سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۰ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۲۵۶
مسکن، راه، عمران

بررسی وضعیت بازار بلیت پروازهای داخلی؛ گرانی قانونی می‌شود؟

بلط هواپیما,گرانی بلیط هواپیما
افزایش قیمت بلیت هواپیما موضوعی است که در آستانه نوروز بسیاری از مسافران را دچار مشکل کرده است. مسدودسازی ۹ وب‌سایت فروش بلیت هواپیما نیز کارساز نشده است، چراکه هنوز گران‌فروشی بلیت هواپیما ادامه دارد. به طوری که سخنگوی سازمان هواپیمایی تاکید دارد که مسافران اگر بلیت گران خریدند، به دادسرای ناحیه ویژه فرودگاه‌ها در نزدیکی ترمینال یک و دو فرودگاه مهرآباد مراجعه کنند.

در حالی که ایرلاین‌ها تصور می‌کردند با کمبود بلیت می‌توانند مسیر افزایش قیمت بلیت هواپیما را هموار کنند، سازمان تعزیرات هرگونه تصمیم‌گیری برای افزایش را به اواخر فروردین ماه موکول کرد. بعد از ارسال نامه انتقادی سازمان بازرسی کل کشور به سازمان هواپیمایی کشوری و مسدود‌سازی ۹ سایت فروش بلیت هواپیما به نظر می‌رسد برخی ایرلاین‌ها تصمیم دولت بر جدی بودن کنترل قیمت بلیت هواپیما را تازه باور کرده‌اند. آنها در جلسه‌ای که سازمان تعزیرات حکومتی با ایرلاین‌ها داشت، متوجه شدند که این مسدودسازی برخی سایت‌های فروش و ارسال نامه انتقادی به سازمان هواپیمایی برای برخورد با ایرلاین‌های متخلف و احتمال لغو مجوز می‌تواند برای آنها گران تمام شود.

موکول شدن بررسی افزایش نرخ بلیت پروازها به اواخر فروردین

اگر چه در جلسه‌ای که اصانلو رییس سازمان تعزیرات حکومتی و فرزادنیا معاون دادستان تهران با ایرلاین‌ها داشتند تا حدودی از فشار عصبی شرکت‌های هواپیمایی بعد از جلسه مهرداد بذرپاش وزیر راه‌وشهرسازی کاسته بود اما در پایان این جلسه وعده‌ای از سوی مقام مسوول تعزیرات حکومتی به آنها داده شد که وزیر راه‌وشهرسازی در جلسه هفته گذشته به آن اشاره کرده و گفته بود که هرگونه بررسی و افزایش قیمت بلیت هواپیما به بعد از ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۲ موکول شود.

اصانلو رییس سازمان تعزیرات حکومتی در این جلسه با بیان اینکه ملاک عمل سازمان تعزیرات، قوانین بالادستی است و تا زمان صدور مجوز ستاد تنظیم بازار، تمام آژانس‌ها و شرکت‌های هواپیمایی مکلف به رعایت سقف نرخ سال گذشته مسیرهای مختلف هواپیمایی هستند، گفت: گزارشاتی رسیده است که نشان می‌دهد در برخی موارد بلیت هواپیما برای سفرهای نوروزی تا چند برابر قیمت مصوب به مسافران فروخته می‌شود. بنابراین از سازمان هواپیمایی کشوری و مدیران شرکت‌های هواپیمایی خواسته‌ایم که هرگونه مدرک و مستنداتی در خصوص تخلف آژانس‌ها و شرکت‌های هواپیمایی دارند را طی ۷۲ ساعت به سازمان تعزیرات حکومتی برای تفهیم جرم و لغو مجوز شرکت‌های متخلف ارسال کنند.

وظیفه هواپیمایی کشوری چیست؟

این اظهارات در حالی از سوی رییس سازمان تعزیرات حکومتی مطرح می‌شود که جعفر یازرلو سخنگوی هواپیمایی کشوری معتقد است که اختلاف برداشتی وجود دارد و آن هم این است که ما به عنوان سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان یک سازمان حاکمیتی وظیفه تامین ایمنی و امنیت پروازها را داریم.

او معتقد است: ایمنی و امنیت پروازها کار ویژه سازمان هواپیمایی کشوری است. منتها موضوعات مربوط به قیمت بلیت هواپیما و گرانفروشی به حوزه سازمان هواپیمایی مربوط نمی‌شود.

یازرلو یادآور می‌شود: اگر در حوزه‌ای، سازمان بالادستی تعیین قیمت یا بر اساس برخی آیتم‌ها، قیمت تعیین و ابلاغ می‌کند و اگر صنف یا پایین‌دست تخلف ‌کند، دادستان یا سازمان تعزیرات ورود خواهد کرد. سازمان هواپیمایی کشوری وجاهت قانونی برای ورود به این موضوع ندارد. این سازمان فقط می‌تواند مجوز ایرلاین یا آژانس را تعلیق یا لغو کند.

ردپای دلالان در فرودگاه‌ها

فرزادنیا معاون دادستان تهران با انتقاد از دلالی برخی افراد فرصت‌طلب در فرودگاه‌ها و فروش بلیت‌های هواپیما بیش از نرخ مصوب، گفت: نیروی انتظامی مکلف شد با رصد دوربین‌های فرودگاهی دلال‌ها را شناسایی، بازداشت و برای تعیین مجازات به دادسرای فرودگاه معرفی کند.

وی ضمن تشکر از همکاری شرکت‌های هواپیمایی برای بازگرداندن قیمت بلیت‌ها به قیمت‌های قبلی تا زمان اخذ مجوز از ستاد تنظیم بازار، گفت: شرکت‌های هواپیمایی مشکلات بحقی دارند و تا حد ممکن در جلسات تصمیم‌گیری برای حل مشکلات صنعت هوایی از آنها حمایت می‌کنیم تا شاهد رشد و استفاده بیشتر مردم با رعایت نکات ایمنی در این صنعت باشیم.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که حتی مسدودسازی ۹ سایت فروش بلیت هواپیما نیز کارساز نشده است، چراکه هنوز گرانفروشی بلیت هواپیما ادامه دارد، به طوری که سخنگوی سازمان هواپیمایی تاکید دارد مسافران اگر بلیت گران خریدند، در نزدیکی ترمینال یک و دو فرودگاه مهرآباد، دادسرای ناحیه ویژه فرودگاه‌ها قرار دارد که می‌توانند به آنجا مراجعه و شکایت خود را ثبت کنند. البته راه بعدی ثبت شکایت به صورت آنلاین در سایت سازمان هواپیمایی است و مردم به دلیل عدم اطلاع کافی از حقوق خود کمترین شکایت را ثبت کرده‌اند.

پیچیدگی‌های فروش بلیت هواپیما

اگرچه مبنای قیمت‌ بلیت هواپیما نرخنامه دی ۱۴۰۰ است اما به گفته سازمان هواپیمایی کشوری اگر نرخ‌های فروش‌رفته بیشتر از قیمت دی سال ۱۴۰۰ باشد و شکایتی ثبت شود پول مسافران بازگردانده خواهد شد.

آن‌طور که وضعیت ناوگان هوایی نشان می‌دهد در حال حاضر ۱۶۲ فروند هواپیمای فعال داریم که ۱۴۲ فروند آماده خدمات‌دهی به مسافران نوروزی است. ۲۳ هزار صندلی پرواز نیز در نوروز امسال عرضه شده است. اما به نظر می‌رسد پیچیدگی‌های مربوط به فروش بلیت هواپیما زیاد است و ممکن است برخی تخلفات از چشم سازمان هواپیمایی مغفول بماند. به همین دلیل طبق دستورالعمل جدید سازمان هواپیمایی کشوری شرکت‌های هواپیمایی باید در درجه اول نسبت به تخلفات جوابگو باشند و در وهله دوم موظف به فروش سیستمی پروازها هستند، هر چند فروش چارتری در ۷ شهر بدون اعلام زمان برای رفع محدودیت، کاملا ممنوع است.

لزوم اعمال نظارت بیشتر بر فروش بلیت

مهدی خنجری بازرس کل امور راه‌وشهرسازی سازمان بازرسی کل کشور چند روز پیش با اشاره به در پیش بودن سفرهای نوروزی، در نامه‌ای هشداری به رییس سازمان هواپیمایی کشوری خواستار اعمال نظارت بیشتر بر فروش بلیت به نرخ‌های اعلامی شده بود. او خواستار اعمال نظارت بیشتر بر فروش بلیت به نرخ‌های اعلامی و جلوگیری از فروش خارج شبکه رسمی فروش بلیت شرکت‌های هواپیمایی (ایجاد بازار سیاه) و مازاد بر ظرفیت هواپیما شده بود.

اعلام ممنوعیت فروش بلیت گروهی یا چارتری در ایام سفرهای نوروزی از طریق ابلاغ بخشنامه به شرکت‌های هواپیمایی و تاکید بر قابل استرداد بودن بلیت و رعایت سقف قیمت‌ها از جمله موارد مطروحه در نامه سازمان بازرسی کل کشور به سازمان هواپیمایی کشوری بود، به همین دلیل سازمان هواپیمایی کشوری در واکنش به این نامه برخی سایت‌های غیرمجاز فروش بلیت هواپیما را مسدود کرد. حال با نزدیک شدن به سفرهای نوروزی باید منتظر ماند و دید که آیا این جلسات و مسدودسازی توانسته نرخ بلیت هواپیما را بر اساس نرخنامه دی سال ۱۴۰۰ تثبیت کند یا خیر.

بلط هواپیما,گرانی بلیط هواپیما

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش