دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۵۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۷۸۳
اقتصاد کلان

راغفر: باید از اتفاقات آبان‌ماه ۹۸ درس بگیریم

حسین راغفر,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
یک اقتصاددان کشور تاکید کرد که باید از ظرفیت های برابر ساز قانون اساسی استفاده کرده و از اتفاقات آبان ماه ۹۸ درس بگیریم.

به گزارش ایسنا، حسین راغفر در جلسه پویش اقتصادی راه نو با موضوع اولویت های اقتصادی مجلس یازدهم بیان کرد: ما با مشکلات و مسائل به تنهایی روبه رو نیستیم، بلکه به مرحله پیشرفته از بحران رسیدیم و راه حل هایی که برای حل بحران باید ارائه کنیم از رویکرد های خرد فراتر می رود و باید به رویکرد ها ساختاری توجه کنیم.وی در ادامه اظهار کرد: آنچه که از نظر من باید به آن توجه شود بحث بازگشت به قانون اساسی است. قانون اساسی ظرفیت های زیادی دارد که مغفول باقی مانده است. متاسفانه ما یک چرخش عمیق ایدئواوژیک بعد از جنگ در کشور داشتیم که محصول آن بحران آبان ۹۸ بود و ادامه این مسیری که در یک دهه گذشته ریل گذاری شده ما را با فاجعه روبه رو خواهد کرد.این اقتصاد دان در ادامه تصریح کرد: قانون اساسی ظرفیت های گسترده ای دارد.  قانون اساسی ظرفیت‌هایی برای برابر سازی در جامعه فراهم کرده و بدون مشارکت عموم مردم ما یک اقتصاد مردمی نمی توانیم داشته باشیم. در سه دهه گذشته با شعار مردمی کردن اقتصاد ما آن را در جیب گروهی خاص کردیم.

وی در ادامه تاکید کرد : برای نجات کشور فراتر از هرچیزی باید با هدف حفظ تمامیت ارضی کشور به سیاست ها توجه شود. سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم نسبت به نظام در سه دهه گذشته فرسوده شده و اولین نشانه های بی توجهی به گروه های محروم در خرداد ۷۲ در مشهد و ۷۳ در اسلامشهر بود. تا پایان ۹۵ ما ۸۵ شورش نان در کشور داشتیم که به خاطر نادیده گرفتن تعهدات حکونت و دولت در قانون اساسی نسبت به مردم است.وی افزود: مسئله آموزش و پرورش رایگان به بهانه اینکه ما پول نداشتیم تعطیل شده و پیامدهای آن رشد جرم و جرایم است. آموزش و پرورش فرصتی برای برابرسازی بود‌. ظرفیت برابر سازی دیگر در قانون اساسی خدمات سلامت برای همه مردم بود یکی از فجایعی که در سال های اخیر به یک پدیده ناراحت کننده تبدیل شده است. امروز خیلی از مردم امکان مراجعه به پزشک را ندارند. این ها جلوه هایی از شکست نظام سیاسی است. در یک طرف کشور بالا شهر جوان ۲۰ ساله سوار خودرو چند میلیاردی است و در جنوب شهر برای زندگی بچه فروشی می‌کنند.این اقتصاددان خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که مجلس باید انجام دهد بحث بازسازی اعتماد عمومی است که توجه به ظرفیت‌های قانون اساسی و تبدیل آن به سیاست‌های عملی است. ما ۷۵۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت ها مالیاتی تحقق نیافته در کشور داریم که می تواند کل بودجه کشور را تامین کند‌.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: عملا ما به معنای مدرن دولت نداریم، افراد مسئولیت هایی می‌گیرند اما نقش و کارکرد دولت در آن مغفول مانده است‌. در سال ۹۱ که قیمت ارز از هزار تومان سه هزار تومان شد عملا فاصله طبقاتی افزایش یافت و افزایش تورم به نفع ثروتمندان شد.وی در ادامه با اشاره به اینکه اعتیاد، رشد جرم و جرایم و طویل شدن صف گرفتن ویزا جلوی سفارت خانه ها خود نوعی دیگر از شورش است، گفت: متاسفانه مسئولان کشور عمدتا از واکنش های مردم درس نمی گیرند. از مسئله ای که در آبان ۹۸ رخ داد ظاهرا درسی گرفته نشده است و این یک هشدار جدی به مسئولان است. اگر از این مسئله درس نگریم قطعا تکرار می شود مگر اینکه به بازسازی اعتماد عمومی کمک کنیم.وی افزود: یکی از اقدامات اساسی که مجلس به کمک دولت و قوه قضاییه می تواند انجام دهد کاهش نابرابری ها است و چارچوب آن در قانون اساسی کاملا مشخص است. قانون اساسی پیمانی بین مردم و حکومت است. نمی شود یک نفر زیر پیمان بزند و دیگری هم چنان مجری باشد. مجلس باید راه های چگونگی تبدیل قوانین به سیاست هایی برای کاهش نابرابری ها را بررسی کند.وی در پایان گفت: روح قانون اساسی و آنچه که بعد ها از آن به عنوان یک نگرش چپ نام بردند، مسئله ظرفیت های برابر ساز در قانون اساسی است که ان شاءالله مجلس بتواند آنان را به سیاست اجرایی تبدیل کند.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اقای راغفر من نظرات شما رادرسایت سرپوش چندین بارخوانده ام وحقیقتا هیچکدام ازنظرات شما از باب دلسوزی نیست یکبار حدود ۱۶ ماه قبل گفتی دلار به ۳۰ الی ۴۰ هزارتومان میرسد وقاطعانه هم گفتی که دیدیم حرف شما جنبه علمی نداشت وندارد دوباره چندماه قبل همین حرف راتکرارکردی واتفاقی نیفتاد حال گیر دادی به جریان ابان ۹۸ که دوباره تکرار خواهد شد اگر واگر واگر من نفهمیدم یک اقتصاد دان چگونه حرفهای متناقض میزند ووقتی متوجه میشود اشتباه بوده اعلام اشتباه نمیکند لطفا این تحلیلهای بی منطق وبدون پشتوانه علمی را به استاد دانشگاه بودن یدک نکشید که باعث مضحکه صاحبان قلم وعلم میشود سایت سرپوش اگرسانسورنماید مشخص است چه هدفی را دنبال میکند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش