چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۳۸ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۵۱۲
اصناف و قیمت ها

کاهش ۵۰ درصدی فروش رستوران داران/ افزایش قیمت غذای رستوران‌ها به هر دو ماه یکبار رسیده است!

رستوران,کاهش ۵۰ درصدی فروش رستوران داران
تورم و گرانی به ویژه در مواد غذایی دومینوی حذف خورد و خوراک از سبد خانوار‌ها را آغاز کرده و با توجه به سیاست‌های پیش رو انتظار کُند شدن حرکت در این مسیر بسیار کم است.

خانواده های ایرانی ترجیح می دهند روزهای تعطیل با هم به رستوران بروند و هفته کاری خود را به همراه خوردن یک غذا در محیطی خارج از منزل به پایان برسانند؛ اما این اقدام در حال تبدیل شدن به رویا شده است.

کاهش شدید قدرت خرید مردم منجر به تغییر رویه آن‌ها شده است؛ با حداقل حقوق کارگران که در سال جاری کمتر از ۹ میلیون تومان تعیین شده است، یک خانوار چهار‌ نفره که تنها یک حقوق‌بگیر دارند، در صورت مراجعه به رستوران در یک وعده حداقل ۲۰ درصد از حقوق خود را باید خرج کنند.

در همین رابطه علی‌اکبر رهبری، رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس در گفتگو با اقتصاد ۲۴ اظهار کرد: طی دو سال گذشته شرایط رستوران داران به وضعیت بحران رسیده و مهمترین دلیل آن، رشد نرخ تورم در اقتصاد کشور است که منجر به افزایش قیمت ها به ویژه نرخ مواد غذایی شده است.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس درباره تأثیر نوسانات قیمتی بر عملکرد فعالان این صنف گفت: متأسفانه قیمت کالا‌های اساسی، تره‌بار، ظروف یک‌بار مصرف، اقلام بسته‌بندی، نوشیدنی‌ها و ... روزانه گران می‌شود و این در حالی است که برای پذیرش درخواست افزایش قیمت از سوی یک رستوران و سلف‌سرویس حداقل دو ماه زمان لازم است.

رهبری افزود: فعالان این صنف در مدت‌زمان کمتر از دو ماه نمی‌توانند درخواست افزایش قیمت داشته باشند و این در حالی است که قیمت‌ها برنج، گوشت، مرغ و روغن و ... ثبات ندارد.

این مسئول صنفی ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت برای کباب چنجه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان و نرخ گوشت برای تهیه کباب‌ کوبیده ۴۵۰ هزار تومان شده است. در چنین شرایطی که قیمت‌ها چنین رشدی را تجربه می‌کنند نمی‌توانیم انتظار ثبات نرخ از رستوران‌ها داشته باشیم.

وی تأکید کرد: اگر ثبات بر بازار حاکم بود نیازی به بازنگری قیمت‌ها در هر دو ماه یک‌بار نداشتیم و می‌توانستیم تغییرات قیمتی را حداقل هر ۶ ماه یک‌بار انجام دهیم، اما نوسانات قیمتی در بازار کالا‌های اساسی موجب شده تا فاصله بازنگری قیمت‌ها به حداقل برسد.

رستوران‌داران دیگر دوام فعالیت ندارند

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس در پاسخ به سؤالی مبنی بر تبعات رکود تورمی بر فعالان این صنف تصریح کرد: جهش قیمت کالا‌های اساسی و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده تا میزان فروش رستوران‌داران حداقل کاهش ۵۰ درصدی را تجربه کند.

وی خاطرنشان کرد: در یک‌ ماهه اخیر قیمت تمامی اقلام افزایش زیادی را تجربه کرده است و این امر موجب شده تا میزان مراجعه مردم به رستوران‌ها به حداقل برسد. شرایط اقتصادی به نحوی شده که هم مردم سرگردان هستند و هم صاحبان صنوف.

رهبری تأکید کرد: در شرایطی که رکود تورمی به اقتصاد کشور حکم‌فرما شده تعداد زیادی از رستوران‌داران و صاحبان سلف‌سرویس اقدام به تعطیلی واحد خود کرده‌اند، زیرا بین درآمد و هزینه‌های آن‌ها تطابقی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس بابیان اینکه بسیاری از واحد‌های فعال در این رسته صنفی تعطیل کرده‌اند، گفت: در هفته گذشته صاحب دو واحد صنفی و در یک ماه اخیر صاحب ۵ رستوران اقدام به تعطیلی واحد خود کرده‌اند.

رابطه مستقیم گرانی و کاهش کیفیت غذا

این مسئول صنفی در پاسخ به این سؤال که گرانی مواد اولیه و کاهش قدرت خرید مردم چه تأثیری بر کاهش کیفیت غذا از سوی صاحبان رستوران برای بقاء فعالیت در بازار تأثیر گذاشته است؟ اظهار کرد: رسته صنفی ما به‌صورت مستقیم با سلامت مردم سروکار دارد بنابراین نباید از کیفیت غذا برای کنترل نرخ و حفظ مشتری بکاهند.

وی افزود: به‌رغم اینکه کیفیت غذا نباید فدای قیمت شود، اما گاهی اوقات شاهد نادیده گرفتن این امر از سوی فعالان صنفی هستیم.

ضرورت حمایت دولت از صنف رستوران داران

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس با انتقاد از عدم تناسب میان مالیات و درآمد واحد صنفی اظهار کرد: متأسفانه مالیاتی که برای صاحبان صنوف تعیین‌شده هیچ تطابقی با میزان عایدی آن‌ها ندارد.

وی افزود: اصناف علاوه بر مالیات‌های سنگین باید هزینه‌های بیمه، شهرداری، عوارض و ... را به دستگاه‌های دولتی بپردازند، این در حالی است که هیچ‌گونه حمایتی از سوی دولت برای بقاء صنوف انجام نمی‌شود.

رهبری ادامه داد: در حال حاضر صاحبان صنوف از یک‌سو با کاهش درآمد و از سوی دیگر با افزایش هزینه‌های خدمات دولتی مواجهند که این دو مؤلفه اصناف را برای ادامه فعالیت اقتصادی با چالش مواجه می‌کند.

رستوران داران در چه وضعیتی فعالیت دارند؟

مدتی است حضور کارگران و حتی مدیران اتباع خارجی (افغان ها) در برخی رستوران داران افزایش داشته است. رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس در خصوص ممنوعیت و یا مجوز فعالیت اتباع خارجی در رستوران‌ها به گفت: اتباع خارجی اجازه فعالیت در رستوران را ندارند و صرفاً پس از اخذ کارت هویت می‌توانند در قالب نیروی خدماتی با رستوران‌ها همکاری کنند.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و سلف‌سرویس اظهار کرد: تاکنون امکان فعالیت اتباع در رستوران‌ها وجود نداشت، اما شرایطی مهیا شده که آن‌ها بتوانند با دریافت کارت اقامت فقط در بخش خدماتی رستوران‌ها مشغول به فعالیت شوند.

این مسئول صنفی گفت: در حال حاضر ۷۵۰ رستوران دارای پروانه کسب در سطح پایتخت فعال هستند. همچنین ۳۵۰ رستوران نیز به دنبال اخذ مجوز کسب هستند.

وی افزود: تاکنون رستوران فاقد پروانه کسب که فعال باشد در سطح شهر شناسایی نشده است. تلاش می‌کنیم با بازرسی‌های گسترده نسبت به شناسایی واحد‌هایی که در حال دریافت پروانه کسب هستند، اقدام کنیم.

این مسئول صنفی ادامه داد: پرونده‌هایی که از گذشته برای دریافت جواز کسب در اتحادیه بایگانی‌ شده را دوباره فعال کرده و از محل کسب‌ها بازرسی می‌کنیم تا مشخص شود که واحدی بدون پروانه فعالیتی نمی‌کند.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش