دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۲۹۵
اصناف و قیمت ها

بازار گرم دستگاه تصفیه هوا در آلودگی تهران/ ۲۰ میلیون تومان ناقابل برای نفس کشیدن در هوای سالم

دستگاه تصفیه هوا,بازار گرم دستگاه تصفیه هوا در آلودگی تهران
با توجه به ادامه وضعیت آلودگی هوا، روند تقاضا برای دستگاه تصفیه هوا بالاست و مشکلاتی نظیر گرانی و نبود کیفیت مناسب دستگاه‌های وارداتی نیز مردم را از خرید آن منصرف نکرده است چراکه برای نفس کشیدن در شهری مثل تهران باید میلیون‌ها هزینه کرد هرچند که بسیاری از خانواده‌ها قادر به خرید چنین تجهیزاتی نیستند.

به گزارش اقتصاد ۲۴، آخرین پاییز و زمستانی که ایران بدون دغدغه آلودگی هوا، روزگار را سپری کرده به خاطر نداریم؛ تا جایی که یادمان است، هر سال آژیر هشدار آلودگی برای کلانشهر‌ها به صدا درآمده و تنها راهکار اجرا شده، تعطیلی مدارس و طرح آلودگی هوا برای تردد خودرو‌ها بود.

پس از گذشت بیش از یک دهه از تثبیت آلودگی هوا در ایران، هنوز متولی اصلی رفع این مشکل مشخص نیست و هرازچند گاهی، مسئولان نهاد‌های مختلف ضمن از سر باز زدن مسئولیت‌ها، مردم را به صبر دعوت می‌کنند. فارغ از علت این آلودگی‌ها و گسترش چشم‌گیر آن در بسیاری از شهر‌های ایران و همچنین تلاش‌های کرده و نکرده برای رفع این معضل مهم، اقتصادهایی وجود دارد که تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند. در کنار جان‌هایی که به دلیل آلودگی هوا تلف می‌شوند، کسب‌وکار‌هایی که جان تازه می‌گیرند نیز ارزش تامل دارند.

رونق بازار دستگاه تصفیه هوای خانگی

سالانه هزاران تن در ایران به طور مستقیم و غیرمستقیم به دلیل آلودگی هوا جان می‌بازند و جان افرادی که سروکار بیشتری با فضای باز دارند، با تهدید جدی‌تری رو‌به‌روست. با این حال همچنان فضا‌های بسته نیز تحت تاثیر آلودگی هوای عمومی قرار گرفته و این مسئله نگرانی را برای خانوار به‌ویژه خانواده‌هایی که فرزند در حال رشد دارند، بیشتر کرده است.

تاثیرات مخرب جسمی و روانی آلودگی هوا، برای کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر است و همین مسئله، مردم را به سمت اجرای تمام راهکار‌هایی که می‌تواند این خطر را کاهش دهد، سوق داده است.

در این راستا بازار خرید و فروش دستگاه تصفیه هوای خانگی و غیرصنعتی، رونق پیدا کرده و هر سال با تثبیت بیشتر آلودگی هوا، این بازار داغ‌تر و پرسودتر می‌شود. مردمی که از کار‌های کرده و نکرده مدیران برای رفع آلودگی هوا ناامیدند، چاره‌ای جز تحمل هزینه سنگین دیگری به نام خرید تصفیه هوا ندارند. شاید بتوان این کار را آخرین سنگر افراد برای زنده ماندن دانست. اما این اتفاق اجتماعی - اقتصادی، بازار دستگاه‌های تصفیه هوا را سالانه فربه‌تر می‌کند که در نگاهی بدبینانه، شاید بتوان یکی از دلایل حضور مستمر آلودگی هوا در ایران را الزام به درآمد‌های این بازار حدس زد.

استنشاق هوای سالم؛ ۲۰ میلیون تومان ناقابل

در همین راستا و به منظور بررسی وضعیت فروش دستگاه تصفیه هوای خانگی خبرنگار اقتصاد ۲۴ سری به بازار لوازم خانگی زد. یکی از فروشندگان در رابطه با محصولات این  بازار به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: دستگاه‌های تصفیه هوای خانگی، بر اساس مساحتی که می‌توانند تحت پوشش خود قرار دهند، نوع فیلتر استفاده شده در ساخت آن‌ها، کیفیت و میزان تکنولوژی به‌کار رفته در ساخت، ابعاد و مواردی مانند برند آن‌ها، قیمت‌های متفاوتی دارند. ارزان‌ترین دستگاه تصفیه هوا، از ۲ میلیون تومان آغاز شده که حداکثر مساحتی در حد یک اتاق ۶ متری را می‌تواند تحت پوشش گیرد. فیلتر یک لایه دارد و در حد حذف آلودگی‌های درشت هوا کاربرد دارد. تکنولوژی بالایی از نظر ساخت نداشته و تنها یک دکمه روشن و خاموش دارد.

وی ادامه می‌دهد: بالاترین قیمت دستگاه تصفیه هوای خانگی، مربوط به دستگاهی وارداتی با قیمت حدودی ۴۰ میلیون تومان است. این دستگاه فیلتر چهار لایه دارد، کیفیت ساخت بدنه و تکنولوژی آن بالاست و مساحت زیادی را می‌تواند تحت پوشش خود قرار دهد. جدای از این دو عدد، به طور میانگین قیمت‌های حاضر در بازار بین ارقام ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان متغیر است. اگر بخواهیم نرخ‌ها را نسبت به سال قبل مقایسه کنیم، بین ۲۰ تا ۵۰ درصد قیمت‌ها رشد داشته‌اند و این افزایش متناسب با هر دستگاه متفاوت بوده است.

اجبار به انتخاب‌های ناقص دستگاه های تصفیه هوا

این فروشنده، برند‌های موجود در بازار دستگاه‌های تصفیه هوا را متعدد عنوان کرده و توضیح می‌دهد: تا سال‌های قبل، برند‌های محدود و تولیدات معدودی در بازار وجود داشتند، اما با افزایش تقاضا و استمرار آلودگی هوا، مردم ناچار به خرید این دستگاه‌ها شدند؛ بنابراین برند‌ها با قیمت‌ها و آپشن‌های متفاوتی وارد شد تا مردم متناسب با بودجه مالی خود بتوانند دستگاه‌ها را خریداری کنند. برند‌های محدودی در ایران تولیدکننده دستگاه تصفیه هوای خانگی هستند و بهترین دستگاه‌ها عمدتا از برند‌های خارجیست.

این فروشنده خاطرنشان می‌کند: با وجود کیفیت بالای دستگاه‌های وارداتی، یکی از مشکلات مهم آن‌ها تهیه فیلتر است. فیلتر این دستگاه‌ها یا بسیار گران است و یا به دلایل مختلف وارد نمی‌شوند. برای تمامی برند‌های خارجی این روند صادق نیست، اما نامعلوم بودن شرایط واردات یا قیمت فیلتر‌های دستگاه‌های وارداتی و کیفیت نه چندان بالای برند‌های ایرانی، انتخاب برای خرید دستگاه تصفیه هوا را برای خریداران سخت می‌کند. با این حال همچنان روند تقاضا برای دستگاه تصفیه هوا بالاست و مشکلات خریداری کردن آن، مردم را منصرف نکرده است.

برای هر در بسته‌ای، کلیدی برای رهایی وجود دارد، اما مطمئنا راه رسیدن به هوای پاک در روز‌های پاییزی و زمستانی، رونق بازار دستگاه تصفیه هوای خانگی نیست.

برخی از کاهش بودجه برای مقابله با آلودگی هوا می‌نالند، اما پرسش اصلی اینجاست که چه راهکاری در این راستا تدوین شده که نیاز به بودجه مالی زیاد دارد؟ چرا این راهکار‌ها عمومی نشده و هنوز حتی یک قدم برای بهبود وضعیت کیفیت هوا، طی ۱۰ سال گذشته برنداشته‌ایم؟

برخی معتقدند شاید سود شکل‌گیری بازار‌های اقتصادی وسایلی همچون ماسک‌های فیلتردار مخصوص، دستگاه تصفیه هوا و حتی بازار داروی بیماران تنفسی، برای بعضی چرب‌تر از آن باشد که خود را ملزم به توجه به رفع آلودگی هوا بدانند!

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش