پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۸ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۶۵۲
اقتصاد کلان

۵ نکته کلیدی برای صاحبان سهام عدالت/ بخریم یا بفروشیم؟

آزادسازی سهامم عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
از آنجا که تجربه قبلی از فروش سهام عدالت وجود ندارد، اکنون مهمترین سؤال برای دارندگان سهام عدالت سازوکار فروش یا واگذاری آن است؛ این که الان قیمت سهام چند است؛ چقدر احتمال تغییر قیمت ها وجود دارد؛ صاحبان سهام بهتر است الان بفروشند یا دست نگه دارند؟

به گزارش رویداد۲۴، از هفته قبل فروش سهام عدالت با تقاضای دولت و موافقت رهبر انقلاب آزاد شد. در حال حاضر افرادی که تمایل دارند، میتوانند سهام خود را در معرض فروش بگذارند. ارزش این برگه ها در ابتدا ۵۰۰ هزار تومان سهام بود که بعد به یک میلیون تومان افزایش یافت. قرار بود که برای گروه‌های کم درآمد، نیمی از قیمت هر سهم تخفیف داده شود و نیمی دیگر نیز به مدت ده سال از محل سود شرکت بازپرداخت شود.

این اقدام البته مشکلاتی هم داشت؛ همچون این که شرکت هایی که در لیست سهام عدالت قرار دارند، هنوز مشخص نیستند و ساز و کار انتخاب آن ها نیز نامعلوم است. کارشناسان نیز می گویند دستورالعمل معلوم برای آنکه بتوان وضعیت سهام عدالت را بررسی کرد، وجود ندارد.

با توجه به این که تجربه قبلی از فروش سهام عدالت وجود ندارد، اکنون مهمترین سؤال برای دارندگان سهام عدالت سازوکار فروش یا واگذاری آن است؛ این که الان قیمت سهام چند است؛ چه قدر احتمال تغییر قیمت ها وجود دارد؛ صاحبان سهام بهتر است الان بفروشند یا دست نگه دارند و...

همایون دارابی کارشناس ارشد بورس به پرسش های مختلف در مورد سهام عدالت پاسخ داده است. وی به رویداد۲۴ می گوید: اکنون دولت تصمیم گرفته به سهامداران سهام عدالت اجازه دهد تا یکی از دو روشی که در سامانه سهام عدالت پیش بینی شده برای مدیریت دارایی خود در نظر بگیرند و آنرا انتخاب کنند؛ بر پایه این دو راه دارندگان سهام میتوانند وارد سایت سهام عدالت شوند و آن جا انتخاب کنند که آیا بصورت مستقیم تصمیم مدیریت پرتفوی خود را دارند یا مدیریت پرتفوی خود را می خواهند بدست شرکت هاي سرمایه گذاری استانی سهام عدالت بسپارند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه می دهد: اکنون سرمایه گذاران سهام عدالت باید وارد سامانه سهام عدالت شوند و یکی از این دو گزینه را انتخاب کنند در صورتی که گزینه مدیریت مستقیم را انتخاب کنند در آینده نزدیک از پرتفوی سهام عدالت شرکت هایی که در آن موجود است به یک نسبتی که هنوز اعلام نشده به پرتفوی سهام این اشخاص اضافه می شود. البته در آغاز باید دارای کد سهامداری در سیستم معاملاتی بورس باشند تا یک مقداری از سهام شرکت هاي پرتفوی زیرمجموعه سهام عدالت به آنها منتقل شود.

دارابی می گوید: در صورتی که گزینه غیرمستقیم و از طریق شرکتهای سرمایه گذاری استانی را انتخاب کنند این افراد در آینده از طریق شرکت هاي سرمایه گذاری استانی سهام دار این شرکت ها خواهند شد و از این طریق راهی تابلو میشوند و پذیرفته خواهند شد و میتوانند راهی خرید و فروش شوند و سهام دار شرکتی میشوند که در تابلو دارای نماد است.

قیمت سهام عدالت چند است؟

وی در پاسخ به این پرسش که اکنون سهام عدالت قابل خرید و فروش است یا خیر و ارزش دارایی این سهام چقدر است؟ می گوید: خیر قابل واگذاری و خرید و فروش نیست و این سهام تنها در مرحله نحوه مدیریت دارایی قرار دارد و ارزش هر برگه تقریباً بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است.

آزادسازی سهامم عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

دارابی در جواب به این پرسش که چقدر احتمال تغییر این قیمت ها وجود دارد؟ می گوید: در سهام عدالت تعدادی شرکت بورسی و غیربورسی وجود دارد؛ هر چه قدر سهام این شرکت ها افزایش پیدا کند سهام عدالت هم با ارزش تر خواهد شد البته هر شخص در مورد این سهام عدالت دارای بدهی هم هست ضمن آنکه میزان تخصیص سهام عدالت در روز نخست برای هر شخص کمی متفاوت بوده است.

وی می گوید: اشخاص باید وارد سایت سهام عدالت شوند تا ارزش دارایی ها و میزان بدهی ها و سودی را که تا به حال دریافت کرده اند را چک کنند ولی اکنون امکان خرید و فروش سهام عدالت نیست و تنها باید نحوه مدیریت دارایی انتخاب شود و در صورتی که با سرمایه گذاری در بورس آشنایی دارند و از قبل دارای کد بورسی هستند میتوانند روش مدیریت مستقیم را برای دارایی خود در سامانه انتخاب کنند، ولی در صورتی که با بورس آشنایی ندارند و دارای کد سهامداری نیستند و با ساز و کار بازار آشنا نیستند از روش دوم و شرکتهای سرمایه گذاری استانی استفاده کنند.

این کارشناس ارشد بورس در جواب به این سؤال که در این شرایط چطور میتوان برگه های سهام را از دست دلالان مراقبت کرد؟ ادامه می دهد: اکنون دلال ها نمی توانند کار خاصی کنند، برای این که مالک این برگه ها خود اشخاص هستند و معاملاتی که روی سهام انجام شود دارای رسمیت نیست و بعید است کسی بتواند این سهام را بخرد و بهتر است کسی خود را متعهد نکند، برای این که در آینده ای نزدیک این سهام با ارزش بالاتری در اختیار اشخاص خواهد بود. هر چند توصیه اکید این است که این دارایی را اشخاص نگه دارند، ولی بهرحال این دارایی ارزشمند است و میتواند باعث زیان اشخاص شود.

درصورتی که برگه های سهام عدالت را گم کرده باشید، چه باید کرد؟

دارابی در جواب به این پرسش که مدت زيادي از ارائه سهام عدالت گذشته امکان دارد بعضی کاغذ های سهام عدالت خود را گم کرده باشند این اشخاص اکنون باید چگونه اقدام کنند؟ می گوید: هنگامی که اشخاص وارد سایت سهام عدالت شوند با دادن کدملی و شماره شناسنامه خود می توانند گزارش سهام عدالت خود را دریافت کنند و در مورد برگه ها باید به سازمان خصوصی و سامانه سهام عدالت مراجعه کنند یا بصورت تلفنی اطلاعات لازم را دریافت کنند. ولی در حال حاضر نیازی به برگه نیست و تنها میتوانند وارد سامانه شوند و میزان دارایی خود را چک کنند و نحوه مدیریت خود را انتخاب کنند.

درصورتی که سهامداران سهام عدالت صرفاً مایل به انتخاب روش آزاد سازی بصورت مستقیم باشند، میتوانند به سایت سهام عدالت مراجعه کنند؛ ولی اگر سهامداران مایل به استفاده از روش غیرمستقیم برای آزادسازی سهام عدالت خود هستند، نیازی به مراجعه به سامانه الکترونیکی سهام عدالت نخواهند داشت؛ چراکه این روش به صورت پیش فرض، برای سهامداران در نظر گرفته شده است.

بر اساس آخرین به روز رسانی این سامانه، در صورتیکه سهامداران سهام عدالت شماره تلفن همراهی که در گذشته در سامانه سهام عدالت (در هنگام ثبت شماره شبا بانکی) ثبت کرده اند را نیز فراموش کرده اند، هم اینک میتوانند وارد سامانه شده و شماره تماس جدید خود را بدون نیاز به شماره قبلی، به منظور انتخاب روش آزاد سازی بصورت مستقیم، ثبت کنند.

صاحبان سهام عدالت که کد بورسی ندارند، در صورتیکه «روش آزاد سازی مستقیم» را انتخاب کرده باشند، می بایست متعاقباً نسبت به ثبت نام در «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان (سجام)» با آدرس اینترنتی www.sejam.ir و براساس با دستورالعمل و فرآیندهای مربوطه نسبت به دریافت کد سجام اقدام کنند.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش