چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۴۱ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۰۳۸۶
مسکن، راه، عمران

دریچه بازدید فن کویل

به منظور دسترسی و تعمیر و نگهداری دستگاه فن کویل و دمنده و مکنده هایی که در سقف تعبیهدریچه بازدید فن کویل می شوند از این نوع دریچه استفاده می شود.ابعاد و سایز این دریچه به ابعاد دستگاه دمنده یا مکنده وابسته است. این نوع دریچه از دو نوع لولایی و وزنه ای تشکیل می شود که هر نوع از این دریچه های لولایی و وزنه ای به انواع مختلف از قبیل گل سقفی ، گریل دار ، معمولی ، مشبک و خطی تقسیم می شود. البته لازم به ذکر است این نوع دریچه نیز از دو نوع متریال آلومینیومی و چوبی (MDF) ساخته می شود. برای پوشش دریچه های آلومینیومی از رنگ کوره ای و برای دریچه های چوبی از پوشش پلی یورتان استفاده می شود.

برای بازدید و تعمیر فن کویل هایی که مکش و تامینِ هوای سیستم برگشت از طریق داکتی که به فضای محیط مرتبط است، نیازی به ایجاد منفذ روی درب دریچه بازدید فن کویل نیست و درب دریچه بصورت ورق ساده و بدون شیار ساخته می شود.

انواع دریچه بازدید فن کویل آلومینیومی

۱- دریچه بازدید فن کویل ساده بدون مکش

۲- دریچه بازدید فن کویل ساده با گریل مکش ۹ سانتی

۳- دریچه بازدید فن کویل ساده با گریل مکش ۱۸ سانتی

۴- دریچه بازدید فن کویل خطی یک طرفه

۵- دریچه بازدید فن کویل خطی دوطرفه

۶- دریچه بازدید فن کویل خطی طرح دریچه اسلوت

۷- دریچه بازدید فن کویل مشبک

۸- دریچه بازدید فن کویل گل سقفی(تک گل)

۹- دریچه بازدید فن کویل گل سقفی(دو گل)

۱۰- دریچه بازدید فن کویل خطی کله قندی

دریچه بازدید فن کویل

پلنیوم باکس

جهت هوارسانی در سقفِ فضاهایی مثل لابی های ساختمانهای مسکونی، لابی و سالنهای ساختمانهای اداری، تجاری،پاساژها و هتلها، دریچه ها بصورت دکوراتیو(اسلوت و خطی)، طراحی و اجرا می گردد، لذا با توجه به اینکه لاینِ اصلی کانالِ هوا از سقف کاذب عبور می کند، جهت رسیدنِ هوای کانالِ اصلی به دریچه ها از قطعه ی حجمیکی بنامِ پلنیوم باکس استفاده می شود.

پلنیوم باکس باعثِ پخشِ هوا و تعدیلِ فشارِ خروجی هوا ازتمامِ نقاطِ دریچه های خطی و اسلوت می گردد و از جنس ورق گالوانیزه به ضخامت نیم میلیمتر به بالا و بر اساس شرایط فضای سقف کاذب و همچنین طول و عرضِ دریچه های خطی و اسلوت طراحی و ساخته می شود.

جهت جلوگیری از هرگونه نشتِ هوا و افت فشار و جلوگیری از تبادلِ دمایی بین دمای فضای سقف کاذب و بدنه ی پلنیوم باکس و همچنین جلوگیری از انتشارِ صدای هوای شناور در داخل پلنیوم باکس، در بدنه ی داخلی یا خارجیِ پلنیوم باکس از عایقِ الاستومری استفاده میشود.

با توجه به میزانِ طول پلنیوم باکس،امکانِ تعبیه ی یک تا چند ورودیِ هوا در بدنه ی آن وجود دارد.

عمدتاً جهت مرتبط ساختنِ لاینِ اصلیِ کانال هوا در سقف کاذب و پلنیوم باکس، از انواعِ کانال خرطومی(فلکسیبل) استفاده می شود که بوسیله ی بست و چسبِ هوابندی از هر دو سو هوابندی می شود.

گروه صنعتی تهویه فراز، هم در زمینه ی تولیدِ انواعِ پلنیوم باکس و هم انواعِ باکسها و تبدیلهای دیگر، در حال فعالیت و ارایه خدمات میباشد.

از باکس های گوناگون می توان به باکسِ پشتِ دریچه های سقفیِ چهارطرفه ی تایلی و یا دیگر انواعِ دریچه ها اشاره نمود که تصاویرِ متنوعِ باکسها به تفصیل در ذیلِ این توضیحات، قابل مشاهده است.

دریچه بازدید فن کویل

کلاهک ژاپنی

در میان انواع کلاهک بام، کلاهک ژاپنی که در اصطلاح به کلاهک پرّه ای نیز معروف است،از شکیل ترین کلاهک ها محسوب می شود. کلاهک ژاپنی عموماً در منتهی الیهِ لوله های دودکش و لوله های وِنت در بام نصب و مورد استفاده دارد.با توجه به ساختار و ظاهرِ کلاهک ژاپنی و امکان تخلیه ی آسانِ هوا و دود از لابلای طبقاتِ گریلیِ کلاهک ژاپنی ،آنرا در ردیف زیباترین و پرکابردترین کلاهک ها قرار داده است.

کلاهک ژاپنی از جمله کاربردهای اصلیِ کلاهک ژاپنی استفاده از آن در دهانه ی خروجیِ لوله های دودکش موتورخانه در بام می باشد.با توجه به میزان دود خروجی از مشعل دیگ موتورخانه و بنا به نیاز مشعلِ دیگِ موتورخانه به هوای آزاد بعنوان اکسیژنِ سوخت، بر اساس محاسبات دقیق می توان ابعاد پایه کلاهک ژاپنی و همچنین تعداد گریل های کلاهک ژاپنی را تعیین و اقدام به ساخت نمود. کاربردِ دیگرِ کلاهک ژاپنی در دهانه لوله ها و داکتِ دودکشِ هودهای صنعتی و خانگی می باشد.

کلاهک ژاپنی برای خروج گاز دی اکسید کربنِ حاصل از سوختنِ گازِ انواع بخاری گازیها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین کلاهک ژاپنی در تخلیه ی دود سیستم شومینه نیز قابلیت کاربرد دارد. با توجه به ظاهرِ نامناسبِ لوله های ونت در بام، می توان لوله های ونتِ موجود در بام را که در کنارهم قرار گرفته اند را در یک جا تجمیع نمود و با کلاهک ژاپنی تمام لوله های ونت را کاور نموده و از معرض دید خارج نمود تا وجهه ی ظاهریِ بام دارای تناسبِ دیدِ خوبی گردد.

از کلاهک ژاپنی در انواع سقف ها مثل سقف های مسطح و سقف های شیبدار،به راحتی می توان استفاده نمود.

ارتفاع استاندارد برای ساخت کلاهک ژاپنی در هر ابعاد،به میزان ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر می باشد،که بنا به درخواست ناظر یا کارفرما این ارتفاع قابل افزایش یا کاهش می باشد.

تعداد پرّه های گریلیِ کلاهک ژاپنی معمولا ۴ پرّه می باشد،اما با توجه به سفارشی بودنِ مراحلِ ساخت،تعدادِ این پرّه های کلاهک ژاپنی نیز قابل افزایش می باشد.

کلاهک ژاپنی از انواع ورق روغنی،گالوانیزه،سیاه و حتی گاهی از استیل قابل ساخت می باشد.

دریچه بازدید فن کویل

دریچه دسترسی

دریچه دسترسی فن کویل عموماً برای دسترسی و تعمیر فن کویل های سقفی طراحی و ساخته می شود و به اپراتور این امکان را می دهد که بصورت دوره ای بتواند دستگاه فن کویل را بصورت سهل الوصول چکاپ و تعمیر نماید.

سیستم دستگاه فن کویل بعنوانِ سیرکولاتورِهوا در محیط عمل می کند، لذا دارای یک فنِ دمنده و همچنین یک بخشِ مکنده می باشد که جهتِ کاراییِ سیستم مکنده باید بر روی صفحه دربِ دریچه دسترسی فن کویل امکانِ مکشِ هوا را ایجادنمود،به همین خاطر دریچه بازدید یا دریچه دسترسی دسترسی فن کویل در انواع مختلف طراحی و تولید می شود.

برای سایزینگِ دقیقِ ابعاد دریچه دسترسی فن کویل باید ابعاد طول و عرض قاب یا فِریم زیرِ فن کویل را بصورت صفربه صفر از داخل اندازه گرفت. لازم به ذکر است دراین ابعاد نباید کسوراتی مثل بادخور و موضوعات دیگر را دخیل نمود،زیرا این کسورات بطور اتوماتیک در زمان ساخت دریچه دسترسی فن کویل لحاظ می گردد و اگر در زمان سایزینگ،بادخور را ثبت کنیم و اگر در زمان ساخت نیز همین مقدار از سوی سازنده لحاظ گردد،در نهایت با کوچک شدنِ ابعاد دریچه دسترسی فن کویل مواجه خواهیم شد.

نکته ی مهم دیگر که در زمان سایزینگ به آن دقت نمود،هم تراز بودنِ تمامِ وجوهِ قاب زیرِ فن کویل برای صحتِ سایزینگِ دریچه دسترسی فن کویل می باشد.در صورتِ عدم رعایت این موضوع، نتیجه ی حاصل ،ظاهری زائده شکل در سقف می گردد.

در سایزینگ دریچه دسترسی فن کویل نکته دیگری که باید رعایت شود فاصله ی افقِ قابِ دریچه دسترسی فن کویل تا بدنه فنکویل می باشد،زیرا اگر قرار باشد دریچه دسترسی فن کویل بصورت وزنه ای ساخته شود حتما باید فاصله ی عُرفیِ زیرِدستگاه فن کویل تا درب دریچه دسترسی فن کویل رعایت شده باشد.

دریچه بازدید فن کویل

دریچه اسلوت

دریچه اسلوت در ساختارِسیستم تهویه مطبوع ،هم جهت دمشِ هوای کانالِ هوای رفت و هم جهت مکشِ هوای برگشت، مورد استفاده قرارمی گیرد.

طراحیِ دریچه اسلوت به گونه ای ست که جریانِ هوا را بصورتِ دلپذیرومطبوع به محیط تزریق و یا از محیط مکش می کند.

ریزشِ هوای دریچه اسلوت بصورتِ تعدیل شده و نامحسوس به محیط انجام می پذیرد و در واقع خروج هوا از دریچه اسلوت وابستگی مستقیم به پلنیوم باکسی که پشت دریچه اسلوت تعبیه شده دارد.

چون هوا در درونِ حجمِ پلنیوم باکس بصورتِ یکسان و همگن پخش می شود لذا خروجِ هوا از دریچه اسلوت هم بصورتِ یکنواخت و دلپذیر انجام می پذیرد.

محیطِ بیرونیِ دریچه اسلوت بصورتِ یک فریمِ خطی و طویل ،طراحی و ساخته می شود و شیارهای داخلیِ دریچه اسلوت نیز مشخص کننده ی تعدادِ واحدِ دریچه اسلوت می باشد، یعنی اگرمیانِ دو فریمِ دریچه اسلوت یک تیغه ی تقسیم کننده ی هوا تعبیه گردد که دریچه را به دو شیارِ ورودِ هوا تقسیم کند به آن دریچه، دریچه دو اسلوت گفته می شود.به همین ترتیب اگر دو تیغه در میانِ دریچه اسلوت تعبیه گردد دریچه سه اسلوت حاصل میشود.

به لحاظ ظاهر زیبا و دکوراتیوِ دریچه اسلوت ، امروزه دریچه اسلوت کاربردِ فراوانی در جاهایی مثلِ لابیِ هتل ها ، لابیِ ساختمانهای لوکس و برج ها ، محیطِ داخلیِ دفاتر اداری ، ساختمان های تجاری ، پاسازها و حتی در سالنهایی با کاربریِ ورزشی، صنعتی، تولیدی و موارد مشابه دارد.

آنچه دریچه اسلوت را در این خصوص متمایز ساخته است تفاوتِ بسیار زیادِ ساختار و ظاهرِ دکوراتیوِ دریچه اسلوت با دیگر انواعِ دریچه های خطی می باشد.همانطور که اشاره گردید جهتِ یکنواخت بودنِ توزیع هوا در طولِ دریچه اسلوت از پلنیوم باکس در پشتِ این دریچه بعنوان واسطِ منبعِ تغذیه هوا استفاده می گردد.

دریچه بازدید فن کویل

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش