یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
۱۲:۰۹ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۴۶۹
صنعت و معدن

وزیر صمت اعلام کرد

تحولات تولید صنعتی در ۴۰ سال

رضا رحمانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
 آخرین سازوکارهای تنظیم بازار، توضیحاتی درمورد تغییر قیمت خودرو، چگونگی تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و تصویر ۴۰ساله صنعت و معدن، عمده‌ترین موضوعاتی بودند که سکاندار صنعت، معدن و تجارت کشور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح آنها پرداخت. به گفته رضا رحمانی، در گذر سال‌های گذشته، رشد تولید محصولات صنعتی و معدنی با افزایش چشمگیری مواجه بوده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد لوازم خانگی یکی از حوزه‌هایی است که اکنون روند تولید آن در شرایط خوبی به سر می‌برد. بر این اساس سالانه ۱۰۰ هزار دستگاه تلویزیون تولید می‌شده که هم‌اکنون این میزان به تولید بیش از ۶ میلیون دستگاه تلویزیون رسیده است. همچنین تولید یخچال و فریزر از ۶۰۰ هزار دستگاه به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسیده که رشدی ۱۱ درصدی را ثبت کرده است. در ادامه این گزارش، تصویری از روند تولید در حوزه‌های مختلف صنعت و معدن ارائه شده است.

 

تنظیم بازار و سازوکارهای آن از مباحثی بود که وزیر صمت در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر درمورد آن توضیحاتی ارائه کرد. به گفته رحمانی از آغاز سال تا کنون ۲۸ جلسه در کارگروه ملی و ۱۵۰ جلسه در کارگروه تخصصی برگزار شده است. در این جلسات دغدغه کنترل بازار و تامین نیازهای شهروندان بوده است؛ به‌گونه‌ای‌که در طرح تشدید نظارت با همکاری اصناف و تعزیرات و دادستان‌ها بازار به دقت رصد می‌شود. همچنین ذخیره‌سازی‌ها به اندازه مناسب انجام و برای رفاه حال مردم، صادرات مرغ تا پایانماه رمضان ممنوع اعلام شده است.

 

وزیر صنعت در ادامه گفت: یکی از کارهایی که بسیار از آن کراهت دارم، ممنوعیت صادرات است. به این دلیل که ما بازارهایی را به دست آورده‌ایم و با این ممنوعیت آنها را از دست می‌دهیم، اما به دلیل رفاه مردم در کارگروه بازار این رای را دادیم و حتی به جهاد کشاورزی مجوز دادیم چنانچه در بازار داخلی کمبود وجود داشت، واردات را افزایش دهند.

 

رحمانی درباره تامین اجناس شب عید هم عنوان کرد: چندین جلسه با تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و پوشاک برگزار شده که آنها قول داده‌اند در تامین نیاز بازار مشکلی وجود نداشته باشد. البته تولید داخلی برای برخی از پارچه‌ها محدود بود که اجازه واردات صادر شد و به دلیل ممنوعیت واردات لباس‌های خارجی، کارخانه‌های تولید صنعتی ما سه شیفت فعال هستند و در پوشاک و لوازم خانگی بازار بسیار خوبی مهیا شده است.

 

شروطی برای خودروسازان

اما در این برنامه صحبت‌های خودرویی نیز زده شد. رحمانی درباره تغییر قیمت خودرو گفت: ما موظف هستیم به عهد و پیمان‌ها وفادار باشیم و این مساله فقط منحصر به مباحث خودرو نمی‌شود. به سازمان حمایت دستور داده‌ام جاهایی که پیش‌فروش انجام می‌شود، قراردادها را بازنگری کنند. قراردادها مطابق قوانین و دستورالعمل‌ها تنظیم شود و تاکید شده در خودروسازی و قطعه‌سازی قراردادها باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که حقوق مصرف‌کننده پایمال نشود. به گفته وی، دستورالعمل‌های زمانی و قیمت باید عمل شود. بنابراین همه خودروسازان موظف به حفظ حقوق مصرف‌کننده هستند و از مردم خواهش می‌کنم به خودروسازان اعتماد کنند.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که تحویل خودرو به قیمت گذشته باعث سود دلالان می‌شود، تاکید کرد: طبق بررسی‌ها کمتر از ۱۰ درصد افراد بیش از یک خودرو خریداری کرده‌اند. البته در زمان تحویل به هر فرد یک خودرو و خودروی بعدی در نوبت دیگری تحویل می‌شود. اگر ما بر تحویل خودروها به قیمت گذشته تاکید کردیم به‌دلیل حقوق مردم بوده است. قراردادی بسته شده و ما باید به آن متعهد باشیم. امیدوارم اعتماد مردم هم بیشتر جلب شود.

 

سرمایه در گردش بنگاه‌ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی اشاره کرد. به گفته رحمانی، هر تولید مستلزم یکسری شرایط مثل سرمایه در گردش، نقدینگی، مواد اولیه و بازار است که امسال نیاز تامین سرمایه در گردش در تولید به دلیل شرایط ویژه اقتصادی بیشتر شده است. رحمانی ادامه داد: طبق برآوردها در ماه‌های گذشته سرمایه در گردش به اندازه نیاز تامین نشده، اما به دلیل اینکه امروز اولویت دولت حفظ وضعیت تولید و اشتغال است، بنابراین قرار شد تا پایان سال ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی تزریق شود.

 

رحمانی عنوان کرد: تامین نقدینگی از هفته قبل در بانک‌ها با هماهنگی بانک مرکزی شروع شده و با مصوبه شورای پول و اعتبار با سود ۱۸ درصد و در موارد خاص مثل تبصره ۱۸، سود ۱۴ و ۱۲ درصد و در اشتغال روستایی با سود ۶ درصد و ۴ درصد در نظر گرفته شده است. همین طور برای نواحی صنعتی روستایی هم سود ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است.

 

وضعیت تولید محصولات منتخب

متولی صنعت کشور در این برنامه تصویری از عملکرد بخش صنعت و معدن در طول ۴۰ سال گذشته ارائه کرد. بر اساس ارزیابی‌ها، ۴۰ سال پیش ۱۵۰۳ واحد صنعتی در کشور وجود داشت که امروز با پیشرفت ۵۷ برابری به ۸۵ هزار و ۷۶ واحد بهره‌برداری رسیده است. همچنین از ۱۹۵ واحد معدنی پیش از پیروزی انقلاب، امروز با پیشرفت ۳۲ برابری ۶ هزار و ۳۸۶ واحد فعال وجود دارد. البته کل واحدهای معدنی حدود ۱۰ هزار واحد برآورد می‌شود. علاوه بر این، واحدهای صنفی از ۳۵۰ هزار واحد با پیشرفت ۷ برابری به ۲میلیون و ۵۸۱ هزار واحد با پروانه ارتقا یافته‌اند. تعداد شهرک‌های صنعتی نیز از ۳ شهرک در اول انقلاب به ۹۷۸ شهرک مصوب و بهره‌برداری‌شده رسیده که از این تعداد در ۸۵۸ شهرک واگذاری زمین آغاز شده است.  آمارها همچنین نشان می‌دهد استخراج معادن که در ابتدای انقلاب ۶/ ۱۹ میلیون تن بود، اکنون سالانه به ۷۳۵ میلیون تن رسیده که نشان‌دهنده ۳۷ برابر شدن ظرفیت معادن است.

 

به گفته متولی صنعت، با توجه به اینکه ایران دارای ۶۸ نوع ماده معدنی شناخته شده و ۵۱ میلیارد تن ذخایر قطعی است، می‌توان با اکتشافات جدید این ظرفیت‌ها را به نحو چشمگیری افزایش داد. مطابق ارزیابی‌ها تولید مس هم در ۴۰ سال گذشته، با تغییرات محسوسی همراه بوده است. به گفته رحمانی، قبل از انقلاب تولید مس در کشور وجود نداشت، اما تولید آن فقط امسال حدود ۲۵۰ هزار تن مس کاتد بوده است. همچنین پیش از انقلاب در صنعت شیشه، ۱۶۰ هزار تن ظرفیت تولید وجود داشت که امروز ۱۸۸۵ هزار تن تولید و به رشد ۱۲ برابری دست یافته است.

 

در حوزه فولاد هم از ۴/ ۲ میلیون تن زنجیره فولاد در اول انقلاب به تولید ۲۲۰ میلیون تن رسیده‌ایم. آمارها نشان می‌دهد ظرفیت فولاد خام در آغاز انقلاب ۵۰۰ هزار تن بوده و هم‌اکنون به ۲۲ میلیون تن رسیده است. از سوی دیگر پیش از پیروزی انقلاب ۱۲ میلیون مترمربع تولید کاشی و سرامیک انجام می‌شده که هم‌اکنون از ۶۰۰ میلیون مترمربع عبور کرده است. سیاست‌گذار صنعت اعلام کرد این میزان تولید تا سه سال آینده به بالای یک میلیارد مترمربع می‌رسد.

 

رحمانی در بخش دیگری از اظهارات خود به رشد مثبت صادرات در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد. بر اساس آمارهای اعلام‌شده امسال ۹ میلیارد دلار صادرات معدنی عملیاتی شده که حداقل ۱۰ درصد از این میزان به محصولات معدنی اختصاص داشته است. این در حالی است که در آغاز انقلاب ۵۰۰ میلیون دلار صادرات و ۱۰ میلیارد دلار واردات غیرنفتی ثبت شده که نشان‌دهنده رشد ۲۰ درصدی واردات در برابر صادرات است.

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش