شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۳ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۷۵۹
مسکن، راه، عمران

ساخت و ساز عجیب در منطقه یک تهران بدون اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵

تخلف در گران‌ترین منطقه تهران,مجوز ساخت ۱۷ طبقه با سطح اشغال۳۰درصد
شهرداری مجوز ساخت ۱۷ طبقه با سطح اشغال۳۰درصد (۵۲۰درصد) با پروانه‌ سال ۱۳۸۲ را به یکی از ساختمان‌های منطقه یک صادر کرده است.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ شهرداری مجوز ساخت ۱۷ طبقه با سطح اشغال۳۰درصد (۵۲۰درصد) با پروانه‌ سال ۱۳۸۲ را به یکی از ساختمان‌های منطقه یک صادر کرده است.

این تخلف و انحراف آشکار بدون اخذ کمیسیون ماده ۵، مالک را راضی نکرد و با هماهنگی ناحیه ۲ و منطقه یک مبادرت به احداث ساختمان ۱۷ طبقه با سطح اشغال ۵۰درصد (۸۵۰ درصد) روی همکف کرده است، یعنی ۲۰درصد سطح اشغال بیشتر نسبت به سطح اشغال پروانه صادر شده، آنهم پس از گذشت ۲۰ سال از صدور پروانه ساخت.این در حالی است که رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای دستور توقف پروژه را صادر کرده است.

پس از ساخت هتل معروف ولنجک آنهم با وجود حکم دادستانی و سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر توقف آن حالا چشم شهروندان پایتخت‌نشین به سر به فلک کشیدن ساختمانی ۱۷ طبقه در همان محله ولنجک این بار در کوچه پانزدهم روشن شده است.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای شهر تهران روز ۲۱ آبان امسال در صحن علنی شورای شهر تهران گفت: «در منطقه ۲ ملکی با چهار طبقه اضافه ساخت در حال اجرا بود. این فضا در سال ۱۳۷۷ پروانه گرفته و ۲۵ سال بعد اقدام به ساخت چهار طبقه دیگر کرده است. با توجه به گذشت این زمان و تغییر سه باره ضوابط شهرسازی، از شهردار منطقه تقاضا کردم پیگیری جدی کند. از سازمان نظام مهندسی نیز باید استعلام انجام می‌شد. گفتند که کاشانی مخالف است، بنده به لحاظ قانونی موضوع را پیگیری کردم. بنده درخواست کردم که بررسی مجدد صورت بگیرد و اینگونه نباشد که برداشت شود می‌توان پروانه گرفت و ۲۵ سال بعد به ساخت اقدام کرد.»

اینطور به نظر می‌رسد که معاونت شهرسازی و معماری شهردار تهران روند جدیدی را در پیش گرفته و پرونده پروانه‌هایی که متعلق به سالیان قبل است را دوباره به جریان انداخته است. در حالی که در این سالها طرح تفصیلی تغییرات بسیاری داشته و احتمال دارد پروانه‌های ساختمانی در طرح تفصیلی کنونی جای نگیرد.

صدور مجوز ۱۲ طبقه اضافه‌تر نسبت به طرح تفصیلی

ساختمانی در خیابان پانزدهم ولنجک در حال افزایش طبقات خود با پروانه ساختمانی صادر شده در سال ۱۳۸۲ است. در توضیحات بر و کف این پرونده نوشته شده: «با عنایت به پروانه مورخ ۱۲ شهریور ۸۲ سند تک برگ و درخواست تغییر نقشه اقدام شد. ملاک تراکم به دلیل اصلاح سند با توجه به نامه مورخ ۱۴۰۰.۱۰.۷ اداره کل تدوین و ضوابط و صدور پروانه طبق پروانه فوق‌الذکر (منظور پروانه سال ۸۲) اعلام گردید. در صورت درخواست هرگونه افزایش سطح اشغال تعیین و تکلیف باغات پیش از صدور پروانه الزامی است.»

جمعا ۶۱ واحد در این ساختمان ساخته خواهد شد. ساخت و ساز این ملک در طبقات مختلف به این شرح است: طبقه منفی ۵؛ انبار، تاسیسات، راه‌پله، آسانسور، سرویس بهداشتی، مرکز اجتماعات ساختمان و مشاعات. طبقه منفی ۴؛ انبار، پارکینگ، راه‌پله و آسانسور مسکونی، سرویس بهداشتی و مرکز اجتماعات ساختمان. طبقه منفی ۳؛ انبار، پارکینگ، راه‌پله و آسانسور مسکونی و ورزشی. طبقه منفی ۲؛ انبار، پارکینگ، راه‌پله و آسانسور مسکونی و فضای بازی بچه‌ها. طبقه منفی ۱؛ سرایداری، راه‌پله، آسانسور و استخر مسکونی، لابی و راه‌روی عمومی مسکونی. از همکف تا هفدهم: مسکونی، راه‌پله مسکونی، آسانسور مسکونی، لابی.

این ساختمان قرار است ۱۸ طبقه روی همکف ساخته شود آن‌هم در گران‌ترین منطقه تهران و با مجوزی که متعلق به سال ۸۲ بوده است. این در حالی است که پروانه‌ها پس از چند سال به خودی خود ابطال می‌شود. این ملک در خیابان پانزدهم ولنجک متعلق به یکی از سازنده‌های معروف منطقه یک است. این پروانه در حالی صادر شده که قبل از آن باید به دبیر کمیسیون ماده ۵ ارجاع شود. ضمن آن که مطابق بخشنامه بلند مرتبه‌سازی ابلاغ شده توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران بیش از ۱۱ طبقه روی همکف ممنوع است.

 سرنوشت عجیب ملک خیابان پانزدهم ولنجک

این ملک در سال ۱۳۷۱ متعلق به دولت به نمایندگی اداره کل زمین شهری استان تهران بوده و طی قراردادی واگذاری سازمان مسکن و شهرسازی استان تهران به دانشکده روابط بین‌الملل و مرکز آموزش‌های دیپلماتیک وزارت امور خارجه منتقل می‌شود. در سال ۱۳۷۶ به بنیاد ۱۵ خرداد منتقل می‌شود و طبق صفحه نقل و انتقالات سند مالکیت در سال ۱۳۸۰ به شرکت تعاونی مسکن شماره ۲ دانشگاه تهران و در نهایت در ۲۳ آبان ۱۴۰۰ به یکی از سازندگان منطقه یک آقای «ر. د» منتقل می‌شود.

با توجه به اینکه مالک طبق سند آقای «ر.د» است در حالی که پروانه صادر شده ۱۴۰۱ به اسم تعاونی مسکن شماره ۲ دانشگاه تهران است. این ملک در سال ۸۲ پروانه ساختمانی مشتمل بر ۲ طبقه زیرزمین، همکف و ۱۷ طبقه روی همکف داشته است. اما مهم این است که کلیه عملیات ملک از سنوات قبل تا سال ۹۷ در مرحله ستون‌گذاری طبقه ۵ متوقف و رها شده است. در سال ۹۸ دستور نقشه‌ای با تراکم ۴۲۰ درصد در ۷ طبقه و در سال ۹۹ دستور نقشه‌ای با تراکم ۳۶۰درصد با حداکثر ۶ طبقه برای این ملک صادر شده است. در سال ۱۴۰۰ دوباره دستور نقشه سال ۹۸ – با تراکم ۴۲۰ درصد و در ۷ طبقه – صادر شده است.

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش