شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۱۸ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۶۳۲
مسکن، راه، عمران

افزایش چشمگیر قیمت مصالح ساختمانی در سال جاری

مصالح ساختمانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
در شرایطی که مسکن، پنجمین سال رکود خود را طی می‌کند، افزایش چشمگیر قیمت مصالح ساختمانی در سال جاری، زنگ خطر گرانی مسکن را در اوج رکود به صدا درآورده است.

مرکز آمار در آخرین گزارش خود، از افزایش شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان مسکونی خبر داده است.

 

شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان مسکونی شهر تهران در بهار ۱۳۹۶ نسبت به فصل مشابه سال قبل به میزان ۷.۲ درصد افزایش داشته است.

 

همز‌مان، بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار مسکن بر این باورند که روند افزایش قیمت نهاده‌های مسکن در آینده نزدیک می‌تواند عامل گرانی مسکن با وجود رکود بازار باشد.

 

شاخص کل قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران، شامل مصالحی چون سنگ، موزاییک، کاشی و سرامیک، انواع بلوک سفالی و آجر، شیرآلات بهداشتی، تاسیسات مکانیکی و انواع عایق‌های حرارتی، ایزوگام، قیرگونی و آسفالت، یراق‌آلات در و پنجره، نقاشی ساختمان، تاسیسات برقی و شیشه است.

 

نکته نگران‌کننده این جاست که در یک ماه و نیمی که از تابستان گذشته، روند گرانی مصالح ساختمانی سرعت گرفته، به‌طوری که قیمت آهن‌آلات تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

 

به گفته مصالح فروشان، از ابتدای سال ۹۶ تاکنون، قیمت مصالح ساختمانی افرایش یافته است. به‌عنوان مثال، هر پاکت سیمان درجه یک، سال گذشته ۶۲۰۰ تومان به فروش می‌رفت که امسال به ۸۲۵۰ تومان افزایش یافته است. سیمان درجه دو هم امسال ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان گران تر به فروش می‌رسد.

 

نباید فراموش کنیم، این افزایش قیمت با توجه به رکود موجود در بازار مسکن می‌تواند تهدیدی برای آینده صنعت ساخت‌وساز و کاهش روند تولید مسکن باشد، به صورتی که کاهش تولید، عاملی در افزایش مجدد قیمت‌ها می‌شود.

 

افزایش ۴۰ درصدی قیمت آهن

محمد آزاد، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات با اشاره به عوامل افزایش قیمت آهن در بازار داخلی ایران گفت: عامل اصلی افزایش قیمت آهن در بازار، افزایش قیمت مواد اولیه است، به این ترتیب که این روند باعث شده، تنها طی ۴۵ روز گذشته، شاهد افزایش ۴۰ درصدی قیمت آهن در بازار باشیم.

 

آزاد در ادامه افزود: افزایش قیمت سنگ‌آهن باعث شده در نهایت قیمت آهن در بازار افزایش را تجربه کند، به این ترتیب که وقتی سنگ‌آهن افزایش قیمت داشته باشد، گندله، آهن اسفنجی و در نهایت شمش افزایش قیمت خواهد داشت. شمش آهن، خرداد سال جاری هر کیلوگرم ۱۴۰۰ تومان قیمت داشت ولی امروز نزدیک به ۲۰۰۰ تومان فروخته می‌شود.

 

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات به جام‌جم گفت: قدر مسلم این افزایش قیمت در صنایع لوله‌سازی، پروفیل، خودروسازی و لوازم خانگی تأثیرگذار است، اما این میزان تأثیر به سهم وابستگی این لوازم به آهن بستگی دارد. به‌عنوان مثال در صنایع خودروسازی و لوازم خانگی تقریباً برآورد افزایش قیمت تمام‌شده ده درصدی داریم؛ اما در صنایعی که سهم قابل توجهی از ماده اولیه محصولات فلزی هستند، حتی تا ۴۰ درصد افزایش قیمت را در آینده نزدیک محاسبه کرده‌ایم.

 

آزاد درباره احتمال افزایش قیمت تمام‌شده مسکن افزود: با توجه به این که ساخت با نهاده‌های مختلف فلزی سروکار دارد، حداقل برآورد افزایش قیمت در آینده نزدیک در تولید مسکن ۱۰ درصد است.

 

گلایه‌های تولید کنندگان مسکن

در همین حال، عباس نهایتی، یکی از تولیدکنندگان مسکن در تهران گفت: افزایش قیمت اخیر آهن در بازار باعث شده، بسیاری از تولیدکنندگان مسکن با مشکل روبه‌رو شوند، به صورتی که تنها تیرآهن طی دو هفته اخیر، ۶۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

 

نهایتی افزود: مشکل این جاست که قراردادهای ساخت اسکلت به گونه‌ای تنظیم می‌شود که قیمت تیرآهن در آنها به‌روز محاسبه می‌شود. با افزایش قیمت تیرآهن یکباره چند ده میلیون تومان در صورتحساب تغییر ایجاد می‌شود که برخی تولیدکنندگان قادر به پرداخت آن نیستند.

 

علل گرانی آهن

امیرحسین کاوه، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران با تأیید افزایش قیمت‌ بازار گفت: طی ۲۰ روز گذشته هر کیلو آهن بیش از ۴۰۰ تومان افزایش قیمت داشته که همین روند، عاملی برای افزایش دیگر محصولات وابسته به آهن بوده است.

 

کاوه افزود: با توجه به تولید بیش از ۶۰۰ گروه کالایی از ورق‌های فولادی قطعاً این نوسان قیمتی می‌تواند در تمام گروه‌های کالا تاثیرگذار باشد و بزودی افزایش قیمت را به آنها تحمیل کند، به صورتی که نمی‌توانیم تا ده متری خودمان را نگاه کنیم و محصولی بدون استفاده از آهن و فولاد ببینیم.

 

وی تاکید کرد: تقاضا برای فولاد در بازار داخلی افزایش نداشته و فقط کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان اصلی مثل فولاد مبارکه و خوزستان باعث تشدید روند افزایشی قیمت بوده که مسئولان باید نسبت به کنترل آن بیشتر توجه داشته باشند.

 

این مقام صنفی تصریح کرد: اگر روند عرضه محصولات فولادی در بورس کالا را توسط تولیدکنندگان اصلی بررسی کنیم، می‌بینیم روند عرضه محصول یک‌سوم تقاضای موجود بوده و عاملی برای افزایش قیمت است. به‌عنوان مثال اسفندماه سال گذشته لوله و پروفیل مجموعاً زیر ۲۰۰۰ تومان بوده اما اکنون نزدیک به ۳۰۰۰ تومان شده است.

 

کاوه این نکته را که افزایش قیمت جهانی باعث افزایش قیمت محصولات داخل بازار ایران شده است، منطقی ندانست و گفت: تولیدکنندگان عمده داخلی به همین بهانه هنگام افزایش قیمت‌ بین‌المللی بسرعت محصولات را گران می‌کنند اما هنگام کاهش قیمت جهانی، این روند را به حداقل می‌رسانند به صورتی که سال ۹۴ هنگامی که ۶۵ درصد کاهش قیمت فولاد در بازار بین‌المللی تجربه شد، بازار ایران تنها ۱۵ درصد کاهش قیمت را تجربه کرد، اما امروز برعکس عمل شده است، به‌صورتی که تنها ظرف ۲۰ روز نزدیک به ۵۰درصد افزایش قیمت داشتیم.

 

وی تاکید کرد: بر این بازار بسیار مهم هیچ نظارتی وجود ندارد و کنترل بازار به بورس کالا واگذار شده است. نهادی که اغلب شرکت‌های خصولتی عضو هیات مدیره آن هستند و تبانی با کارگزاری‌های انحصاری به این روند افزایش قیمت دامن می‌زند و تنها گروهی دلال از بازار ایجاد شده سود می‌برند و تولیدکنندگان واقعی زیان می‌کنند.

 

مصالح ساختمانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
jamejamonline.ir
  • 24
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش