چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۳۶ - ۰۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۰۵۸
صنعت و معدن

ادعای وزیر اقتصاد رئیسی: روزی که وارد وزارتخانه شدم خزانه ۵۴ میلیارد تومان بدهی داشت

ادعاهای وزیر اقتصاد,بدهی وزرات اقتصاددولت رئیسی
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه روزی که وارد وزارتخانه شدم، خزانه ۵۴ میلیارد تومان بدهی داشت، گفت: یکی از ویژگی‌هایی که می‌توان به عنوان ویژگی این دولت نسبت به دولت گذشته مطرح کرد، مشارکت دادن مردم در ساختن اقتصاد است.

به گزارش ایسنا، با بیان اینکه با وجود نقش و وظیفه مهمی که در مجلس و در کمیسون اقتصادی داشتم علی‌رغم میل خودم آقای رئیس‌جمهور به بنده اعتماد و بنده را برای این سمت انتخاب کردند، تصریح کرد: امیدوارم در این جایگاه سربلند باشم و نزد مردم روسفید شوم.

وی درباره نقش وزیر اقتصاد در اتفاقات اقتصادی کشور گفت: برخلاف برخی از حوزه‌ها که قلمرو مشخص و محدودی دارند، در حوزه اقتصاد اینطور نیست و عوامل متعددی بر وضعیت اقتصادی دولت و مردم مؤثر است و عموما این امور در ید قدرت یک وزیر خلاصه نمی‌شود و به همین جهت این وزارتخانه در قبل از انقلاب اسلامی که این عنوان بر آن گذاشته شده بود، با یک ترکیب دیگری از وزاتخانه‌ها معنا داشت که بعدها خیلی از آنها مستقل شدند و از ذیل وزارت اقتصاد به یک وزارتخانه و سازمان دیگری تبدیل شدند اما این نام همچنان باقی ماند.

سخنگوی اقتصادی دولت که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، همچنین یادآور شد: عملا مسؤلیت اقتصادی دولت برعهده ستاد هماهنگی اقتصادی دولت است که در کنار وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه که دو ارگان فرابخشی هستند و سایر وزرای بخشی دولت با حضور معاون اول و معاون اقتصادی رئیس‌جمهور تصمیم می‌گیرند که جمع ستاد اقتصادی دولت آیا با یک چنین طرح کلانی موافق است یا نه؟ و وزیر اقتصاد چون کمتر نگاه بخشی دارد باید منافع کل اقتصاد را در نظر بگیرد و به یک نوع تنظیم‌کننده کلی اقتصاد کشور است.

خاندوزی در پاسخ به این سؤال که به عنوان وزیر اقتصاد تا چه حد اختیار واگذاری امور حوزه اقتصادی را به سایر بخش‌ها دارید، اظهار کرد: اساسا اقتصاد براساس مدل‌های مختلفی ارائه می‌شود و در دولت آقای رئیسی بر این باور داریم که اقتصاد را باید از پائین به بالا ساخت و از بالا به پائین زمینه را فراهم و نظارت و حمایت کرد و برای اینکه این مسیر چند ده ساله که یک دولت نفتی پولدار و متمرکزی می‌نشسته از تهران برای روستاها هم تعیین تکلیف می‌کرده اصلاح شود اجماعی که انجام شده این است که سهم کف اقتصاد بالا برود و استان‌ها و مناطق خودشان درگیر ساختن اقتصاد شوند.

وی ادامه داد: این یکی از ویژگی‌هایی است که می‌توان به عنوان ویژگی این دولت نسبت به دولت گذشته مطرح کرد، مثلا بنده ۳۵ تا از اختیاراتی که استان‌ها باید برای آن از تهران اجازه می‌گرفتند را گفتم که این ضوابط است، خودتان در استان تصمیم بگیرید، فقط بعدا به بنده اطلاع دهید که در جریان باشم که تخلف و بده بستانی در سطوح پائین‌تر اتفاق نیفتاده باشد، به نظرم این مسیر خوبی است که مردم به معنای واقعی کلمه درگیر شوند، ما پول و اختیار به استان‌ها و مردم بدهیم تا دست به زانو بزنند و برای طرح و پروژه‌های استانی خودشان تصمیم‌گیری کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سؤال که دولت سیزدهم اقتصاد را با چه وضعیتی از دولت قبلی تحویل گرفت، عنوان کرد: ما بعد از سال ۱۳۹۷ که فشارهای تحریمی ایجاد شده بود، تقریبا سیاست‌های فعالانه‌ای که حتی اگر تحریم بماند، اقتصاد پیش برود و کشور دچار مشکل نشود، مشاهده نمی‌کردیم، این اتفاقی بود که مرتبا به تأخیر می‌افتاد و ثمره آن این شده بود که ما در تمام سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ که دولت جدید بر سر کار آمد، بالاترین نرخ تورم مستمر در دهه‌های گذشته را شاهد بودیم که بی‌سابقه بود و تمام امکانات نیز مصرف شده بود.

وی با اشاره به اینکه آن قدری که دولت می‌توانست اوراق خودش را بفروشد و از مردم استقراض کند، کرده و بیشتر ظرفیت‌ها استفاده شده بود، توضیح داد: بنده یک ماه توانستم از ظرفیت مانده استفاده کنم و آخر شهریور گفتند کل ظرفیت سال استفاده شده است و من تلاش کردم که مجوزی در مهر و آبان برای چند ماه مانده سال بگیریم و اوراق منتشر کنیم که با یک عدد کمی این اتفاق افتاد. رئیس سازمان برنامه به من می‌گفت که در چند جلسه که با کابینه قبلی داشتند، وزرای دولت قبل می‌گفتند همین مرداد و شهریور را به چه ترتیبی می‌خواهید دستمزدها و حقوق‌ها را بدهید.

خاندوزی همچنین تأکید کرد: نامه‌ای است بین آقای واعظی و نوبخت مبنی بر اینکه طبق دستوری که شما داده بودید، خزانه خالی است برای اینکه بشود روی آن خزانه اقدامات جدید کرد. در واقع نه تنها تمام امکانات مالی استفاده شده بود بلکه در روز اولی که بنده وارد وزارتخانه شدم، ۵۴ هزار میلیارد تومان از تَن‌خواهی که باید در کل سال مصرف می‌شد، در همان دو، سه ماه اول تمام شده بود، یعنی خزانه ۵۴ میلیارد تومان بدهی داشت.

وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که «قبل از تصدی این سمت گفته بودید اگر همین الان دولت هیچ کاری نکند، تورم ۱۰ درصد پائین می‌آید، این به چه دلیل بود؟ گفت: این جمله به لحاظ کارشناسی جمله درستی بود، به جهت اینکه تورم سطوح بالایی را طی کرده بود، براساس چند فرمول تورم کاهش طبیعی خودش را در یک سال خواهد داشت. بنابراین اگر یک سال گذشت و اتفاقی نیفتاد باید تعجب کرد. با تلاش‌هایی که دولت در ماه‌های اول انجام داد نه در یک سال بلکه در شش ماه عملکرد دولت فاصله بین عدد ۵۷ تا ۲۹ را طی کرد، این کاهشی بود که تورم نقطه‌ای کشور طی کرد، تورم ۱۲ ماهه هم از ۵۸ به ۴۳ کاهش پیدا کرد و این عدد هم به جهت تلاش‌های دولت در جهت کنترل تورم بود که توانستیم در شش ماهه اول دولت به درجات بالاتر به آن هدف رسیدیم.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش