به گزارش تسنیم، در حالی فروزش دبیر انجمن تولیدکنندگان محصولات شوینده اعلام کرده بود که با توافق به عمل آمده میان تولیدکنندگان قرار است هیچ تغییر قیمتی تا پایان خردادماه اجرایی نشود که براساس ابلاغیه جدید انجمن صنایع شوینده قیمت انواع محصولات این بخش از امروز ۱۷ خردادماه تا ۲۵ درصد گران خواهد شد.
در ابلاغیه انجمن صنایع شوینده به شرکت های تولیدی آمده است:
پیرو درخواست مکرر شرکتهای عضو این انجمن درخصوص افزایش قیمت محصولات صنعت براساس افزایش قیمت مواد اولیه و سایر نهادهای تولید ما با توجه به تعهد خود در مورد عدم کمبود محصولات در سطح بازار شرایط جدید افزایش قیمت محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی را اعلام می کنیم.
براساس این ابلاغیه، از امروز ۱۷ خرداد ماه مایع دستشویی، مایع ظرفشویی، پودر و مایعات لباسشویی، صابون و خمیردندان ۲۵ درصد و مابقی محصولات افزایش قیمت ۲۰ درصدی را خواهد داشت.
شایان ذکر است، حداکثر تخفیف مجاز برای محصولات پودرهای لباسشویی دستی و ماشینی و صابون ۱۰ درصد و برای سایر کالاهای اساسی از جمله مایع دستشویی، مایعات ظرفشویی، شامپو، مایعات لباسشویی و نرم کننده حوله و لباس ۱۵ درصد است. البته شرکتهایی که نسبت به رعایت این موضوع اقدام کنند معادل با درصد بالاتر از تخفیف مجاز از قیمت تایید شده ان شرکت ثبت و به سازمان حمایت معرفی خواهند شد.
قهر مردم با بازار لوازم خانگی/ مشتری نیست
بسیاری از فروشندگان لوازم خانگی معتقدند که افزایش قیمتها از سوی بسیاری از کارخانجات لوازم خانگی متوقف شده فقط آن دسته از کارخانجاتی که به نوعی بازار را به صورت انحصاری در اختیار دارند نسبت به افزایش قیمت محصولات خود اقدام کردند.
در طول یک ماه اخیر روند افزایش قیمت برخی از محصولات لوازم خانگی آغاز و تعدادی از تولیدکنندگان حتی لیست جدید قیمت محصولات خود را به بازار ارائه کردند. علاوه براین سایر تولیدکنندگان نیز بر افزایش هزینه های خود تاکید و اعلام نمودند که به زودی افزایش قیمتها را در محصولات خود اجرایی خواهند کرد.
به نظر می رسید اعلام اینگونه اخبار عاملی شود تا رکود بازار لوازم خانگی تاحدودی برطرف و مصرف کننده نسبت به خرید کالای مورد نیاز خود ترغیب شوند اما اینگونه اخبار نتوانست تاثیری بر بازار داشته باشد به نحوی که بسیاری از فروشندگان لوازم خانگی معتقدند که افزایش قیمتها از سوی بسیاری از کارخانجات لوازم خانگی متوقف شده فقط آن دسته از کارخانجاتی که به نوعی بازار را به صورت انحصاری در اختیار دارند نسبت به افزایش قیمت محصولات خود اقدام کردند.
به عنوان نمونه شرکت بوتان ۸ تا ۱۰ درصد به لیست قیمت محصولات خود اضافه کرده است. اما از طرف دیگر بسیاری از تولیدکنندگان با وجود رکود بازار نمی توانند محصولات خود را با قیمت گران بفروشند. در همین زمینه بسیاری از فروشندگان معتقدند ما تخفیفات هشت تا ده درصدی را بر روی کالاها اعمال می کنیم اما بازار تقاضایی نداشته و کمتر خریداری به ما مراجعه می کند.
نکته قابل توجه اینجاست بسیاری از فروشندگان می گویند ما هنوز کالاهای چند ماه پیش خود را نفروخته ایم که بخواهیم کالای جدیدی از شرکت تحویل بگیریم همین رکود معاملات عاملی شده تا کارخانجات دست از افزایش قیمت برداشته و با همان قیمتهای قبلی محصولات را راهی بازار کنند.
به گفته فعالان بازار لوازم خانگی با وجود کاهش قیمتها در بازار مردم رغبت به خرید لوازم خانگی ندارند شاید منتظر تعیین و تکلیف اوضاع اقتصادی کشور هستند اما از طرف دیگر حتی طرح های فروش هم نتوانسته است مردم را به سمت بازار بکشاند.
متاسفانه قهر مردم با بازار لوازم خانگی همچنان ادامه دارد و از آن طرف این فروشندگان هستند که نمی توانند کالای خود را بفروشند. هم اکنون ارزان ترین یخچال ساید بای ساید ایرانی ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورده است که ما با تخفیفات ۱۰ درصدی آن را ارزان تر می فروشیم اما نمی دانیم چرا خریداری وجود ندارد به نظر می رسد مردم در اسفندماه عمده خرید خود را از بازار لوازم خانگی انجام داده اند و شاید در ماه های اینده ما شاهد خریدار در بازار باشیم.
- 9
- 6