به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمد جهانی کیا، مدیرکل دفتر اطلاعات مالیاتی سازمان در دیدار با مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی در ارومیه، با تأکید بر نقش اطلاعات در اخذ مالیاتهای واقعی، کاهش زمینه فرار مالیاتی و شناسایی منابع مطلوب برای دریافت مالیات اظهار داشت: باید در زمینه تکمیل پایگاه اطلاعات مالیاتی به حدی برسیم که قسمت عمدهای از خود اظهاری مودیان، نزدیک به واقعیت باشد تا مجبور نشویم صد درصد پروندههای مالیاتی را مورد رسیدگی قرار دهیم.
وی افزود: در راستای اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، اطلاعات مالی، عملکردی و هویتی خوبی را از دستگاههای دارنده اطلاعات دریافت کردهایم که مهمترین آن مربوط به اطلاعات پولی و مالی است که نقش مهمی در شفافیت درآمدی افراد و مقابله با فرار مالیاتی داشته است.
مدیرکل دفتر اطلاعات مالیاتی سازمان با بیان اینکه ۵۲ درصد از اشخاص دارای تراکنشهای بانکی بالای ۵۰ میلیارد ریال در کشور در مرحله نخست در سیستمهای مالیاتی فاقد پرونده بوده و شناسایی نشده بودند،گفت: این نشان میدهد که منابع جدید و کشف نشده خوبی در این زمینه وجود دارد.
وی گفت: اطلاعات گردش مالی اشخاص، نقل و انتقال املاک ،ثبت شرکت ها، ثبت احوال، مربوط به بارنامه ها و تعهدات، ارز و سکه و مجوزهای صادره از سایر دستگاههای دولتی از دیگر انواع اطلاعاتی است که از طریق دفتر اطلاعات مالیاتی سازمان در اختیار ادارات کل مالیاتی قرار میگیرد که امید میرود با تکمیل بانکهای اطلاعاتی سازمان، دیگر کسی تمایل به کم اظهاری یا کتمان درآمد نداشته باشد.
جهانی کیا از روند افزایشی تعداد تراکنشهای بانکی اشخاص حقیقی با گردش مالی بالای ۵۰ میلیارد ریال در استان آذربایجان غربی خبر داد و گفت: این تعداد در سال ۹۵، نزدیک به دو هزار نفر بود که در سال ۹۶ به دو هزار و ۴۰۰ نفر و در سال ۹۷ به سه هزار و ۳۰۰ نفر افزایش یافته است.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی نیز در این دیدار با اشاره به وجود گروه تخصصی ویژه رسیدگی به پروندههای تراکنشهای مالی در استان گفت: حساسیت پروندههای تراکنشهای بانکی و لزوم بهکارگیری دقت و وحدت رویه در این حوزه، اهداف تشکیل این گروه تخصصی کارآزموده و منتخب است.
- 17
- 2