عباس فصیح خوشگرد در گفتوگو با اقتصادآنلاین، درمورد دست داشتن یک شرکت ترک در به هم ریختگی بازار محصولات سلولزی اظهار کرد: یک شرکت ترک به صورت مستقیم برای محصولات سلولزی در ایران سرمایهگذاری کرده بود که در گذشته مواد اولیه دستمال کاغذی (تیشو) کارخانجات ایران را تولید و تامین میکرد.
خوشگرد ادامه داد: اکنون این شرکت مواد اولیه را به کارخانههای ایرانی نمیدهد و خود تولیدکننده و مصرفکننده محصولاتش شده، که همین موضوع باعث کمبود مواد اولیه در کارخانهها شده است.
محصول داخلی احتکار شده نداریم
رییس انجمن صنایع سلولزی ایران درباره اقدامات وزارت صمت در این موضوع اضافه کرد: صحبتهایی با وزارت صمت انجام شده و قرار شد ۲۰ هزار تن تیشو با تعرفه نزدیک به صفر برای تنظیم بازار وارد کشور شود.
او با تاکید بر این که تمام محصولات سلولزی را در داخل کشور تولید میکنیم، افزود: صحبتهایی که درمورد احتکار و قاچاق محصولات سلولزی طی چند هفته گذشته منتشر شده مربوط به جنسهایی است که از ۲سال قبل به صورت قاچاق وارد کشور شده و همه برند خارجی بوده و هیچگونه محصول داخلی احتکار شده نداریم.
فصیح خوشگرد با بیان این که اکنون توان تولید کامل برای تامین نیاز داخل کشور حتی بیشتر از ظرفیت مصرف را داریم تصریح کرد: حدود ۸۰ میلیون جمعیت داریم و ظرفیت تولید ما در داخل حدود ۱۲۰ میلیون است؛ اما با تصور این که در یک روز همه هجوم ببرند و پوشک و مواد سلولزی بخرند، مسلما با کمبود مواجه خواهیم شد به طوری که حتی موردی داشتیم خانمی برای فرزند ۳ماهه خود تا دو سالگی بچه پوشک تهیه کرده!
محصولات سلولزی مانند سکه و ارز در خانهها احتکار شده است
او درمورد چگونگی شکلگیری جو روانی این موضوع گفت: جو روانی کمبود و افزایش قیمت پوشک و دستمال کاغذی از طریق فضای مجازی و دهان به دهان شدن این موضوع و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شد در حالی که اصلا ما کمبود نداشتیم.
خوشگرد با بیان این که تقاضا به صورت غیرمنطقی افزایش یافته است، تاکید کرد: به عنوان رییس صنف سلولزی کشور اعلام میکنم هیچ گونه کمبودی در شرایط معمول و معقول مصرف نداریم و همچنین روال تولید ما به خوبی انجام میشود.
رییس انجمن صنایع سلولزی ایران با اشاره به سه شیفته شدن کارخانههای سلولزی بیان کرد: با وزارت صمت هر روز جلسه داریم و به طور حتم بازار تنظیم خواهد شد، بنابراین از مردم میخواهیم نگران نباشند و به محصول خاصی هجوم نبرده و ذخیره نکنند.
خوشگرد همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا داروخانهها و فروشگاهها با کمبود مواجهاند؟ گفت: حدود ۲هفته مواد اولیه این محصولات به دلیل مشخص نبودن بند ۵ مصوبه آخر دولت مبنی بر پرداخت مابهالتفاوت در گمرک مانده بود و به همین خاطر بحران تولید داشتیم اما الان این مواد از گمرک ترخیص شده و هیچ مشکلی نیست و مواد اولیه به وفور وجود دارد.
وی در پایان درباره قیمت محصولات سلولزی خاطرنشان کرد: به مواد اولیه محصولات سلولزی ارز دولتی تعلق نگرفته اما این منجر به افزایش قیمت نخواهد شد حتی احتمال کاهش قیمت نیز وجود دارد.
فاطمه اکبرخانی
- 16
- 3