چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۵:۳۷ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۲۲۴
مسکن، راه، عمران

اظهارنظر غافلگیر‌کننده و مقایسه اشتباه معاون رئیسی درباره فرودگاه‌های آلمان و ایران

میثم لطیفی معاون رییس‌جمهور,اظهارنظری غافلگیر‌کننده معاون رئیسی
بر خلاف اظهارنظر جناب دکتر لطیفی آلمان ۵ فرودگاه نداشته و ۶۶ فرودگاه دارد که در ۳۴ فرودگاه آن پرواز برنامه‌ای روزانه انجام می‌شود. اجازه بدهید قبول کنیم که آلمان ۵ فرودگاه دارد و با هم نگاهی به آمار این فرودگاه‌ها و مقایسه آن با فرودگاه‌های کشور بیندازیم.

دکتر میثم لطیفی معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در اظهارنظری غافلگیر‌کننده اعلام کردند که در کشور ۵۰ یا ۵۴ چهار فرودگاه داریم در حالی که کشور آلمان فقط ۵ فرودگاه دارد، ایشان در ادامه اظهارنظر سوال‌برانگیز خود اکثر فرودگاه‌های کشور را در گروه فرودگاه‌های بین‌المللی دسته‌بندی کردند. این اظهارنظر و این مقایسه جناب آقای دکتر لطیفی که عضو هیات ‌علمی دانشگاه امام صادق هستند و ریاست دانشکده مدیریت این دانشگاه همچنین عضویت در شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان را هم در کارنامه خود دارند از آن نظر غافلگیر‌کننده و سوال‌برانگیز است که نه تعداد فرودگاه‌های کشور را درست اعلام کردند و نه تعداد فرودگاه‌های کشور آلمان را.

بزرگ‌ترین شرکت راهبری فرودگاهی در ایران شرکت ناوبری هوایی و فرودگاه‌های کشور است که ۵۴ فرودگاه ملکی را در اختیار دارد. از این تعداد فرودگاه ۹ فرودگاه بین‌المللی، ۲۵ فرودگاه مرز هوایی و ۲۰ فرودگاه داخلی هستند.

برخلاف اظهارنظر معاون رییس‌جمهور فرودگاه مرز هوایی خصوصیات و شناسه‌های یک فرودگاه بین‌المللی را ندارد و حداکثر در فضای D فعالیت می‌کنند و بر اساس تعریف داخلی و نه بر اساس شناسه‌های جهانی تعدادی از فرودگاه‌های کشور در مرز هوایی را به عنوان فرودگاه بین‌المللی معرفی کردند که این اقدام در سیستم هوانوردی کشور منتقدان فراوانی داشت اما به هر دلیل اجرایی شد.

علاوه بر فرودگاه‌های یادشده، وزارت نفت با داشتن ۹ فرودگاه دومین راهبر بزرگ فرودگاهی در کشور است که یک فرودگاه مرز هوایی در اختیار داشت. این فرودگاه بر اساس دستوری مطالعه نشده توسط وزیر پیشین نفت در حال واگذاری به شرکت ناوبری هوایی و فرودگاه‌های کشور است. همچنین مناطق آزاد، مناطق ویژه و شرکت پست فرودگاه‌هایی در اختیار دارند. لذا تعداد فرودگاه‌های کشور با تعداد اعلامی توسط دکتر لطیفی معاون رییس‌جمهور همخوانی ندارد و اینکه ایشان اشاره کرده‎اند تقریبا همه فرودگاه‌های کشور بین‌المللی هستند صحیح نیست و حتی با فرض قبول تعریف ایشان از فرودگاه بین‌المللی و احتساب فرودگاه‌های مرز هوایی به عنوان فرودگاه بین‌المللی حدود ۶۳ درصد از فرودگاه‌های کشور بین‌المللی به حساب می‌آیند که همین هم اهل فن می‌دانند که تعریف صحیح و سالمی نیست.

کشور ایران با مساحتی حدود ۱۶۳۵۰۰۰ متر مربع نوزدهمین کشور پهناور جهان است و آلمان با مساحتی حدود ۳۵۷۰۰۰ مترمربع در جایگاه شصت و سوم قرار دارد. از سوی دیگر آلمان از نظر جمعیتی با جمعیتی ۸۳ میلیونی در جایگاه نوزدهم و ایران با ۸۵ میلیون جمعیت در جایگاه هفدهم قرار دارد. مساحت و جمعیت را مقایسه کردم تا بدانیم در مورد چه وسعت و چه جمعیتی صحبت می‌کنیم. آلمان حدود یک‌چهارم کشورمان وسعت دارد و جمعیتی نزدیک به کشور ما را در خود جای داده است.

بر خلاف اظهارنظر جناب دکتر لطیفی آلمان ۵ فرودگاه نداشته و ۶۶ فرودگاه دارد که در ۳۴ فرودگاه آن پرواز برنامه‌ای روزانه انجام می‌شود. اجازه بدهید قبول کنیم که آلمان ۵ فرودگاه دارد و با هم نگاهی به آمار این فرودگاه‌ها و مقایسه آن با فرودگاه‌های کشور بیندازیم.

در سال ۲۰۱۸ (دلیل انتخاب این بازه زمانی اجرایی شدن برجام و عدم وجود کووید بوده) آمار انتقال مسافر در تمام فرودگاه‌های کشور که پیش‌تر به تعداد آنها اشاره کردیم به عددی حدود ۴۹ میلیون و پانصدهزار مسافر می‌رسد که این آمار شامل تمامی مسافران داخلی و خارجی است. در مقابل فرودگاه فرانکفورت به تنهایی در همان سال ۶۰ میلیون مسافر و حدود ۵۰۰ هزار پرواز را میزبانی کرده است. فرودگاه مونیخ با ۴۰ میلیون مسافر و ۲۷۰ مقصد جهانی و داخلی و میزبانی ۴۰۰ هزار پرواز سیزدهمین فرودگاه بزرگ جهان و چهارمین فرودگاه بزرگ اروپا لقب گرفته است.

فرودگاه برلین با ۲۲ میلیون مسافر و حدود ۲۰۰ هزار پرواز سالانه از دیگر فرودگاه‌های آلمان است. فرودگاه دوسلدولف آلمان با سرویس‌دهی به ۲۳ میلیون مسافر و ۲۳۷ هزار پرواز از دیگر فرودگاه‌های آلمان است.

جناب آقای دکتر لطیفی ملاحظه می‌فرمایید که فقط یک فرودگاه آلمان به اندازه تمام سیستم هوانوردی کشور ما فعالیت داشته است. هدف شما از این مقایسه مضحک و نادرست چه بوده؟

آیا مطلع هستید که تمام فرودگاه‌های کشور زیان‌ده هستند و فقط یک فرودگاه از نظر اقتصادی قابل بهره‌برداری است. رییس وقت سازمان هواپیمایی کشوری آقای عابدزاده در آذرماه ۱۳۹۵ اعلام کردند ۹۰ درصد فرودگاه‌های کشور ضررده هستند و تنها ۵ فرودگاه ضرر نمی‌دهند. ایشان در ادامه اشاره کرده‌اند که فقط فرودگاه مهرآباد، امام، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز قادر به تامین هزینه‌های خود هستند؛ نه اینکه سودده باشند فقط ضرر نمی‌دهند.

در هجدهم بهمن‌ماه همان سال آقای رحمت‌اله مه‌آبادی اعلام کرد تمام فرودگاه‌های کشور زیان‌ده هستند. مقایسه فرودگاه‌های کشور در حالی توسط آقای دکتر لطیفی معاون محترم رییس‌جمهور رییس سازمان استخدامی و اداری کشور انجام می‌شود که تمام فرودگاه‌های کشور با سیستم ILS CAT I کار می‌کنند و فقط دو فرودگاه سیستم کمک ناوبری CATII را نصب دارند و این سیستم در همان فرودگاه‌ها نیز عملیاتی نیست. این در حالی است که سیستم کمک ناوبری روز جهان در حال عبور از CAT III است.

جناب آقای دکتر در همین مجاورت، فرودگاه حَمَد قطر ۴۰ میلیون مسافر و حدود ۲۳۵ هزار پرواز را پذیرایی کرده است. فرودگاه دبی ۷۵ میلیون مسافر و حدود ۴۰۰ هزار پرواز را سرویس‌دهی کرده و فقط فرودگاه آتاتورک استانبول ۵۸ میلیون مسافر را پذیرش کرده است. کاش دکتر لطیفی به جای ورود به موضوع مقایسه فرودگاه‌های ایران و آلمان با توجه به وظیفه سازمان تحت مدیریت خود یعنی سازمان اداری و استخدامی کشور به کمبودها و مشکلات نخبگان و متخصصان شاغل در حوزه هوانوردی رسیدگی می‌کردند، وضعیت اسفبار دستمزدهای پرداختی در سیستم هوانوردی را با آلمان یا حتی کشورهای حوزه خلیج‌فارس یا حتی ترکیه مقایسه می‌کرد و گزارشی به مسوولان می‌داند.

به جای مقایسه فرودگاه‌های ایران با آلمان و نتیجه‌گیری آنچنانی که سبب انتشار بوی تعفن زخمی که سال‌هاست هوانوردی کشور با خود همراه دارد می‌شود، شاید بهتر باشد دستور بفرمایید وضعیت معیشت کارکنان صنعت هوانوردی بررسی شود، شاید صنعت هوانوردی هنوز برای تامین نیروی آتش‌نشان و امداد و نجات در فرودگاه‌های کشور دچار مشکل باشد و حتی کارکنان ساعتی در این بخش مهم به کار گرفته شده باشند.

امیدوارم این اعداد همان اندازه که برای اهالی هوانوردی دردآور و پرمعنی است برای شما هم مفهوم داشته باشد.

علیرضا ارزنده-کارشناس ایمنی هوانوردی

jahanesanat.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش