بیت الله ستاریان در گفت و گو با جام جم آنلاین، با بیان این که حذف تحریم ها و ارائه بسته خروج از رکود تنها یک تلنگر روانی را در بخش مسکن ایجاد کرده است گفت: تا زمانی که برنامه های اقتصادی دولت از جمله بسته خروج از رکود اجرایی نشود بازار مسکن رونق نخواهد یافت.
این کارشناس بخش مسکن اظهار داشت : بعد از برجام فروش خوبی در نفت داشتیم و پولهای بلوکه شده آزاد شد و بخش تجارت نیز به مرور در حال رونق گرفتن است که همه اینها از بهبود وضعیت کلان اقتصاد کشور که به تبع آن نیز بخش مسکن متاثر می شود نوید می دهد ، برای انکه مسکن در کشور ما یک کالای سرمایه ای است و به دنبال ثبات اقتصادی که در این بخش ایجاد می شود بخش ساخت و ساز و همچنین معاملات نیز رونق می گیرد.
وی خاطر نشان کرد :در سال ۹۴ تحلیل ها این بود که بازار مسکن به دلیل تحریم ها در انزوا فرو می رود و انتظار اینکه بازار مسکن در آن مقطع تحرک داشته باشد را نداشتیم. تا قبل از توافق برجام و تا نیمه سال ۹۵ هم این وضعیت ادامه یافت و باوجود اینکه پیش بینی می شد بازار مسکن بهبود یابد این وضعیت مشاهده نشد،درواقع در تحلیل هایی که از دوران بعد از برجام شکل گرفت این تصور وجود داشت که بازار مسکن خیلی سریع تر از بخش های دیگر اقتصادی شاهد رونق و تحرک در بازار باشد.
با این وجود شرایط درنیمه سال ۹۵ نیز نشان دهنده ایجاد رونق تا پایان آن سال نبود، اما به نظر می رسد در نیمه دوم سال ۹۶ به تدریج بازار مسکن رونق بگیرد و میزان تقاضا برای مسکن افزایش بیشتری یابد.
وی استفاده از بازارهای رهن،صندوقهای مسکن و سرمایه گذاری، فاینانس و حتی تسهیلاتی که ارائه می شود را ابزارهایی تاثیر گذاربر افزایش قدرت خرید مردم در حوزه مسکن دانست و گفت:برای اینکه این ابزار ها موثر تر عمل کند باید با هم بکار برده شود و حتی باید زمینه سرمایه گذاری خارجی فراهم شود و دست بخش خصوصی را باز بگذارند تا از سرمایه گذاری مستقیم استفاده کند.
به هر حال افزایش تولید، افزایش سرمایه، افزایش درآمد مالیاتی و افزایش رونق در بازار و حجم معاملات در بازار به عنوان عوامل رونق در بازارها محسوب می شوند که بازار مسکن هم از این نحوه سنجش مستثنی نیست.
- 18
- 1