به گزارش ایرنا محمدرضا نعمت زاده عصر جمعه در آیین افتتاح کارخانه نورد و آغاز عملیات اجرایی کارخانه ذوب آلیاژی شهرستان بردسیر افزود: امسال تولید سنگ آهن در کشور ۶۳ میلیون تن بوده است، البته ظرفیت اضافه تولید وجود داشت اما چون مواد خام اضافه می شد این کار انجام نشد و برای سال آینده ۱۰۰ میلیون تن تولید سنگ آهن در کشور پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: در بخش کنسانتره نیز از ۲۷ میلیون تن در سال های قبل به ۴۸ میلیون تن در سال جاری رسیده ایم که ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید گندله از ۲۱ میلیون به ۳۲ میلیون تن رسیده که سال آینده به ۴۰ میلیون تن خواهد رسید و ۹۰ درصد پروژه ها در این بخش پیشرفت خوبی داشته است.
وی افزود: تولید آهن اسفنجی نیز از ۱۸.۷ میلیون تن به ۲۴ میلیون تن، فولاد خام از ۲۳.۵ میلیون تن به ۳۱.۵ میلون تن و محصولات فولادی از ۳۱ میلیون تن به ۳۷ میلیون تن افزایش پیدا کرده است.
نعمت زاده تاکید کرد: باید به سمت پروژه های تولیدی و پایین دستی حرکت کنیم.
وی درباره طرح های فولادی که در آینده نزدیک افتتاح می شود گفت: طرح تولید شمش فولادی چادرملو، فولاد ابرکوه، کیمیا معادن سپاهان، فولاد سیرجان ایرانیان، مجتمع فولاد خلیج فارس، فولاد میانه و غیره از جمله طرح هایی هستند که در تکمیل زنجیره فولاد به بهره برداری می رسند.
وی با اشاره به طرح های فولادی استان کرمان افزود: فولاد سیرجان ایرانیان با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن و آهن اسفنجی گل گهر با ظرفیت ۱.۵ میلیون تن و گندله سازی فکور صنعت با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در چندین واحد در مجتمع های مس در جهت تکمیل زنجیره تولید به بهره برداری می رسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سرمایه گذاری های زیادی در صنایع خودروسازی، ماشین سازی و غیره امسال آغاز شده که تا آخر سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی به مشکلات واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: این واحدها برای بازگشت به رونق با مشکلاتی از جهت پرداخت مالیات روبرو هستند و اغلب استان ها از این مساله گلایه دارند که به مساعدت در مصوبات و قوانین مالیاتی نیاز داریم.
نعمت زاده با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر راه اندازی صنایع کوچک گفت: با تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی و مساعدت بانک های استانها بیش از ۲ هزار و ۱۵۰ واحد توانستند در دریافت تسهیلات موفق شوند و در بخش های صنعتی و کشاورزی ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: موفق شدیم به ۳۰ هزار واحد صنعتی و کشاورزی تسهیلات برای رونق تولید را بدهیم و از یکهزار و ۷۰۰ واحد صنعتی و کشاورزی که تحت نظارت بودند چهار هزار اشتغال جدید در سه ماه اخیر محقق شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: همانطور که مقام معظم رهبری و سایر بزرگان اعتقاد دارند باید از فروش مواد خام جلوگیری کرده و آن را به کالای با ارزش افزوده تبدیل کنیم و این سیاست در دوره کاری ما بوده است اما موانعی در این مسیر وجود داشت.
وی ادامه داد: یکی از اهداف وزارت صنعت، معدن و تجارت جلوگیری از صادرات مواد خام و تبدیل آنها به کالا است.
آیین بهره برداری از بزرگترین کارخانه نورد جنوبشرق کشور عصر جمعه با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار کرمان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی و محلی در محل سایت ماشین سازی سابق بردسیر برگزار شد.
تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار ریالی و ۲۴.۵ میلیون یورو اعتبار ارزی توسط شرکت جهان فولاد سیرجان برای ساخت این کارخانه سرمایه گذاری شده است.
این کارخانه در فاز نخست ۵۰۰ هزار تن میله گرد در سایزهای مختلف را تولید می کند و زمینه اشتغال ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم فراهم می شود.
همچنین با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی عملیات اجرایی کارخانه ذوب آلیاژی با ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار تن و سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیارد تومان در شهرستان بردسیر آغاز شد.
- 19
- 6