دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۳۳ - ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۷۶۲
مسکن، راه، عمران

حقه حباب‌سازها در بازار مسکن/علت خزش قیمت آپارتمان فاش شد

بازار مسکن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
شروع فعالیت واسطه‌های ملکی با دریافت کدرهگیری

جریان خریدوفروش های مسکن در شهر تهران تقریبا متوقف شده و در غالب محله ها با وجود تقاضای خرید و حتی فروش در حجم کم،« محدودیت های کرونایی و ترس افراد از ابتلا»، مانع برقراری رابطه بین دو سمت بازار شده است. با این حال گروهی در سمت عرضه، به حباب سازی با فایل های کاذب رو آورده اند تا مانع کاهش قیمت تحت‌تأثیر رکود مضاعف شوند. این گروه فعلا فروشنده نیست؛ اما قصد نزدیک برای عرضه دارد. معدود معاملات این روزها، غیرمصرفی است.

یک گروه از فروشنده های بالقوه بازار مسکن با به کار بستن یک حقه در نخستین ماه از سال جدید، مشغول حباب سازی در بازار فروش مسکن هستند. درحالی که نسبت بالای قیمت به اجاره مسکن  درحال حاضر نشان از حبابی بودن سطح قیمت مسکن دارد و این وضعیت از چند ماه قبل در بازار حاکم بوده است، اما همچنان گروه هایی از فروشنده های کاذب درصدد افزایش سطح قيمت مسکن با استفاده از حقه« قیمت گذاری صوری» هستند. به گزارش« دنیای اقتصاد»، درحال حاضر میتوان فروشنده های حاضر در بازار مسکن را به دو گروه« واقعی» و« کاذب» دسته بندی کرد. تعداد فروشنده های واقعی بازار مسکن که ویژگی اصلی آن ها امادگی برای توافق با خریدار است، بسیار اندک است و در عوض عمده فروشنده های فروردین ماه بازار مسکن از نوع فروشنده های کاذب بوده اند.فروشنده های کاذب به کسانی اطلاق می شود که فعلا قصد فروش آپارتمان خود را ندارند، ولی در آينده نزدیک چنین مقصودی دارند و به همین دلیل از هم اکنون دست بکار شده اند تا با بکار بستن حربه ای، بتوانند در دو، سه ماه آينده املاک خود را با قیمت های بالا بفروشند. این افراد اکنون ابراز به قصد فروش می کنند و در واقع نقش فروشنده را برای واسطه ها و خریداران مسکن بازي می کنند، اما قیمت های اعلامی آنها به صورت پلکانی از اسفند تا کنون رو به افزایش بوده است.تحقیقات میدانی« دنیای اقتصاد» از واسطه های ملکی نشان می دهد هنگامی که خریداری برای قیمت پیشنهادی اولیه این فروشنده ها پیدا می شود، آنها یک باره قصد افزایش قیمت می کنند و قیمت اعلامی جدیدی را به متقاضی و واسطه اعلام می کنند که معمولا دست کم ۵ و بعضا تا ۱۰ درصد بالاتر از قیمت پیشنهادی قبلی است.

در واقع نشانه اصلی فروشنده های کاذب، همین است که روی توافق با خریدار بر سر قیمت پیشنهادی به شدت مقاومت می کنند و واسطه های کارکشته این رفتار را چنین تعبیر می کنند که فرد از ابتدا« فروشنده واقعی» نبوده است. اعلام مکرر قيمت های بالا و بالاتر روالی بوده که فروشنده های کاذب در فروردین ماه در پیش گرفتند.در عین حال نباید فراموش کرد که بازار مسکن در این ماه از حالت نیمه تعطیل همیشگی نیز فراتر رفته و تقریبا به کلی تعطیل بوده است؛ به این ترتیب که این بازار دو هفته تعطیلات نوروزی را پشت سر گذاشت و پس از آن با توجه به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی دو هفته نیز دورکاری و شرایط قرنطینه (Quarantine) خانگی را تجربه کرد که مانع از فعالیت عادی این بازار شد.به این ترتیب حجم معاملات مسکن در برخی از محله ها تا ۹۰ درصد ماه مشابه سال پیش کاهش یافته و حتی در برخی از محله ها به صفر رسیده است. بنابراین هیچ بعید نیست که آمار رسمی معاملات در فروردین ماه حتی به هزار فقره نیز نرسد.

در ماهی که گذشت صرفا یک دسته از افرادی که به هر دلیل ناگزیر به فروش ملک بوده اند، حاضر به معامله شده اند و همانطور که گفته شد، تعداد این فروشنده های واقعی بسیار اندک بوده است. در مقابل فروشنده های کاذب که می خواهند به هر شکل ممکن مانع از برقراری ثبات قیمتی تحت تاثیر رکود کرونایی در بازار ملک شوند، بیشتر بوده است. نکته قابل توجه این است که در جمع فروشنده های کاذب، تعداد سازنده های عرضه کننده آپارتمان های کلید نخورده به مراتب بیشتر و تعداد مالکان آپارتمان های کلیدخورده کمتر بوده است. این درحالی است که در جمع فروشنده های واقعی این نسبت معکوس بوده و مالکان واحدهای کلیدخورده عمدتاً بیش از سازنده ها بوده اند.

به گزارش« دنیای اقتصاد»، در بازار مسکن کنونی سفته بازها نیز بار ديگر در جمع متقاضیان خرید حضور پیدا کرده اند. این افراد کسانی هستند که امید دارند در رکود کرونایی بتوانند معاملات با قیمت مناسب انجام دهند و در فصل تابستان با توقف احتمالی شیوع کرونا و بازگشت نسبی رونق به معاملات، واحدهای خریداری شده را با قیمت های بالاتر بفروشند.در عین حال تقاضای مصرفی نیز در بازار مسکن فروردین ماه حضور داشته است اما خصوصیت این متقاضیان، بودجه ضعیف آنهاست که اغلب تناسبی با قیمت های پیشنهادی حباب آلود ندارد.با این وجود در یک برآورد کلی از شرایط تقاضا در بازار مسکن فروردین ماه می توان گفت حجم متقاضیان مسکن بطور کلی در مقایسه با ماه های مشابه سال های گذشته به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است و به همان نسبت شاهد افت شدید معاملات حتی در مقایسه با ماه های نیمه تعطیل فروردین ماه خواهیم بود.

بازار مسکن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

شروع دوباره فعالیت بنگاه ها

بررسی« دنیای اقتصاد» حاکی از این است که از روز گذشته تعدادی از دفاتر معاملات املاک فعالیت خود را از سر گرفته اند. در مورد واحدهای صنفی مذکور از ابتدا تعیین تکلیف روشنی صورت نگرفته بود؛ به این معنا که در لیست طرح فاصله گذاری اجتماعی که توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا منتشر و در آن اصناف به سه دسته« کاملاً فعال»،« کاملاً غیرفعال» یا« فعال با محدودیت» تقسیم شده  بودند، اصلاً اشاره ای به بنگاه های ملکی نشده بود.

با این حال دفاتر مشاوران املاک اغلب باتوجه به شنیده هایی از برخورد و پلمب واحدهای هم صنفی خود که در روزهای گذشته مشغول فعالیت شده بودند، ترجیح دادند دفاتر خود را بسته نگه دارند و تلقی آنها این بود که قطعا بنگاه های ملکی در زمره مشاغل ضروری که باید فعال بمانند، قابل دسته بندی نیستند.حتی در طرح فاصله گذاری هوشمند نیز که اجرای آن از روز قبل در تهران آغاز گردید، هیچ صراحتی درباره فعالیت یا عدم فعالیت این مشاغل وجود ندارد، اما بررسی های« دنیای اقتصاد» نشان می دهد تعدادی از بنگاه های ملکی با ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir توانسته اند کدرهگیری مربوطه را دریافت کرده و اجازه فعالیت پیدا کنند.البته برخورد فروشنده ها و خریداران در بازار مسکن با موضوع کرونا (corona) با یکدیگر متفات است؛ به این معنا که یک گروه از فروشنده ها حاضر هستند بازدیدکنندگان را با ماسک به واحدهای فروشی خود راه دهند و با این شرط اجازه بازدید می دهند اما یک گروه دیگر از فروشنده ها در همین حد نیز تمایلی به همکاري با واسطه ها و بازدیدکنندگان متقاضی مسکن ندارند و فعلاً ترجیح می‌دهند صرفا عکس و فیلم از واحدهای فروشی خود در اختیار متقاضیان قرار دهند.

البته واسطه های ملکی می گویند ترس خریداران به مراتب از فروشندگان بیشتر است و بسیاری از آن ها حتی با ماسک و تجهیزات بهداشتی هم حاضر به مراجعه به دفاتر ملکی نیستند و این موضوع درحال حاضر مهم ترین چالش بازاریابی مسکن به شمار می آید. به نظر می رسد در صورتی که اعتماد خریداران به رعایت اصول بهداشتی توسط همه عوامل بازار جلب شود، امکان دارد در روزهای آينده شاهد افزایش خفیف مراجعه به دفاتر املاک باشیم؛ هر چند در چنین شرایطی استفاده از شیوه های روزآمد بازاریابی به مراتب موثرتر و کارآمدتر خواهد بود و به حفظ سلامت شهروندان کمک می کند.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش