دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۶۴۸
صنعت و معدن

وضعیت اشتغال‌زایی نیمه اول ۹۶ در رشته‌ها، استان و واحدهای صنعتی

اشتغال,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 بررسی سه نمای بخش صنعت از بازار کار در نیمه نخست سال‌جاری، بیانگر رشد بیش از ۱۶ درصدی اشتغال ایجاد شده در این دوره زمانی است؛ رشدی که باتوجه به آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌توان آن را به طرح‌های توسعه‌ای(پروانه بهره‌برداری توسعه‌ای برای توسعه واحد فعال صنعتی صادر می‌شود) نسبت داد. چرا که این بخش در این دوره زمانی و نسبت به مدت مشابه سال قبل توانسته رشد ایجاد اشتغال ثبت کند.

 

آمار اعلام شده درحالی است که طرح‌های ایجادی (پروانه بهره‌برداری ایجادی برای راه‌اندازی واحدهای جدید صنعتی صادر می‌شود) سهمی دررشد اشتغال در نیمه نخست سال‌ جاری نداشته‌اند و اشتغال ایجاد شده به واسطه این بخش در نیمه نخست سال‌جاری منفی بوده است. براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت سهم طرح‌های توسعه‌ای در ایجاد اشتغال ۱۸ هزار و ۹۵۷ نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد بیش از ۶۶ درصدی داشته است، اما سهم طرح‌های ایجادی از سبد اشتغال کشور ۲۵هزار و ۷۶۲ نفر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افتی حدود ۵ درصدی را ثبت کرده است. در گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت وضعیت اشتغال‌زایی کشور در سه نمای «رشته‌های صنعتی، استان‌ها و واحدهای ایجاد و توسعه‌ای» بررسی شده است.

 

ترکیب اشتغال صنعتی در نیمه نخست سال جاری برای ۲۷گروه صنعتی ارزیابی شده و براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی ۴۴ هزار و ۷۱۹ (نفر) شغل در کشور ایجاد شده است؛ آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشدی بیش از ۱۶درصدی حکایت دارد.

 

رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال را می‌توان یکی از اولویت‌های تمام دولت‌ها دانست؛ اولویتی که برای آن برنامه‌های مختلفی تاکنون در نظر گرفته شده است و دولت دوازدهم نیز از این قاعده مستثنی نبوده؛ برنامه‌هایی که هم اکنون به بار نشسته و با نگاهی به آمار نیمه نخست سال جاری می‌توان گفت شاهد مثبت شدن روند برنامه‌های ایجاد اشتغال در کشور بوده‌ایم. بازگرداندن رونق به صنایع کوچک و متوسط یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال محسوب می‌شود که دولت یازدهم از طرق مختلف بازگرداندن رونق به این بخش را در دستورکار قرار داد و دولت دوازدهم نیز بر آن اهتمام ورزید و این امر موجب شد با بازگشت رونق به این بخش، شاهد رشد اشتغال ایجاد شده در کشور باشیم.

 

صنایع پیشتاز در اخذ جواز

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی «محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ساخت فلزات اساسی، ساخت محصولات از لاستیک و پلاستیک و ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی» بیشترین اشتغال‌زایی در نیمه نخست سال جاری را به خود اختصاص داده‌اند. آمار اعلام شده حکایت از آن دارد که گروه «محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌» در این مدت بیشترین اشتغال‌زایی را به خود اختصاص داده است. براساس آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی ۶۸۷۱ (نفر) شغل به واسطه این گروه در کشور ایجاد شده است.

 

«ساخت مواد و محصولات شیمیایی» نیز در این مدت در مجموع موفق به ۵۹۹۶ (نفر) شغل در کشور شده و از این طریق در رده دوم صنایع اشتغال‌زا در کشور قرار گرفته است. اما ساخت «فلزات اساسی» نیز در این مدت موفق به ایجاد ۵۱۴۸ (نفر) شغل در کشور شده و سهم «ساخت محصولات از لاستیک و پلاستیک» نیز در این مدت برابر با ۴۴۵۱ (نفر) شغل بوده است. اما پنجمین گروه اشتغال‌زا از میان صنایع مورد بررسی، به گروه ساخت «سایر محصولات کانی غیرفلزی» اختصاص داشته، این گروه در نیمه نخست سال جاری موفق به ایجاد ۳۴۵۶ (نفر) شغل در کشور شده است.

 

از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده از سوی این وزارتخانه در مدت زمان مورد بررسی، بیشترین تمرکز اشتغال‌زایی به‌ترتیب در استان‌های «اصفهان، تهران، البرز، آذربایجان شرقی و قزوین» صورت گرفته است. براساس آمار اعلام شده در مدت زمان بررسیاستان اصفهان با ایجاد ۴۲۱۳ (نفر) شغل توانست بیشترین سهم را در ایجاد اشتغال در میان سایر استان‌های کشور به خود اختصاص دهد. اشتغال ایجاد شده در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی حدود ۱۵ درصدی داشته است. از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده از سوی این وزارتخانه، استان تهران نیز با ایجاد ۳۷۹۲ (نفر) شغل در جایگاه دوم قرار گرفته است؛ این در حالی است که این میزان شغل ایجاد شده نسبت به سال گذشته افت بیش از ۷ درصدی را تجربه کرده است.

 

اما استان البرز نیز در مدت زمان مذکور موفق به ایجاد ۳۶۶۳ (نفر) شغل در کشور شده و از این طریق توانسته در جایگاه سوم استان‌های اشتغال‌زا قرار گیرد؛ اما این استان نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افتی نزدیک به ۱۶ درصدی در ایجاد اشتغال داشته است.

 

چهارمین استان اشتغال‌زا نیز در مدت زمان مورد بررسی به استان آذربایجان شرقی با ایجاد ۳۱۱۰(نفر) شغل اختصاص داشته است. این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل توانسته رشد بیش از ۳۶ درصدی را در کارنامه خود ثبت کند. استان قزوین نیز در نیمه نخست سال جاری با ایجاد ۲۷۵۵ (نفر) شغل توانسته در جایگاه پنجم در میان استان‌های اشتغال‌زا قرار گیرد. این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نزدیک به ۶۲ درصدی را در اشتغال‌زایی ثبت کرده است.

 

وضعیت مناطق آزاد

از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده در نیمه نخست سال جاری، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز موفق به ایجاد ۲۰۶۹ (نفر) شغل در کشور شده‌اند و از این طریق نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۰۹ درصدی را تجربه کرده‌اند. براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از میان ۶ منطقه آزاد و تنها منطقه ویژه اقتصادی فعال در کشور، اگرچه در مقایسه با سایر استان‌های کشور شاهد ایجاد اشتغال چشمگیری نبوده‌ایم، اما رفع چالش‌های این مناطق نیز موجب شد تا در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، شاهد رشد چشمگیری در ایجاد اشتغال باشیم. آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی «منطقه آزاد ارس»، «منطقه آزاد چابهار» و «منطقه آزاد انزلی» بیشترین اشتغال‌زایی را به خود اختصاص داده‌اند.

 

براساس آمار اعلام شده سهم «منطقه آزاد ارس» از اشتغال ایجاد شده برابر با ۳۹۸ (نفر) شغل بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نزدیک به ۲۱۱درصدی داشته است. اشتغال ایجاد شده از سوی «منطقه آزاد چابهار» نیز برابر با ۲۸۶ (نفر) بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد حدود ۱۸۰۷درصدی را ثبت کرده است. همچنین اشتغال ایجاد شده در «منطقه آزاد انزلی» نیز برابر با ۲۷۴ (نفر) شغل بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افت حدود ۲۴ درصدی را تجربه کرده است. اما «منطقه ویژه اقتصادی» نیز در این مدت با ایجاد ۵۶۳ (نفر) شغل توانست نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد بیش از ۴۳۶ نفری را در کشور ایجاد کند.

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش