سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۲۹ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۰۸۸
مسکن، راه، عمران

دولت رئیسی مسکن می‌سازد بدون آب و برق و گاز

مسکن های دولتی بدون آب و برق و گاز,ناقص بودن مسکن های دولتی
دولت سیزدهم در حالی بر ساخت واحدهای مسکونی نهضت مسکن پافشاری می‌کند که فعالان صنعت آب بارها بر این نکته پافشاری کرده‌ بودند که ادعای مورد نظر این دولت در ساخت یک میلیون مسکن در سال قرار است با کدام منابع آب محقق شود، حال آنکه معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفته است که آب و برق برای خانه‌های ساخته شده نداریم. جالب اینجاست که حتی فعالیت‌های این چنینی دولت نتوانسته افزایش بهای مسکن را محدود یا موجب کاهش آن شود. این در حالی است که گفته می‌شود سازندگان مسکن راهی کشورهای عربی و همین‌طور ترکیه شده‌اند.

روزنامه پیام ما: حسن شافعی معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: پروژه نهضت ملی مسکن در ۶ شهر استان تهران به متوسط پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد رسیده و برخی در مرحله نازک‌کاری قرار دارد اما هنوز در هیچ‌یک از شهرها انشعابات آب و فاضلاب، گاز، برق و مخابرات به پروژه‌های ما نرسیده است.

شهرهای مورد نظر این مقام مسئول یعنی شهریار، اسلامشهر، رباط‌کریم، قرچک و پاکدشت شهرهایی هستند که در دشت‌های بحران‌زده استان تهران واقع شده‌اند. پرسش اینجاست که با وجود پیشرفت ۴۵ درصدی حتی اگر انشعابات مورد نظر برای این واحدها عملیاتی شود منابع انرژی آن به ویژه آب از کجا باید تامین شود.

این درحالی است که می‌دانیم آب برای شهر تهران آن هم در همین پاییز خشک به سختی در حال تامین است و در همین ۶ هفته سپری شده از سال آبی بارها مسئولان آب وزارت نیرو در این باره هشدار داده‌اند. اما دولت سیزدهم به تنها موضوعی که می‌اندیشد چگونگی تامین انرژی آن هم تامین آب برای مسکن‌هایی است که ادعا کرده بود می‌خواهد ظرف ۴ سال بسازد.

به نازک‌کاری رسیده‌ایم ولی آب و برق نداریم

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: پروژه نهضت ملی مسکن در ۶ شهر استان تهران به متوسط پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد رسیده و برخی در مرحله نازک‌کاری قرار دارد، اما با موانعی مثل عدم واریز آورده از سوی متقاضیان، پرداخت نشدن وام ۴۵۰ میلیون تومانی توسط سیستم بانکی و همراهی نکردن دستگاه‌های خدمات‌رسان در تامین انشعابات مواجهیم.

حسن شافعی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: حدود ۴ هزار واحد نهضت ملی مسکن توسط اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در دست اجرا است که به صورت میانگین ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. پروژه‌ها در تهرانسر، شهریار، اسلامشهر، رباط‌کریم، قرچک و پاکدشت قرار دارد.

او برخی مشکلات پروژه‌ها را نوسان قیمت مصالح ساختمانی و عدم همراهی دستگاه‌های خدمات‌رسان در تامین انشعابات دانست و گفت: نوسانات قیمت مصالح ساختمانی می‌تواند پروژه‌ها را دچار چالش کند. این موانع را در جلسات شورای مسکن به وزارت راه و شهرسازی منعکس کردیم و پیشنهاد داده‌ایم تا واسطه‌ها حذف شود و مصالح به صورت مستقیم از کارخانه‌ها به پروژه‌ها برسد که باید وزارت صمت همکاری کند.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران تاکید کرد: بحمدالله هیچ‌یک از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان تهران متوقف نشده بلکه ممکن است کند شده باشد. این کندی به چند دلیل می‌تواند باشد؛ یکی از موضوعات به آورده متقاضیان مربوط می‌شود که برخی افراد به‌موقع نسبت به پرداخت وجه اقدام نمی‌کنند. مسئله دیگر عدم تخصیص تسهیلات متمم ۴۵۰ میلیون تومانی است. شخص رئیس‌جمهور به پرداخت وام ۴۵۰ میلیون تومانی تاکید دارد و امیدواریم سیستم بانکی همراهی لازم را داشته باشد.

شافعی با بیان اینکه برخی بلوک‌های پروژه ۶۳۰ واحدی پاکدشت به مرحله‌ نازک‌کاری رسیده است گفت: اسکلت تمامی بلوک‌ها به اتمام رسیده و هم‌اکنون در مرحله سفت‌کاری هستند. برخی نیز در مرحله‌ی نازک‌کاری قرار دارند. اما هنوز در هیچ‌یک از شهرها انشعابات آب و فاضلاب، گاز، برق و مخابرات به پروژه‌های ما نرسیده است. در بعضی از پروژه‌ها از برق کارگاهی استفاده می‌کنیم و پروژه‌ای داریم که با ژنراتور کار می‌کند.

او درباره میزان پرداخت آورده از سوی متقاضیان بیان کرد: به طور متوسط متقاضیان چهار مرحله آورده‌ ۴۰ میلیون تومانی را واریز کرده‌اند. این مسئله برای همه‌ افراد به یک صورت نیست، مثلا در برخی پروژه‌ها پیامک پنجم را فرستاده‌ایم اما هنوز تعدادی از متقاضیان واریز سوم را انجام نداده‌اند. این می‌تواند پیشرفت کارها را دچار اختلال کند.

وقتی هیچ آرامشی نیست

در شرایطی که از اواخر شهریور امسال بسیاری از شهرهای کشور دستخوش اعتراض‌هایی هستند و هیچ اقدامی از سوی دولت برای ایجاد آرامش در جامعه صورت نگرفته و عموم حرکت‌های انجام شده نیز التهابات را تشدید کرده مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند تسریع در ساخت و ساز آنها به آورده‌ متقاضیان و تامین تسهیلات توسط بانک‌ها بستگی دارد.

این در حالی است که اقتصادنیوز در گزارشی نوشته است در سال جاری یک سری افزایش‌های جدی در نهاده‌های ساختمانی و دستمزدها وجود داشته که قیمت تمام شده مسکن را بالا برده و در همین حال گروهی از سازندگان مسکن هم می‌گویند برخی از فعالان صنعت ساختمان به مناطق متوسط شهر و بسیاری هم به ترکیه و کشورهای عربی رفته‌اند و در آنجا اقدام به ساخت و ساز می‌کنند. با این حال دولت در ابتدا اعلام کرده بود که سالانه یک میلیون واحد مسکونی را به متقاضیان تحویل خواهد داد اما بعد از گذشت مدتی تحویل یک میلیون واحد مسکونی سالانه را به دو سال تغییر داد و اعلام کرد که هر دو سال یک بار ۲ میلیون واحد مسکونی به بهره برداری می‌رسد چراکه زمان ساخت هر پروژه دو سال به طول می‌انجامد.

در صورتی که اراضی توسط دستگاه‌ها تامین شود از سوی دیگر همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به صورت کامل اجرایی شود شاهد افزایش سرعت اجرای پروژه ها خواهیم بود.

براساس این گزارش هم اکنون اجرای پروژه‌ها در بسیاری از شهرها آغاز شده که بخش عمده‌ای از آنها مربوط به پروژه مسکن ملی است که ۴۰۰ هزار واحد در قالب طرح جهش تولید مسکن به پروژه‌های نهضت ملی مسکن الحاق شده است. تعدادی از آنها به مرحله بهره‌برداری رسیده است و بخشی از این واحدها در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به پیشرفت چشم‌گیری رسیده است.

در همین رابطه حمیدرضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن گفت: برای طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۶۰ هزار متقاضی ثبت نام کرده‌اند که با بررسی‌های انجام شده حدود ۱۱۰ هزار نفر معرفی شده‌اند و از این تعداد هم برای ۶ هزار و۲۰۰ واحد زمین در نظر گرفته نشده است و به محض تامین زمین عملیات اجرایی پروژه آغاز می‌شود.

به گفته معاون مسکن شهری بنیاد مسکن از این تعداد عملیات اجرایی ۸۹ هزار واحد مسکونی آغاز شده و بسیاری از این واحدها در مرحله آماده‌سازی و فونداسیون هستند.

او می گوید: حدود ۵۰۰ واحد مسکونی در مرحله نازک‌کاری قرار دارد و تعداد زیادی از این واحدها هم در مرحله نهایی و بهره‌برداری قرار دارند.

سهرابی همچنین دراین‌باره گفت: در شهر قم هم حدود ۱۸۰ واحد مسکونی در آستانه بهره‌برداری هستند و در تعدادی از استان‌ها هم تعدادی از واحدها واگذار شده است.

از ابتدای امسال‌ دولت اعلام کرده بود که در پایان نیمه اول سال ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای مختلف به بهره‌برداری می‌رساند اما در آخرین اظهارنظرها اعلام شده که به زودی بخشی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن که با همکاری بخش خصوصی ساخته شده به بهره‌برداری می‌رسد و هم‌اکنون دولت بیشتر برنامه خود را به اعطای زمین به متقاضیان متمرکز کرده تا افراد در قالب گروه‌های سه تا ۴ نفر به صورت تعاونی اقدام به ساخت کنند.

به گفته مسئولان این حوزه، سرعت اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در گروی تکمیل آورده متقاضیان است و در صورت تکمیل آورده روند اجرای پروژه‌ها در بخش و شهرهای مختلف افزایش چشم‌گیری خواهد یافت.

پیش از این خلیل محبت‌خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفته بود که اگر متقاضیان آورده خود را پرداخت کنند سرعت اجرای پروژه‌ها افزایش خواهد یافت اما هنوز تعداد زیادی از متقاضیان آورده خود را پرداخت نکرده‌اند و تاکنون هم از طریق پیامک چندین بار به متقاضیانی که آورده خود را تکمیل نکرده‌اند اعلام کرده‌ایم و در صورت عدم پرداخت حذف خواهند شد.

براساس این گزارش سرعت اجرای پروژه‌ها در حال حاضر نیاز به تأمین مالی دارد که بخش زیادی از آن از طریق آورده متقاضیان تامین می‌شود بنابراین برای تسریع در طرح نهضت ملی مسکن متقاضیان باید آورده‌های خود را تکمیل کنند.

با توجه به آنچه در بازار مسکن ملموس است به نظر می‌رسد حتی اگر فقدان برنامه‌ریزی منطقی دولت سیزدهم را هم لحاظ نکنیم آنچه بر بازار مسکن تاثیری ندارد ساخت و سازهایی از این دست است و خرید و فروش مسکن بیش از آنکه به سیاست‌های دولت واکنش نشان دهد به تغییرات بازار ارز و مشخصا دلار توجه دارد.

payamema.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش