چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۲:۰۱ - ۲۰ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۴۸۴۸
مسکن، راه، عمران

آخوندی:

۱.۵ برابر دولت قبل مسکن مهر تحویل دادم

عباس آخوندی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
وزیر سابق راه و شهرسازی در روزی که دل پری از آنچه آن را ضد رسانه می‌خواند، داشت گفت: علی رغم آنکه به مسکن مهر اعتقادی نداشتم ۱.۵ برابر دولت قبل واحد تحویل دادم اما در یک مورد افتتاح هم شرکت نکردم که ضد رسانه از همین موضوع سواستفاده کرد. سه بار استیضاح شدم اما یک پاپاسی هم امتیاز ندادم.

به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در مراسم تودیع و معارفه وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: مایلم در این جلسه به دو موضوع اشاره کنم؛ که یکی دغدغه حکمرانی در ایران و دیگری توضیح درباره چند ابهام که در رسانه و ضد رسانه پس از ترک وزارتخانه مطرح شد، است.

 

وی افزود: علی رغم بی توجهی دولت ۵۶ درصد مسکن مهر، ۵۰ درصد تاسیسات زیربنایی و ۸۰ درصد تاسیسات روبنایی در زمان مسئولیت من احداث شد که حجم کار ۱.۵ برابر دولت پیشین است. بیش از یک میلیون واحد مسکن مهر را تحویل دادم که می‌توانستم دستکم هر هفته یک پروژه افتتاح کنم ولی چون این طرح را نادرست می‌دانستم حتی در یک مورد هم این اقدام را انجام ندادم که ضد رسانه از این موضوع حداکثر استفاده را برد ولی من فکر می‌کنم نهایتا کار درستی انجام دادم و مطمئنم که تاریخ روزی از این اقدام حمایت خواهد کرد.

 

وزیر سابق راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با وجود خشکی منابع دولتی به هر ضرب و زوری بود برخی پیشنهادهای خود را اجرا کردم که از جمله آنها هشت برابر کردن نرخ تسهیلات مسکن نسبت به دولت قبل بود.

 

تمام شاخص‌ها در سال ۹۶ نشان از خروج بخش مسکن از رکود داشت تا اینکه به ناگاه با ایده جالب بکوبیم و بسازیم مواجه شدیم. گفتم این ایده غیراجرایی است. تمام تجربیات سایر کشورها در این زمینه با شکست مواجه شده بود. لیکن توضیحاتم موثر نیفتاد. در حال حاضر نیز ایده ارائه زمین دولتی برای بازآفرینی شهری ارائه شد که مایلم به شما بگویم تا کنون کل زمین دولتی که برای این منظور اختصاص یافته ۳۶ متر مربع بوده است. لیکن این تعارض مدیریت نشد و یکی از تصمیمات من برای خروج از دولت همین موضوع بود.

 

دولت قرار نیست خانه بسازد

آخوندی با بیان اینکه حضرات تبلیغ می‌کنند که من یک خانه نساختم گفت: از این جهت افتخار می‌کنم که هزینه‌های مردم را هدر نداده‌ام. حتی طبق دستور حضرت امام (ره) در زمان بازگشایی حساب صد قرار نیست دولت خانه بسازد بلکه باید برنامه ریزی کند.

 

آخوندی تاکید کرد: ۱۱ سیاست را در زمان مسئولیت خود در وزارت راه و شهرسازی دنبال کردم که از آن جمله می‌توان به توقف طرح مسکن مهر با حداقل توسل به منابع عمومی، اتکا به سیاست نظام پس انداز در جهت تقویت اقتصاد خانوار، افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن، تبدیل بانک مسکن به یک بانک توسعه‌ای، اتخاذ سیاست انضباط شهری برای جلوگیری از شهر فروشی، اجرای سیاست بازآفرینی شهری، اتخاذ سیاست نسل سوم شهرهای جدید، شهرسازی ریل پایه، بهسازی مسکن روستایی اشاره کرد.

 

وی گفت: اولین پیشنهادم این بود، اکنون که اعتبارات مسکن مهر اثر تخریبی خود را بر اقتصاد کلان گذاشته است بازگشت اقساط به عنوان بدهی دولت تبدیل به سرمایه بانک مسکن شود تا این بانک با توجه به دوره‌های رکود و رونق بتواند بازار مسکن را کنترل کند. شوربختانه درک درستی از این موضوع در ستاد اقتصادی دولت وجود نداشت.

 

وی در بخش دوم صحبت‌های خود در خصوص آنچه آن را ضد تبلیغات گسترده ضد رسانه می‌خواند اظهار کرد: حضرات چنان تبلیغ کردند که گویی در پایان ۶۲ ماه کار، وزارت راه و شهرسازی فاقد هر گونه دستاوردی است و مدیران به خوش گذرانی رفته بودند. در این خصوص گزارش تحریری  از رویکردهای بنیادین تهیه و در آینده به ملت ایران ارائه خواهم کرد. آخوندی، نوسازی سیستم هوایی، ورود ناوگان هوایی نو پس از سال‌ها به کشور، ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه ریلی و ۱۵۱۰ کیلومتر بازسازی شبکه ریلی را از دستاوردهای خود در دوران مسئولیتش عنوان و تاکید کرد: فقط در یک فقره سه میلیارد یورو از روسیه بدون تضمین دولت برای فعالان بخش خصوصی اعتبار جذب کردیم، ساختار صنعت ریلی ایران را مورد بازبینی کامل قرار دادیم، با وجود کمبود منابع ۷۵۰۰ کیلومتر راه روستایی احداث و ۱۵ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه روستایی را بهسازی کردیم.

 

به اندازه یک پاپاسی امتیاز ندادم

آخوندی خاطرنشان کرد: در طول دوران فعالیتم سه بار استیضاح شدم و پنج بار از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتم. در هر سه بار استیضاح هماهنگی ضد رسانه با فضای استیضاح کاملا واضح بود اما به اندازه یک پاپاسی هم امتیاز ندادم. در این مدت دریافتم که چشم اسفندیار آنان دروغ است. با این حال کار آنها در یک مورد دلم را شکست. آن هم مربوط به حادثه قطار در سال ۹۵ بود. از این جهت که با وجود غم اندوه خانواده‌ها و ملت ایران در آن شرایط حساس این حادثه را بازیچه امیال رسانه‌ای خود قرار دادند. رسانه ملی هم با آنها کاملا همراهی کرد.

 

آنان گفتند که وزیر گفته جان باختگان بیمه بودند تصویری چنان شمر سنگدل از من ارائه کردند حال آنکه سنگدل خود آن‌ها بودند. هم‌اکنون بعد از گذشت دو سال می‌خواهم درباره آن حادثه توضیح دهم.

 

وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: وقتی خبر حادثه قطار (هفت خوان) را دریافت کردم از مدیرعامل وقت راه آهن خواستم به محل حادثه برود. خودم را هم به سمنان رساندم. در راهرودی استانداری با خبرنگاران مواجه شدم و گفتم که در حال عزیمت به محل حادثه هستم. آنجا بیان کردم مسافران بیمه هستند و از این بابت جای نگرانی نیست. این موضوع را از این جهت بیان کردم که در سال ۱۳۸۲ حادثه مشابهی اتفاق افتاده بود که قطار بیمه نبود و تا سال‌ها بازماندگان جانباختگان به دنبال دریافت دیه قربانیان بودند. در همه جای دنیا در چنین مواقعی وضعیت بیمه شدگان را اعلام می‌کنند. همین موضوع باعث شد که ضد رسانه یک ویدئو یک ساعته علیه ما بسازد و در سطح گسترده‌ای آن را منتشر کند.

 

آخوندی تصریح کرد: خوشحالم پس از استعفای بنده در یک اقدام بسیار نادر پس از مشروطه ۱۶۷ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای بدون آنکه هیچ گونه نیازی به من داشته باشند، از ما تشکر کردند ولی ضد رسانه با اکثر نمایندگان تماس گرفتند که چرا این نامه را امضا کردی.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: درک من این است که پس از وقایع مرداد ۱۳۳۲ مفهوم ایران در ایران غریب افتاده است. منظور من از ایران یک تمدن و حوزه تمدنی، یک فرهنگ فرا دولت – ملت، یک تاریخ به هم پیوسته که در تحول روزگار دچار گسست غیرقابل جبران شده، یک سرزمین فراخ که پل پیروزی جهان است و یک شبکه فرهنگی، تجاری، ملی و فراملی.

 

وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: ایران در روزگار معاصر با دو چالش زیست پذیری و حرکت مواجه است. تمام تلاش من در این وزارتخانه، وزارتخانه پروژه محور این بود که مفهوم انسان، محوری کردن انسان مسلمان معتقد به غیر را پیاده سازی کنم. لذا برای این منظور و ایجاد همبستگی اجتماعی، حضور فعال در فضای رسانه داشتم. از نظر من توسعه به مفهوم ادراک عدالت، امکان دسترسی به فرصت‌ها، حاکمیت قانون، امکان رقابت منصفانه از سوی شهروندان و ایجاد ثروت عمومی به عنوان عضوی از دولت از عدم کفایت آنچه در جریان بود ناخشنود بودم، بنابراین کنار کشیدم.

 

 

  • 10
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش