جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۱۲۵
صنعت و معدن

پیش بینی انجمن جهانی فولاد از بازار سال ۲۰۱۸

بازار فولاد,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

به گزارش دنیای اقتصاد، نگاهی به گزارش انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد میزان تولید این محصول در سال ۲۰۱۷ میلادی در جهان رقمی معادل یک میلیارد و ۶۲۲ میلیون تن بوده که برآورد می‌شود این رقم در سال گذشته به یک میلیارد و ۶۴۸ میلیون تن رسیده باشد. به عبارتی با رشد ۲۶ میلیون تنی روبه‌رو‌ شده است. این در حالی است که نیمی از این میزان تولید در اختیار چین به‌عنوان ابرقدرت فولاد جهان بوده است. بر اساس گزارشی که متال بولتن از وضعیت جهانی فولاد در ژانویه منتشر کرده است میزان تولید فولاد اژدهای زرد ۳ درصد در سال ۲۰۱۸ رشد خواهد کرد و به ۴/ ۸۸۲ میلیون تن خواهد رسید.

 

در این رابطه رئیس کمیته اقتصاد جهانی می‌گوید پیشرفت در بازار جهانی فولاد دلگرم‌کننده بوده و در سال گذشته با آنکه میزان رشد تولید رقم چندان خیره‌کننده‌ای نبوده با توجه به سیاست‌های محدود‌کننده‌ای که برخی کشورها به دنبال آن هستند باز هم این میزان رشد مناسب است. به گفته وی عملکردها جز برای منطقه منا و ترکیه در سایر موارد بهتر از انتظار ظاهر شده‌اند با این حال خطراتی همچنان وجود دارند که می‌توانند بازارهای فولادی دنیا را تهدید کنند که افزایش خطرات پوپولیسم و سیاست‌های حمایتی، تغییرات سیاستی در ایالات متحده، بروز شرایط عدم اطمینان در اتحادیه اروپا، تضعیف چین و... از مهم‌ترین این موارد هستند؛ هرچند به گفته وی این خطرات در حال حاضر بسیار کنترل شده و تعدیل یافته هستند.

 

نارندران در این زمینه می‌گوید در بخش دیگری از ریسک‌ها باید به مسائل ژئوپلیتیک اشاره کنیم که شاید از سال ۲۰۰۸ تاکنون برخلاف ریسک‌های اقتصادی که به شدت کاهش یافته‌اند در مقابل این نوع ریسک‌ها روندی رو به رشد را داشته‌اند که در این رابطه باید به ریسک‌های خاورمیانه و ریسک‌های شبه‌جزیره کره‌ اشاره کرد. در این بین رئیس کمیته اقتصاد جهانی در ادامه با تاکید بر اینکه در سال جاری انتظار می‌رود رشد جهانی اقتصاد و به تبع آن رشد کالاها از جمله فولاد به‌طور متوسط ناشی از رشد روز‌افزون در چین باشد می‌گوید: این در حالی است که در سایر نقاط جهان تقاضا برای فولاد به روند خود ادامه می‌دهد و روندی که در سال گذشته بر این بازار حاکم بوده به قوت خود باقی خواهد ماند.

 

به گفته نارندران با توجه به اینکه تقاضای جهانی فولاد در حال بهبود است این روند در آینده نیز ادامه خواهد یافت؛ چراکه موتور محرک قوی که بتواند جایگزین چین باشد فعلا وجود ندارد و به دلیل عوامل تکنولوژیکی و محیطی در آینده افزایش تقاضای فولاد همچنان قابل پیش‌بینی است. در این بین آلستیر رمزی، مدیر تحقیقات متال بولتن در این گزارش که ابتدای ماه فوریه منتشر شده گفته است که در سال جاری اما میزان تولید در چین احتمالا افزایشی باشد، اما نه به میزانی که انجمن جهانی فولاد پیش‌بینی کرده بلکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت میزان تولید به ۸۴۰ میلیون تن در سال جاری خواهد رسید که تنها از رقم سال گذشته ۳ میلیون تن بیشتر است با این حال چین همچنان قطب اصلی اثرگذار بر این بازار خواهد بود.

 

به گفته رمزی صادرات فولاد این کشور برای تولید‌کنندگان فولاد در خارج از چین بسیار مهم است. در این رابطه «دنیای اقتصاد» در گزارشی اخیرا با بررسی این موضوع که چین در سال‌های پیش رو ترکیب بازارهای جهانی فولاد و تولید این کالا را با تغییر مواجه خواهد کرد، پیش‌بینی کرده بود این کشور که در آینده به دنبال جلوگیری از صادرات محصولات تولیدی خود خواهد بود باعث می‌شود تولیدکنندگان بازارهای جدیدی را در اقصی نقاط جهان کسب کنند و در عین حال کشورهایی که پیش از این به چین صادرات انجام می‌دادند این بازار را از دست بدهند؛ چراکه اژدهای زرد در تلاش است تا از ظرفیت‌های داخلی خود تقاضای داخلی را سیراب کند و به نوعی با اتکا به ظرفیت‌های داخلی نیاز خود را تامین کند.

 

در آن گزارش به این نکته اشاره کردیم که دولت چین در تلاش است تا به‌صورت جدی تولید فولاد با کیفیت پایین را کاهش دهد که گفته می‌شود به حدود ۸۰ میلیون تن در سال می‌رسد که این موضوع نیز نتایج خاص خود را به همراه داشته و آثار سایر سیاست‌های محدودکننده چین را تقویت می‌کند که نتیجه تمام این موارد قطعیت در کاهش بیشتر صادرات فولاد از چین است.

 

در این باره کیوشی امامورا مدیرعامل یک شرکت فولادسازی معتقد است تقاضای فولاد در چین بسیار قدرتمندتر از گذشته ظاهر شده تا جایی‌که شنیده‌ها حکایت از واردات این محصولات از سوی برخی شرکت‌های داخلی دارد و از طرفی حتی پیش‌بینی نمی‌شود این عدم تعادل در سال جاری نیز برطرف شود و این موضوع دولت را در اجرای تصمیمات خود مصمم‌تر کرده است. در این بین ارتقای سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع تکمیلی می‌تواند در آینده افزایش تولید را تقویت کند.

 

با این حال رمزی معتقد است که چین در سال ۲۰۱۸ صادرات خود را حدود ۸ میلیون تن افزایش می‌دهد و در نتیجه بخشی از تلاشی که در آینده برای کاهش یا توقف صادرات در پیش خواهد گرفت صورت نمی‌گیرد. به عقیده وی در سال ۲۰۱۸ میزان صادرات فولاد از سوی چین ۹/ ۸۰ میلیون تن پیش‌بینی می‌شود درحالی‌که این میزان سال قبل ۹/ ۷۲ میلیون تن بوده است یعنی ۱۱ درصد رشد صادرات را شاهد خواهیم بود که اگر این پیش‌بینی درست باشد باید گفت سال جاری نیز چین به اهداف خود دست نخواهد یافت.

 

بر این اساس باید گفت در سال جاری نیز همچنان چشم‌انداز قیمت‌ها در بازار فولاد به وضعیت صادرات چین و تقاضای این کشور بستگی دارد. به گفته رمزی ساخت‌و‌ساز در چین در سال جاری افزایش خواهد یافت و این موضوع محرک تقاضا در بازار این کشور است.

 

به گفته متال بولتن، در نظرسنجی که فایننشال تایمز در ابتدای ژانویه از ۱۵ تحلیلگر به عمل آورد تولید فولاد جهانی در سال جاری ۱/ ۲ درصد رشد خواهد کرد که میزان رشد سالانه در چین تا ۲ درصد پیش‌بینی می‌شود. این نظرسنجی میزان رشد تولید در اتحادیه اروپا را ۴/ ۲ درصد و برای ایالات متحده ۴/ ۳ درصد پیش‌بینی می‌کند و به‌طور کلی برآورد می‌شود در سال جاری میزان تولید فولاد به یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون تن برسد. کارشناسان می‌گویند در حال حاضر رقمی حدود ۴۰۰ میلیون تن مازاد ظرفیت تولید فولاد در چین وجود دارد که عامل بی‌ثباتی قیمت و عرضه و افت شدید قیمت فولاد در ۲ سال اخیر بوده است که نه فقط چین، بلکه کل شرکت‌های فولادی دنیا را متضرر کرده است.

 

آن‌طور که نظرسنجی فایننشال تایمز نشان می‌دهد ایالات متحده در سال جاری بتواند ۵/ ۸۴ میلیون تن فولاد تولید کند که در حدود ۳ میلیون تن از رقم سال گذشته بالاتر است. به گفته کارشناسان، عدم اطمینان از بازار نفت در سال جاری و در آینده ذهن بسیاری از تولیدکنندگان فولاد آمریکا را به خود مشغول کرده است. از طرفی میزان واردات آمریکایی‌ها از فولاد چین موضوع دیگری است که بر تصمیمات فولادی این کشور اثرگذار بوده است.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهند آمریکا در سال ۲۰۱۶ رقمی معادل ۷ میلیون تن از چین فولاد وارد کرده اما این رقم پارسال به ۳/ ۶ میلیون تن رسیده است یعنی ۱۰ درصد افت واردات در یک سال که این موضوع باعث تشویق تولیدکنندگان آمریکایی برای تولید بیشتر شده است.

 

در این بین اما پیش‌بینی‌های متال بولتن حکایت از آن دارد که اروپا نیز در سال جاری با رشد پایدار و مناسبی روبه‌رو‌ باشد. بر‌اساس این گزارش در سال ۲۰۱۸ چشم‌انداز بخش فولاد برای اروپا به دلیل رشد تقاضا در بخش‌هایی مثل ساختمان، صنایع خودرویی و بخش‌های زیرساختی مساعد خواهد بود و با توجه به بهبود پایدار شاخص‌هایی مثل قدرت خرید مدیران در این منطقه یا افزایش سودآوری شرکت‌های فولادی شاهد بهبود در وضعیت فولاد در این منطقه خواهیم بود.

 

موسسه مودیز در این رابطه معتقد است فولاد در سال آینده به دلایل پیش گفته با رشد روبه‌رو‌ خواهد شد و به دلیل رشد ۵/ ۱ درصدی مصرف در سال جاری رشد تولید بسیار محتمل خواهد بود. این گزارش می‌افزاید پیش‌بینی‌ها از رشد ۹/ ۱ درصدی منطقه اروپا حکایت دارد و با توجه به سیاست‌های تجاری که این منطقه در مقابل واردات فولاد در پیش گرفته باید گفت افزایش قیمت و تولید دور از ذهن نیست.

 

بازار فولاد,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش