«محمود محمودزاده» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، گفت: بر اساس گزارش های شفاهی که از وضعیت قراردادهای اجاره در ٢٢ منطقه تهران به ما ارائه شده است، در تیرماه با افزایش تمدید قراردادهای اجاره و کاهش جابجایی ها روبرو هستیم.
وی گفت: پیش بینی دولت نیز بر همین اساس بود که مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر اجباری شدن تمدید قراردادها آن هم تا سقف ٢٥ درصد، منجر به کاهش ٥٠ درصدی جابجایی ها خواهد شد که به نظر می رسد این انتظار محقق شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هنوز اتحادیه املاک ریز معاملات را در اختیار وزارت راه و شهرسازی نگذاشته است اما از میزان صدور کدهای رهگیری مشخص است که تا ٥٠ درصد وضعیت قراردادهای اجاره با مصوبه ستادملی کرونا همخوانی دارد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی افت قیمت اجاره بها از هفته دوم تیرماه آغاز شده که رقم قابل ملاحظه ای است.
محمودزاده هم چنین در خصوص آخرین وضعیت اعطای وام ودیعه مسکن به خبرنگار ایرنا، گفت: با تلاش دولت مراحل اعطای وام ودیعه به مستاجران طی شده است و اکنون شرایط پرداخت وام فراهم است.
وی درباره زمان اعطای وام گفت: تا چند روز آینده و در مردادماه امسال مستاجران میتوانند این وام را برای قرادادهای اجاره دریافت کنند.
طرح جدید مجلس برای کاهش سود وام خرید مسکن به ۹ درصد
رئیس کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه کمبود شدید مسکن باعث افزایش قیمتها شده است، گفت: بهدنبال کاهش سود وام خرید مسکن به ۹ تا ۱۲ درصد هستیم.
به گزارش تسنیم، محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به محورهای طرح کمیسیون عمران مجلس برای تولید انبوه مسکن، اظهار کرد: هماکنون کشور با کمبود شدید مسکن مواجه است که این مسئله موجب افزایش چشمگیر قیمت ها در بازار شده، حال مجلس در حال تدوین طرح تولید انبوه مسکن با همکاری مرکز پژوهش ها و کارشناسان، مسئولان وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و انبوه سازان است.
وی با بیان اینکه تاکنون میزان تسهیلات بخش مسکن از کل وام های ارائه شده، تنها ۷ درصد بوده است، افزود:در طرح مجلس این میزان از ۷ درصد به ۲۰ درصد افزایش مییابد و ما به دنبال افزایش تسهیلات خرید مسکن و کاهش سود این وام ها از ۱۸ درصد به حدود ۹ تا ۱۲ درصد هستیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه این میزان سود هنوز نهایی شده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی قیمت مصالح ساختمانی بسیار گران است، افزایش قیمت مصالح به دلیل صادرات یا عرضه آن در بازار بورس است، حال چون قیمت ها در بازار بورس واقعی نیست، قیمت ها به صورت چشمگیری بالا می رود.
رضایی ادامه داد: در تدوین طرح به دنبال آن هستیم که بخشی از مصالح ساختمانی تولیدی در داخل کشور در بازار بورس عرضه نشده و این میزان را با قیمت مناسب برای اجرای طرح های انبوه سازی مسکن در نظر بگیریم.
به گفته وی، کاهش عوارض و تعرفه شهرداری ها، نظام مهندسی و سازمان های آب، برق و گاز نیز می تواند در کاهش قیمت تمام شده مساکن انبوه اثرگذار باشد که ما این مسائل را نیز دنبال می کنیم.
- 11
- 4