شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۲۲ - ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۳۹۴۰
اصناف و قیمت ها

فروش نخی سیگار ممنوع شد

سیگار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت
مسئول دبیرخانه ستاد کنترل مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال و فروش محصولات قاچاق و نخی سه نکته بحرانی است که روی پرونده واحدهای عرضه کننده دخانیات درج می‌شود، گفت: اجرای یکی از این موارد برای همیشه پروانه فروش را باطل می‌کند.

بهزاد ولی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت صدور پروانه فروش برای خرده‌فروشان دخانیات، اظهار کرد: طبق ماده ۷ قانون جامع مبارزه با دخانیات، باید برای کسانی که در زمینه عرضه دخانیات فعالیت می‌کنند پروانه صادر شود. در حال حاضر  وزارت صنعت، معدن و تجارت این مجوز در سطوح کشوری، استانی و شهرستانی دخانیات را ملزم به دریافت این مجوز کرده است. فعلا مشکل ما در سطح خرده فروشی است.

 

وی ادامه داد: طی دو سال اخیر جلسات زیادی با وزارت صنعت در این زمینه برگزار شده است. دستورالعمل این اقدام در سال ۸۷ ابلاغ شده بود، اما به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم به درستی اجرا نمی‌شد. در دو سال اخیر نزدیک به ۳۳ هزار پروانه برای واحد خرده فروشی شامل سوپرمارکت، خواروبار فروش و سقط فروش صادر شده است.

 

 مسئول دبیرخانه ستاد کنترل مبارزه با دخانیات با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰ درصد از مشمولان، این پروانه را دریافت کرده‌اند، اظهار کرد:  برای واحدهایی که هنوز این پروانه را دریافت نکرده‌اند، مهلت زمانی مشخص شد، اما اجرای این بند قانونی با سرعت مورد انتظار پیش نرفت و هنوز تعداد افرادی که برای دریافت این پروانه اقدام کرده‌اند به نسبت نیاز کشور نیست.

 

ولی‌زاده گفت: دریافت این مجوز علاوه بر اینکه ماده‌ای قانونی است و باید اجرا شود، به نظارت در این حوزه نیز  کمک می‌کند. ما  همچنان پیگیر اجرای آن هستیم. در حال حاضر حوزه برنامه ریزی دخانیات کشور اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده تا توزیع توسط عمده فروشان فقط به واحدهای دارای پروانه صورت گیرد.

 

وی با اشاره به همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی برای انجام نظارت‌ بر این واحدهای خرده فروشی دخانیات، تصریح کرد: اگر این واحدها پروانه نداشته باشند، عامل توزیع کننده و عمده فروش، شناسایی و در نهایت به وزارت صنعت معرفی می‌شوند. این وزارتخانه نیز پروانه این عامل را باطل می‌کند. امیدواریم در سال ۹۷ زمانی برای دریافت این پروانه مشخص کنیم که از آن به بعد صادر نشود.

 

ولی‌زاده با تاکید بر اینکه هدف اصلی قانونگزار در این زمینه، کاهش دسترسی به دخانیات است، ادامه داد: اگر این قانون اجرا شود تعداد مراکز فروش و میزان نیاز منطقه به این واحدها مشخص می‌شود و نظارت‌ها نیز صورت می‌گیرد. ما نیاز داریم این بند قانونی به کمک دستگاه‌های مختلف به درستی اجرا شود و شاهد کاهش دسترسی افراد باشیم.

 

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل مبارزه با دخانیات  با تاکید بر اینکه تهیه سیگار در جامعه از نان آسان‌تر شده‌ است، افزود: روند صدور پروانه هنوز بسته نشده، اما محدودیت آن زیادتر شده است. واحدها با مراجعه به سامانه اصناف ایرانیان می‌توانند برای دریافت این پروانه اقدام کنند. برای کسانی که در دسترسی به اینترنت محدودیت دارند، روند دیگری در نظر گرفته شده است. در همین سامانه بخشی وجود دارد که فاصله واحد عرضه کننده از مراکز آموزشی، فرهنگی و مذهبی مشخص می‌شود. اگر این خود اظهاری به غلط انجام شود، با توجه به نظارت‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد، پروانه واحد باطل می‌شود.

 

ولی‌زاده ادامه داد: فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال و فروش محصولات قاچاق و نخی سه نکته بحرانی است که روی پرونده واحدهای عرضه کننده دخانیات درج می‌شود؛ اجرای  یکی از این موارد نیز برای همیشه پروانه فروش را باطل می‌کند.

 

وی با اشاره به برنامه درج کد رهگیری روی محصولات دخانی به منظور جلوگیری از قاچاق این محصولات، بیان کرد: در حال حاضر شناسه کالا روی تمام محصولات دخانی در سطح عرضه به عنوان کالای با اولویت بالا درج شده است. کد رهگیری محصولات در کنار کد شناسایی کالا به جلوگیری از قاچاق این محصولان کمک می‌کند. تمام توزیع‌کنندگان سطح عرضه باید در منطقه مشخصی محصولات خود را عرضه کنند. سیگار، توتون و تنباکویی که ویژگی‌های کالای مجاز را نداشته باشد، قاچاق شناخته شده و پروانه فروشنده آن برای همیشه باطل می‌شود. دانشگاه‌های علوم پزشکی و ناظران وزارت صنعت نیز نظارت‌های لازم در این زمینه را انجام می‌دهند. البته اجرای این برنامه مشروط به این است که تمام واحدهای صنفی، پروانه فروش را دریافت کرده باشند. فعلا طرح به صورت مقطعی پیگیری می‌شود.

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش