به گزارش تسنیم، براساس آمارهای احصا شده از طرح هزینه درآمد خانوار ایرانی در سال ۹۷ توسط مرکز آمار ایران، میانگین کل هزینه یک خانوار شهری در سال ۹۷ در هر ماه ۳میلیون و ۲۷۶ هزار تومان بوده است. همچنین کل درآمد میانگین خانوار ایرانی نیز حدود ۳ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بودهاست.
جزییات این آمارها نشان میدهد، درحالی که هزینه خانوار دهک اول حدود یک میلیون ۱۰۰ هزار تومان بوده درآمد این خانوارها حدود ۸۸۰ هزار تومان بوده است.
کدام دهکها کسری بودجه دارند؟
بررسی اعداد و ارقام طرح هزینه درآمد خانوار مرکز آمار ایران در سال ۹۷ نشان میدهد، درحالی میانگین درامد یک خانوار شهری ایرانی ۳.۶ میلیون تومان بوده، هزینههای خانوار شهری دهک اول حدود ۲۵۰ هزار تومان از درامدها بیشتر بوده است. این موضوع یعنی پیش افتادن هزینهها از درامدها در دهک دوم به میزان ۱۳۷ هزار تومان نیز صدق میکند. در دهک سوم نیز درامدهای یک میلیون ۹۳۲ هزار تومانی حدود ۱۷ هزار تومان از هزینه های یک میلیون و۹۴۹ هزار تومانی کمتر بوده است.
همچنین درامد میانگین خانوار دهک دهم نیز بیش از ۱۰ میلیون تومان و هزینه این خانوار حدود ۸ میلیون تومان بوده است.
رشد کسری بودجه در دهکهای پایین جامعه طی سال۹۷
به گزارش تسنیم، در سال ۱۳۹۶ مابهالتفاوت درآمد ماهانه خانوارهای شهری دو دهک اول و خانوارهای روستایی چهار دهک اول نسبت به هزینهشان منفی بوده یعنی با کسری بودجه مواجه بودهاند که در سال ۱۳۹۷ این وضعیت به خانوارهای شهری سه دهک اول و خانوارهای روستایی پنج دهک اول گسترش یافته است.
نکته حائز اهمیت در جدول زیر آنجاست که بانک مرکزی تنها آمارهای هزینه-درامد مربوط به خانوارهای شهری را ارائه میکند اما دادههای مرکزآمار مبتنی بر اطلاعات خانوارهای شهری و روستایی است. با توجه به اینکه در روزهای گذشته یک گزارش اولیه از هزینه درامد خانوار توسط بانک مرکزی در رسانهها منتشر شده بود آمارهای مربوط به خانوار شهری مرکز آمار ایران بررسی شده است.
- 19
- 1