجام می دهیم، به طور مستقیم در حوزه تقویت بخش خصوصی موثر است. متاسفانه ابتدا شایعات و خبرها مطرح می شود و سپس معلوم می شود که اختلاس ۶ میلیارد یورویی صحت نداشته و موضوع اختلاف در سطح ۳۰ میلیون یورو بوده است. در نهایت نیز مشخص می شود که فلانی مقصر نبوده و یک نفر دیگر باید محاکمه می شده است! طبیعی است که در چنین شرایطی بخش خصوصی حاضر نمی شود سرمایه خود را در به میدان بیاورد و به همان حوزه ساختمان سازی و دلالی روی می آورد.

 

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش