به گزارش فارس، علی مویدیخرمآبادی ظهر امروز در نخستین همایش علمی پژوهشی اقتصاد پنهان در سنندج با اشاره به تاثیرات مخرب و زیانبار قاچاق بر اقتصاد کشور افزود: امروز مقوله قاچاق ارز و کالا یک وظیفه حاکمیتی است، همه دنیا با بهرهگیری از دو شیوه پیشگیرانه و مقابلهای با آسیب قاچاق کالا و ارز مبارزه میکنند.
وی با اشاره به مطالعات صندوق بینالمللی پول در سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۵ گفت: این مطالعات نشان داد اقتصاد پنهان (سیاه) یا تجارت غیرقانونی ۳۳ درصد فعالیتهای اقتصادی ۱۵۸ کشور جهان را به خود اختصاص داده است.
وی بالاترین حجم آلودگی اقتصادی پنهان را مربوط به کشورهای آفریقایی زیمبابوه، بولیوی و کمترین آلودگی را مربوط به سوئیس و استرالیا دانست و گفت: در میان کشورهای منطقه نیز ترکیه ۳۰ درصد، ایران ۱۷ درصد و عربستان ۱۶ درصد تجارت غیرقانونی با اقتصاد پنهان را به خود اختصاص داده است.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور حجم قاچاق کشور در سال را ۱۲.۵ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: مشکلات تولیدی و اشتغال کشور ناشی از آسیبهای اقتصاد پنهان است.
وی بهترین راهکار جلوگیری از پدیده قاچاق را ضابطه مند کردن تولیدات دانست و افزود: شفاف سازی ضوابط بمنظور جلوگیری از انحراف و پیامدهای سو قاچاق ضروری است.
وی تاکیدکرد: تمام کاراهای اساسب از لحظه تولید تا عرضه ان باید به صورت مشخص شفاف سازی شود ، در این راستا تولید گندم ضابطه مند شده است.
وی با بیان اینکه بخش اقتصاد مانند سایر بخشهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با آسیبهای جدی مواجه میشود اظهار کرد: قاچاق کالا و ارز منجر به هدررفت سرمایه و تحمیل هزینههای گزاف در کشور میشود، در همین راستا درصددیم با رویکرد پیشگیرانه و علمی پیامدهای این آسیبها را به حداقل برسانیم.
به گفته وی، بسیاری از مشکلات کشور ناشی از مقرراتی است که از سوی مسولان وضع شده و زمینه قاچاق را در کشور فراهم کرده است.
مویدی با اشاره به وضع قانون ورود شمش طلا به کشور از سوی مجلس در سال ۹۲ گفت: وضع این قانون تبعات قاچاق را به دنبال داشته در این راستا ستاد مبارزه با قاچاق خواستار اصلاح این قانون شد.
وی تصدیگری، توسعهنیافتگی بخشهای مختلف کشور، محدودیتهای تجاری مالیات، عوارض سنگین، بیکاری بالا و کاهش درآمد سرانه را از علل مشکلات اقتصادی کشور برشمرد و گفت: با بهرهگیری از رویکرد علمی و دانشگاهی آسیبهای اقتصادی را باید اصلاح کرد.
وی با اشاره به مبادلات هفت میلیارد دلاری در مرز باشماق مریوان، یادآور شد: این منطقه بعد از گمرک شهید رجایی دومین گمرک کشور محسوب میشود.
مویدی با اشاره به مرزیبودن استان و فرصتهای تجاری و اقتصادی کردستان اظهار کرد: این منطقه برای دولت از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است با بهرهگیری از رویکردهای علمی میتوان معضل قاچاق این منطقه را کنترل کرد.
وی همچنین تنها راهکار کاهش آسیب قاچاق و تحقق اهداف ستاد مبارزه با قاچاق را تمرکز بر دانشگاهها و استفاده از ایدهها پژوهشهای نخبگان دانشگاهی عنوان کرد.
به گزارش فارس، ۲۶ دستگاه عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند. همچنین۱۶ استان کشور با ۱۵ کشور کمترتوسعه یافته دارای مرز مشترک است که استان کردستان ۲۲۷ کیلومتر با اقلیم کردستان عراق مرز مشترک دارد.
- 18
- 3