دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۱۴۷۷
صنعت و معدن

استاندار خوزستان: می‌خواهيم كارگران وبخش خصوصی راضی شوند

هفت‌تپه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

چند روزي است كه دوباره كارگران كشت و صنعت هفت‌تپه استان خوزستان به دليل پرداخت نشدن حقوق چندين ماهه‌شان دست به تجمع زده‌اند. آنها همچنين از اخراج تعدادي از كارگران و بي‌توجهي مديران شركت به مجموعه و همچنين كمبود امكانات و تجهيزات ايمني و... به‌شدت گلايه دارند. اعتراضي كه براي چندمين‌بار در سال‌هاي گذشته اتفاق افتاده است. كارگران هفت‌تپه معتقدند كه بعد از واگذاري اين مجموعه به بخش خصوصي، وضعيت آنها بدتر شده است.

 

به همين دليل از مسوولان خواستار رسيدگي به خواسته‌هاي‌شان هستند. مسوولان هم وعده‌هايي داده و مي‌دهند كه تاكنون چندان محقق نشده است. اخيرا در همين خصوص جلسه‌اي در استانداري با حضور مسوولان استاني براي بررسي مشكلات اين مجموعه تشكيل شده كه گفته مي‌شود تصميمات خوبي در آن گرفته شده است. به همين بهانه گفت‌وگويي با غلامرضا شريعتي، استاندار خوزستان انجام داده‌ايم كه در زير مي‌خوانيد.

 

آقاي دكتر، الان چند روزي است كه دوباره كارگران مجموعه كشت و صنعت نيشكر هفت‌تپه، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزاياي‌شان، دوباره دست از كار كشيده‌اند. واقعا چرا بعد از چند سال هنوز مشكل كارگران اين مجموعه حل نشده است؟

مشكل اين مجموعه به كلاف سردرگمي بدل شده كه با وجود تلاش تمام مسوولان دولتي و منطقه‌اي هنوز حل نشده است. ريشه آن هم برمي‌گردد به وضعيت نابسامان اقتصادي آن و بدهي كلاني كه در طول اين سال‌ها داشته است. الان تمام تلاش ما اين است كه به هر صورت ممكن شرايطي را فراهم كنيم كه مشكل هر دو طرف حل شود.

 

منظورتان مشكلات كارگران و كارفرماست؟

دقيقا .

 

ولي كارفرما چرا؟ اگر كارفرما نتوانسته از عهده اداره اين مجموعه برآيد و باعث شده تا اين مجموعه بدهي بار آورد، چه ارتباطي به كارگران دارد؟!

براي همين است كه مي‌گويم مساله پيچيده‌تر از اين حرف‌هاست! بگذاريد موضوع را اينگونه بررسي كنيم؛ همان‌طور كه مي‌دانيد حدود ٣ سال قبل اين مجموعه به بخش خصوصي واگذار شد. منتهي با بدهي بسيار كلان! درواقع بخش خصوصي كنوني به يكباره خودش را با بدهي هنگفتي مواجه ديد كه بسيار بيشتر از آن چيزي بود كه فكرش را مي‌كرد. مدتي با اين شرايط دست و پنجه نرم كرد تا اينكه به قول معروف كم‌كم بريده است و ديگر توان هزينه‌هاي هنگفت توليد و بدهي‌هاي آن را ندارد. براي همين در پرداخت حقوق و تامين هزينه‌ها با مشكل مواجه شده است.

 

خب اين وسط تقصير كارگران چيست؟ آنها نبايد به حق و حقوق‌شان برسند؟

چرا... چه كسي گفته نبايد به حق و حقوق‌شان نرسند؟! منتهي بايد از راهش وارد شد. بايد يك شوراي كارگري تشكيل شود تا به سرعت موضوع را پيگيري و حل و فصل كند. البته قرار شده اين اتفاق به زودي بيفتد.

 

اينجا يك سوال پيش مي‌آيد. اينكه در قرارداد واگذاري اين مجموعه از دولت به بخش خصوصي، حرفي در مورد كارگران و تكليف آنها زده نشده است؟

نه متاسفانه.

 

اما قبول داريد كه به خاطر نقشي كه مجتمع هفت‌تپه در اقتصاد منطقه دارد، در صورت تعطيلي آن، كل اقتصاد شهر و حتي استان تحت تاثير قرار مي‌گيرد؟

بله. اين واقعيتي انكارناپذير است. البته به اين حد كه شما مي‌گوييد نيست ولي به هر حال اقتصاد و صنعت منطقه را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

 

با اين حساب دولت مي‌خواهد خودش را كنار بكشد!

 

نه... ما هم خودمان را در برابر هر دو طرف داستان مسوول مي‌دانيم... يعني تلاش مي‌كنيم هم به طرف بخش خصوصي كمك كنيم تا به كارش ادامه دهد و هم با تشكيل كميته‌اي براي پيگيري مطالبات كارگران تلاش مي‌كنيم تا آنها نيز به حق و حقوق‌شان برسند.

 

اين كميته كي تشكيل مي‌شود؟

حداكثر ظرف ١٠ روز.

 

صادقانه بگوييد، فكر مي‌كنيد بالاخره مشكل هفت‌تپه و كارگران آن حل خواهد شد؟

با توجه به تصميماتي كه گرفته شده و عزمي كه همه مسوولان در اين راه دارند، فكر مي‌كنم مشكلات اين مجموعه در آينده‌اي نزديك حل خواهد شد. البته كار به اين سادگي‌ها هم نيست ولي اميدواريم به زودي مشكل هر دو طرف حل شود و مجموعه كشت و صنعت نيشكر هفت‌تپه دوباره به روزهاي اوج و پر‌رونق خود بازگردد.

 

خودمان را در برابر هر دو طرف داستان مسوول مي‌دانيم... يعني تلاش مي‌كنيم هم به طرف بخش خصوصي كمك كنيم تا به كارش ادامه دهد و هم با تشكيل كميته‌اي براي پيگيري مطالبات كارگران تلاش مي‌كنيم تا آنها نيز به حق و حقوق‌شان برسند.

 

حميدرضا خالدي

 

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش