دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۴۸ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۱۳۴
مسکن، راه، عمران

نسخه جهانی «یاتا» برای نجات شرکت‌های هوایی

تاثیر کرونا بر صنعت حمل و نقل هوایی جهان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

همه گیری ویروس کرونا (corona) که ضربه سهمگینی به صنعت حمل و نقل هوایی جهان وارد کرده و بر اقتصاد و اشتغال جهان اثرات منفی گسترده ای داشته است، جامعه جهانی را برآن داشته تا برای نجات این صنعت به ارائه راهکار های کاربردی بپردازد. در این راستا« یاتا» در تازه ترین گزارش خود برای نجات شرکت های هوایی یک نسخه جهانی نوشت که دولت ها به پنج شیوه بعنوان پادزهر« کرونا» برای هواپیماها میتوانند حمل و نقل هوایی را از زمین بلند کنند.

پادزهر« کرونا» برای هواپیماها

اختلال در صنعت هواپیمایی جهان و ایجاد محدودیت های سفر به علت همه گیری ویروس کرونا، این صنعت را در خطر فروپاشی قرار داده و منجر به بحران ها و آسیب های گسترده ای بر اقتصاد و به خصوص بخش گردشگری جهان شده است. تاثیرات منفی این همه گیری در اشتغال صنعت هواپیمایی جهان به شکل گسترده ای خود را نشان داده است و محدودیت های سفر و کاهش بی سابقه پروازها اکنون بزرگترین تهدید برای این صنعت به شمار می رود. انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی( IATA) در تحلیل جدید خود از بحران کووید ۱۹ در سرتاسر جهان ذکر کرد که با تقلیل سفرهای هوایی و تعداد پروازها ۲۵ میلیون شغل در صنعت هوایی جهان در معرض خطر قرار گرفته اند که این امر میتواند به خاموش شدن صنعت هواپیمایی جهان منجر شود.

به گزارش« دنیای اقتصاد» آسیب های وارده بر صنعت حمل و نقل هوایی جهان اشتغال خیلی از کارکنان این صنعت را در معرض تهدید قرار داده است. طبق بررسی های صورت گرفته در سطح جهانی، معیشت بیش از ۵/ ۶۵ میلیون نفر من جمله بخش های سفر و گردشگری به صنعت حمل و نقل هوایی وابسته است که حدود ۷/ ۲ میلیون شغل به صورت کاملاً مستقیم در عرصه گردشگری در خطوط هوایی مشغول به فعالیت هستند. باتوجه به سناریوهای موجود که فعلاً به تعلیق سفر طی سه ماه انجامیده« یاتا» طی تحقیقاتی بررسی کرد که ۲۵ میلیون شغل در بخش هواپیمایی و قسمت های مرتبط با این صنعت در سراسر جهان در معرض آسیب و فروپاشی قرار دارند.

این بررسی ها نشان می دهد بيش ترین آسیب مشاغل در این صنعت در منطقه آسیا و اقیانوسیه رخ خواهد داد که حدود ۲/ ۱۱ میلیون شغل در منطقه آسیا و اقیانوسیه در معرض خطر قرار گرفته اند، بعد از آن اروپا با حدود ۶/ ۵ میلیون شغل، آمریکای لاتین با ۹/ ۲ میلیون شغل، آمریکای شمالی با ۲ میلیون شغل، آفریقا با ۲ میلیون شغل و در آخر خاورمیانه با حدود ۹۰۰ هزار شغل در حمل و نقل هوایی در معرض آسیب قرار گرفته اند. خیلی از شرکت های هواپیمایی جهان اقدام به تعدیل نیرو یا مرخصی بدون حقوق کارکنان خود کرده و بعضی از شرکت های بزرگ دنیا در آستانه فروپاشی و ورشکستگی قرار گرفته اند که این امر میتواند اثرات گسترده و غیرقابل جبرانی بر این صنعت و در نتیجه اقتصاد جهانی وارد کند.

انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی در سناریوی کرونایی خود طبق برآوردهای انجام شده پیش بینی می کند که خطوط هوایی جهان در سال ۲۰۲۰ در قیاس با سال ۲۰۱۹ با ۴۴ درصد کاهش پرواز و به همین نسبت افت درآمد و رکود جابجایی هوایی روبرو خواهد شد که حدود ۲۵۲ میلیارد دلار به صنعت آسیب وارد خواهد کرد. این آسیب برای سه ماه دوم ۲۰۲۰ حدود ۶۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

الکساند دوژونیک، مدیرکل انجمن بین المللی حمل و نقل به حیاتی بودن شرکت های هواپیمایی جهان اشاره نموده و معتقد است تأثير ویرانگر کووید ۱۹ در صنعت هواپیمایی قابل توصیف نیست به طوریکه ۲۵ میلیون شغل وابسته به خطوط هوایی با بحران اقتصادی شدید مواجه شده و در خطر از بین رفتن قرار دارند. خطوط هوایی باید عملکردهای مناسبی برای بهبود وضعیت این صنعت و حفظ مشاغل بعد از مهار بیماری همه گیر کرونا (corona) انجام دهد.

صنعت حمل و نقل جهان از دولت ها درخواست کمک های مالی فوری به منظور حمایت و کمک به خطوط هوایی کرده که طبق آن دولت ها به ارائه برنامه ها و اقداماتی به منظور حمایت از مشاغل پایدار بپردازند که بعد از مهار بیماری همه گیر کرونا در دنیا این صنعت بازیابی شده و بهبود یابد.« یاتا» پنج پیشنهاد کاربردی شامل« پشتیبانی مالی مستقیم به شکل پرداخت بلاعوض»،« اعطای وام و ضمانت بازپرداخت وام»،« پشتیبانی از بازار اوراق بهادار و سهام شرکت ها» و« حمایت مالیاتی» برای ریکاوری صنعت هوایی جهان مطرح کرده است.

« یاتا» در پنجمین پیشنهاد کاربردی خود برآن است تا با همکاری دولت ها و مقامات بهداشتی در جهان امکان بهره گیری از رویکردی جامع برای بهبود وضعیت و به کارگیری مجدد صنعت حمل و نقل هوایی جهان را فراهم کند. از مهم ترین اقدامات« برقراری جلسات مجازی و نشست های منطقه ای» با حضور دولت ها و ذی نفعان این صنعت است که دو هدف اصلی را دنبال می کند. ابتدا رسیدن به درک مشترک آنچه برای بازگردانیدن مجدد مرزهای بسته شده لازم است و دیگر آنکه با راه حل هایی که میتواند به صورت عملی و عملیاتی به بهبود شرایط این صنعت منجر شود، موافقت کنند. برگزاری اجلاس سران شرکتهای هواپیمایی و دولت ها به منظور به کارگیری راهکارهای راهبردی جهت بهبود شرایط صنعت حمل و نقل هوایی جهان تا پایان ماه آوریل( ماه جاری میلادی) تائید می شود.

این انجمن بین المللی پیشنهادهایی را برای پیشروی این صنعت و راه اندازی مجدد صنعت حمل و نقل هوایی جهان مطرح کرده است. براساس این پیشنهادها علاوه بر تسهیلات و حمایت های مالی و حیاتی دولت ها، صنعت حمل و نقل جهان نیازمند برنامه ریزی و هماهنگی دقیق است تا از آمادگی خطوط هوایی باوجود ویروس کرونا اطمینان کامل حاصل کند.

ابعاد تخریبی ویروس کرونا آنچنان گسترده و عمیق است که صنعت هوایی جهان هرگز با بحرانی در این مقیاس روبرو نشده و سرانجام تجربه ای برای حل کوتاه مدت آن ندارد. باتوجه به این که اقدامات در سطح عملی بسیار پیچیده خواهد بود احتمال به کارگیری شرکت هایی که جواز و گواهینامه فعالیتشان منقضی شده هم وجود دارد. این صنعت باید به تنظیم عملکردها و فرآیندهای مطرح شده جهت بهبود شرایط اشتغال و رونق مجدد خطوط هوایی و مسافری بپردازد. همچنین با پیش بینی روش های مناسب و کارآمد قبل از بازگشت بکار باید به مدیریت محدودیت های مسافرتی پرداخت. خطوط هوایی جهان به خاطر دستیابی به توفیق و بازیابی صنعت خود نیازمند هماهنگی و مشارکت دولت ها با این صنعت است.

به گزارش« دنیای اقتصاد» امکان فعال کردن مجدد تمام مرزهای بسته شده در کوتاه مدت امکان پذیر نیست، ولی باتوجه به این که شرکت های هواپیمایی هنوز جهان را به یکدیگر متصل می کنند میتوان از طریق انواع مدل های تجاری به فعالیت خطوط هوایی و بازگرداندن مشاغل دست یافت. برای دستیابی به این امر، فرآیندهای صنعت نیازمند سازگاری کلیه شرکت های حمل و نقل هوایی جهان و دولت ها است و این اقدامات باید در سریع ترین زمان ممکن تحقق یابد. باید از تکرار اشتباهاتی که بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر رخ داد جلوگیری کرد و فرآیندها و برنامه های جدید نباید به صورت ناهماهنگ و مجزا انجام گیرد.

باتوجه به اینکه بیماری همه گیر کووید ۱۹ حدود ۲۵ میلیون شغل را در معرض آسیب و خطر قرار داده و صنعت حمل و نقل هوایی جهان با بحران فروپاشی مواجه شده است اینک سازگاری و مرتب سازی برنامه ها و اهداف به شروع عملکردهای کارآمد در این صنعت بستگی دارد و دولت ها و سازمان های بین المللی با مشارکت و هماهنگی منظم و یکپارچه میتوانند علاوه بر جبران خسارت های وارده بر این صنعت به پیشرفت و توسعه این صنعت در آینده پساکرونا دست یابند.

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش