سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۶۲۲
مسکن، راه، عمران

اعلام جریمه عدم ثبت املاک در سامانه ملی املاک/واحدهای خالی در چه صورت مشمول مالیات هستند؟

اکنون ۵ رو از شروع ثبت املاک خانوارها و شخصیت های حقیقی و حقوقی در سامانه ملی املاک و اسکان می گذرد ولی هنوز پرسشهای و ابهات متعددی در مورد نحوه اجرای این طرح از طرف افکار عمومی مطرح می شود.

به گزارش خبرآنلاین، این طرح که با هدف شناسایی مسکن های خالی در کل کشور اجرایی می شود، به عقیده طراحان به ساماندهی بازار اجاره کشور منجر خواهد شد.

شمار مستاجران در شهرهای بزرگ تحت‌تأثیر افزایش عجیب و قابل توجه نرخ مسکن در سال های اخیر افزایش چشمگیری را یافته و فاصله زمانی تجهیز مالی خانوار با ایجاد قدرت خرید مسکن افزایشی قابل توجه را تجربه کرده است. از این رو در یک سال اخیر طرح های متعددی با هدف حمایت از مستاجران در دستور کار قرار گرفته است. پرداخت تسهیلات ودیعه مسک از یک سو و اجرای این طرح از سوی دیگر دو طرحی است که مشخصا تاثیرات آنها بر بازار اجاره قابل رصد و اندازه گیری خواهد بود.

طبق مفاد پیش بینی شده در قانون؛ هر واحدمسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصدهزارنفر جمعیت که در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هرماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت تبصره ۱۱ ماده ۵۳ این قانون ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره می شود.

بر این اساس میزان مالیات متعلقه در سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، در سال دوم معادل دوازده برابر مالیات متعلقه و در سال سوم به بعد معادل هجده برابر مالیات متعلقه واحد بود.

نوسازها در چه وضعیتی هستند؟

با هدف پیگیری از بروز مشکلات مقرر است واحدهای نوساز پس از دوازده ماه و درطرح های انبوه سازی بعد از هجده ماه از زمان صدور گوهی اتمام عملیات ساختمانی( موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری مصوب ۱۱/۰۴/۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن) مشمول مالیات مسئله این ماده می شوند.

عدم ثبت املاک چه جرایمی بهمراه دارد؟

وزارت راه و شهرسازی اعلام نموده است مالکان واحدهای مسکونی تمام کشور اعم از شهری و روستایی موظفند اطلاعات املاک تحت تملک خود را با انتخاب نوع بهره برداری، حداکثر ظرف مدت دوماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ نسبت به ثبت املاک خود اقدام کنند.

بعد از پایان مهلت خوداظهاری، دستگاه های اجرایی مکلفند خدمات خود ازقبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست های حمایتی، یارانه ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گازطبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت ، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفاً با اخذ کدملی و طبق کدپستی یا شرح نشانی یکتای ثبت شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارائه کنند. همینطور حداکثر ظرف مدت شش ماه بعد از لازم الاجرا شدن این تبصره، کلیه ارائه دهندگان خدمات عمومی از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را طبق اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق باکدپستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهره بردار صادر نمایند.

طبق این گزارش ضرورت دارد مالکان با شماره همراهی که مالکان آن برای کد ملی انها ثبت شده است، وارد سامانه شوند. بر این اساس مقرر است افراد نسبت به ثبت املک خود و افراد تحت تکفل خانوارشان در سامانه اقدام نمایند. در این میان خانوارهایی که در واحدی مسکونی با دو سند مجزا سکونت دارند و نسبت به تجمیع آن اقدام کرده اند نیز باید هر دو منزل را به صورت مجزا ثبت کنند و اگر یک از واحدها به عنوان اقامتگاه دوم تلقی نشود، مشمول مالیات خواهد شد.

ثبت املاک از سوی مالکان و مستاجران توامان باید صورت گیرد. در این راستا مالک موظف است در قسمت افزودن ملک بعد از ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه" شخص دیگری ساکن است." را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر خود را در آن وارد نمایید.

در این راستا اگر ملکی در طول سال، ۱۲۰ روز خالی بماند، اما مالک آن را فروخته باشد، به طوریرکه بخشی از ۱۲۰ روز زمان خالی ماندن، در اختیار مالک اول و مابقی در اختیار مالک دوم باشد، نیز تنها در صورت مشمول مالیات می شود که ۱۲۰ روز از زمان خالی بودن در اختیار یک مالک باشد، مشمول مالیات می گردد.

نکته مهم اینجاست که فرسودگی و عدم امکان سکونت ملاک عدم شمولیت در مالیات نیست و به هر حال ملک مشمول مالیات خانه خالی می گردد. لازم به توضیح است واحدهای مسکونی در شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت مشمول مالیات خانه خالی نمی گردند اما چنان چه اطلاعات آنها در سامانه اظهار نشوند، مشمول جریمه خواهند شد.

کدام خانه ها مشمول مالیات بر خانه های خالی می شوند؟

به این ترتیب بر اساس مفاد پیش بینی شده در قانون واحدهای مسکونی که این چهار شرط را داشته باشند مشمول مالیات بر خانه های خالی خواهند شد.

۱- عدم ثبت اطلاعات توسط مالک مستاجر واحدهای مسکونی در شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت در سامانه ملی املاک و اسکان کشور.

۲- اجاره واحد مسکونی به فردی که اقامتگاه اصلی دیگری در سامانه برای او تعریف شده است.

۳- هر واحد مسکونی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد، در صورت تغییر مالکیت به صورت رسمی مهلت ۱۲۰ روز برای مالک جدید جاری است.

۴- در صورتی که مالک واحد مسکونی خود را برای فروش یا اجاره حسب مورد به ارزش اجاری یا میانگین قیمت های روز منطقه موضوع مواد ۵۴ و ۶۴ قانون مالیاتهای مستقیم از طریق سامانه معاملات املاک عرضه کند ، مشمول مالیات نمی شود، لیکن اگر مالک بیش از دوبار از اجاره و یا فروش ملک خود به قیمت های مذکور خودداری کند، آن واحد مشمول مالیات خانه خالی می شود.

سامانه ملی املاک و اسکان کشور با نشانی amlak.mrud.ir جهت دریافت خوداظهاری اطلاعات مالکيت و سکونت توسط وزارت راه و شهرسازی طراحی شده و دارای اعتبار است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش