چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۸۲۶
اقتصاد کلان

بررسی منابع و مصارف صندوق توسعه ملی نشان داد

‌‌بودجه ۹۴ میلیون یورویی طرح شهید عشوری؛ « سه شنبه های تكریم» و چفیه های بهداشتی!

بودجه 1400
در حالی كه پیش از تحویل رسمی بودجه به مجلس شورای اسلامی، قرار بود تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو پرداخت غرامت هواپیمای اوكراینی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تأمین شود، در لایحه تقدیمی دولت به مجلس، این ردیف از مصارف صندوق توسعه ملی جدول بند« هـ» تبصره ۴ حذف شد.

طبق این جدول، در بودجه ۱۴۰۰ در مجموع دو میلیارد و ۸۴۵ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه برای مصارفی كه در لایحه بودجه تعریف شده است، برداشت خواهد شد كه دو میلیارد یورو برای تقویت نیروهای مسلح و ۸۴۵ میلیون یورو برای سایر مصارف خواهد بود. انتشار منابع مصرفی صندوق توسعه ملی در بودجه ۱۴۰۰ نشان می دهد كه طبق جدول بند« هـ» تبصره ۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰، در مجموع دو هزار و ۸۴۵ میلیون یورو از منابع این صندوق صرف برخی اقدامات پیش بینی شده در قانون بودجه خواهد شد. پیش از تحویل رسمی بودجه ۱۴۰۰ به مجلس شورای اسلامی، پرداخت غرامت هواپیمای اوكراینی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی پیش بینی شده بود. اما حالا با تصمیم دولت منابع آن در امور هزینه ای صرف می شود. پس از این گزارش، لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهور نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام می كند که غرامت هواپیمای ساقط شده اوکراینی از محل صندوق توسعه ملی به بازماندگان قربانیان آن و کشور اوکراین پرداخت خواهد شد. او اضافه می كند:شاید منبع جایگزینی برای پرداخت این غرامت تعیین شود ولی فعلا صندوق توسعه ملی به عنوان منبع تأمین این رقم تعيين شده است. به گفته جنیدی، هنگامی که فرد متخلف قادر به تأمین این رقم نیست، از بودجه اختصاص داده شده به دستگاه اجرائی مربوطه این رقم باید تأمین شود.

حالا با انتشار رسمی گزارش بودجه ۱۴۰۰ به نظر می رسد كه منبع جایگزینی برای تأمین غرامت هواپیمای اوكراینی پیدا شده و این ردیف از محل هزینه های صندوق توسعه ملی حذف شده است.

بودجه ۲۳۰۰ میلیارد تومانی صدا و سیما

بر اساس تصمیم دولت، در سال آینده تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو معادل دوهزارو۳۰۰ میلیارد تومان به صدا و سیما در اجرای ماده ۹۳ قانون برنامه ششم و توسعه كمی و كیفی برنامه های تولیدی، پویانمایی، مستند و فیلم و سریال اعطا خواهد شد. بودجه اختصاص داده شده برای صدا و سیما هم نوعی اعتبار هزینه ای است كه با مقاصد صندوق توسعه ملی مطابقت ندارد. معادل ریالی بودجه صدا و سیما در بودجه مشخص نشده است که با چه نرخ تبدیلی برآورد شده است. در مجموع تخصیص منابع ذخیره ای کشور به صدا و سیما که باید صرف امور زیرساختی شود، همواره مورد نقد کارشناسان بوده است.

بودجه ۹۴ میلیون یورویی طرح شهید عشوری

طبق جدول مصارف صندوق توسعه ملی قرار است در سال ۱۴۰۰ تا سقف ۹۴ میلیون یورو برای اجرای طرح« شهید عشوری» هزینه شود. اصلاً اطلاعاتی درباره این طرح دردسترس نیست. آنچه با جست وجوی كلمه طرح شهید عشوری بدست می آید، مجموعه اطلاعاتی درباره زندگینامه این شهید و طرح ملی« سه شنبه های تكریم» و چفیه های بهداشتی است. بدین ترتیب دولت مشخص نکرده با اعتباری كه از صندوق توسعه ملی دریافت می ‎شود، چه خدمتی قرار است به جامعه ارائه شود و آیا طرح اجرا شده، توان پرداخت کردن اقساط وام و اعتبار دریافتی از صندوق توسعه ملی را دارد یا خیر.

طرح های آبی پای ثابت برداشت از صندوق توسعه ملی

همچنین از محل صندوق توسعه ملی تا سقف ۵۰ میلیون یورو برای طرح های آب و فاضلاب شهر اهواز اعتبار در نظر گرفته شده است. سال پیش نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای ساماندهی فاضلاب این شهر اعتبار اختصاص داده شده بود. آیا این پول ها صرف ساماندهی فاضلاب اهواز می شود؟ چه زمانی فاضلاب این شهر به سامان خواهد رسید تا شاهد مشکلات آب و فاضلاب در خوزستان نباشیم؟

طرح های آبرسانی روستایی و عشایری و توسعه شبكه ‎های آن نیز در سال آینده تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار دریافت خواهند كرد و هنوز روستاهای زیادی در ایران وجود دارند كه آب سالم حتی با تانكر نیز در دسترس ندارند. طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در سال ۱۴۰۰، تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی اعتبار دریافت خواهند كرد تا غفلتی طولانی مدت برای تغذیه آبخوان ها جبران شود اما این تزریق اعتبارات باعث شده كه از نگاه كارشناسان، آبخوان داری به آبراهه داری تبدیل شود و دستگاه متولی به جای توجه به تغذیه سفره های زیرزمینی، مشابه وزارت نیرو بر ساخت سدها برای برداشت بیشتر آب متمركز شود. طرح های آبیاری تحت فشار و نوین نیز تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو از منابع مالی صندوق بهره خواهند برد. این طرح ها از نگاه كارشناسان آب و براساس گزارش مجامع جهانی، منجر به صرفه جویی در مصرف آب نمی شود اما در ایران با هدف كاهش مصرف آب، از منابع صندوق توسعه ملی سالانه اعتباراتی به این بخش تزریق می شود.

اعتبارات رویارویی با اثر ریزگردها بر شبكه برق

شدت یافتن ریزگردها خسارات جبران ناپذیری به شبكه برق كشور وارد كرده است. با خاموشی سراسری در خوزستان و تعطیلی چند روزه چاه های نفت در سال ۹۵، پای اعتباری تحت عنوان مقابله با اثرات مخرب ریزگردها و تأثیر آن بر شبكه برق، به جدول مصارف صندوق توسعه ملی باز شد. برای سال آینده نیز تا سقف ۲۰ میلیون یورو اعتبار برای این بخش در نظر گرفته شده است.

اعتبار طرح ‎های نوآورانه

طرح های خلاقانه هم بخشی از منابع صندوق توسعه ملی را بخود اختصاص داده اند. طرح های نوآورانه جهاد دانشگاهی تا سقف ۱۵ میلیون یورو، طرح های نوآورانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا سقف ۷۰ میلیون یورو، شركت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا سقف ۳۵ میلیون یورو و كارخانه های نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا سقف ۲۵ میلیون یورو از منابع صندوق را در اختیار خواهند گرفت. برای تقویت بنیه نیروهای مسلح تا سقف دو هزار میلیون یورو و حق عضویت در مجامع بین المللی نیز تا سقف ۶۵ میلیون یورو منابع مالی در بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است. از دو هزار میلیون یوروی تقویت بنیه نیروهای مسلح ۵۰۰ میلیون یورو مربوط به طرح شهیدچمران است.

  • 19
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش