یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۹:۵۲ - ۰۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۲۵۵
اصناف و قیمت ها

جهیزیه‌ها به خاطر گرانی آب می‌روند!

لوازم خانگی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

بازار تهیه جهیزیه برای عروس خانم‌ها این روزها بسیار ملتهب است. خانواده‌هایی که با هزار امید و آرزو برای تهیه وسایل زندگی دختران‌شان به بازار می‌آیند در نهایت آنگونه که راضی باشند بازار را ترک نمی‌کنند.

 

شرایط اقتصادی کشور ظرف چند ماه گذشته تاکنون تکان شدیدی را به قیمت لوازم خانگی وارد کرده است به طوری که خیلی از خانواده‌ها که در تدارک مراسم ازدواج بودند غافلگیر شدند.

 

تاثیر شرایط بد اقتصادی و تغییرات بسیار ناگهانی قیمت‌ها در تابستان از جمله در حوزه سکه و طلا و همچنین مراسم عروسی و همچنین تهیه جهیزیه ورق را برگرداند. برخی مراسم‌ها را کنسل کرده یا دست نگه داشتند تا ببینند کار به کجا می‌رسد. برخی نیز راه دیگری در پیش گرفتند ؛ یا کلا قید موضوع را زدند یا ترجیح دادند با وسایل ساده و ارزان به خانه بخت بروند.

 

با این حال شرایط قیمتی در بازار لوازم خانگی هنوز تغییری نکرده است. قیمت ارز پایین آمده اما قیمت‌ها همچنان سر به فلک می‌کشد و مصرف‌کننده تغیری را حس نمی‌کند.

 

گرانی آداب و رسوم را هم تغییر داده!

تا سال‌های قبل که قیمت‌ها چندان تغیری نکرده بود خرید جهیزیه راحت تر بود و خانواده دختر تا جایی که در توان‌شان بود سنگ تمام می‌گذاشتند تا آبرویشان نرود. اما با رشد چشمگیر قیمت‌ها ناگهان ورق برگشت و به همان نسبت ذائقه و گرایش عروس خانم‌ها هم قدری تغییر کرد و به عبارتی آنها مجبور شدند قدری فیتیله را پایین بکشند.

 

خانم جوانی که به همراه مادرش به بازار امین حضور آمده بود تا جهیزیه بخرد به خبرنگار آفتاب یزد گفت:‌ تغییر شرایط اقتصادی و گرانی قدری هم سنت‌ها و آداب و رسوم را تغییر داده است. مثلا من از نامزدم خواستم خودش یا پدرش قدری کمک کنند و در تهیه جهیزیه مشارکت مالی کنند.

 

وی گفت: پدر من یک حقوق بازنشستگی ساده دارد چگونه می‌تواند چندین میلیون برای خرید جهیزیه هزینه کند؛ بد نیست این روزها خانواده پسر هم همکاری کنند و عهده‌دار تهیه بخشی از جهیزیه شوند.

 

سردرگمی خانواده‌ها

کمی آن سو تر در مغازه‌ای حوالی میدان شوش که بازار لوازم خانگی است خانواده‌ای برای خرید وسایل حضور داشتند. مرد جا افتاده‌ای قیمت ماشین ظرفشویی را پرسید که مغازه‌دار قیمت ۹ میلیون و ۴۰۰ را اعلام کرد.

 

تقریبا اخم‌ها در هم رفت و مادر دختر به مزاح گفت: چاره‌ای نیست دیگه، با دست ظرف‌ها را بشور!

 

مغازه‌دار گفت: تا همین اردیبهشت ماه همین ماشین ظرفشویی را ۴ میلیون می‌فروختیم اما الان خودتان شرایط را می‌دانید حتما.

 

خبرنگار آفتاب یزد به مغازه‌دار گفت: قیمت ارز پایین آمده دلار از ۱۶ هزار به ۹ هزار رسیده است. مغازه دار گفت: داداشم معلوم نیست چی‌بشه ممکنه هر لحظه قیمت بالا بکشه ما مجبوریم قیمت نرمال بدهیم که ضرر نکنیم.

 

وی ادامه داد: الان واردات قفل شده و ما نمی‌توانیم جنس بیاوریم، همه چیز پایین آمدن قیمت ارز نیست؛ ما قبلا مثل آب خوردن جنس وارد می‌کردیم الان شرایط فرق کرده است.

 

در راسته بازار لوازم خانگی در میدان شوش گروه‌های خانوادگی کم نبودند که برای خرید جهیزیه آمده بودند. خانم میانسالی گفت که نذر کرده ۲۰ میلیون را برای تهیه جهیزیه عروس تقبل کند. وی گفت: قیمت ظرف و ظروف خیلی بالاست؛ با این پول نهایت بتوانم دو یا سه قلم تهیه کنم.

 

آشفته بازار قیمت‌ها، استیصال و ناراحتی خیلی از عروس‌های دم بخت و خانواده‌هایشان را به همراه داشت. خانواده‌ها پس از هر پرس و جوی قیمت، بیرون مغازه جمع می‌شدند و شور و قول می‌کردند. در جایی دختر خانم به پدرش گفت: مجبورم نیم ست یا اصلا تک برمی‌دارم.

 

او ادامه داد: فعلا یکی دو قلم بگیریم بقیه ش را یه کاریش می‌کنیم.

 

خانم میانسالی که بیرون مغازه در حال نگاه کردن به قیمت یخچال ایرانی بود پس از آنکه قدری با دخترش صحبت کرد در نهایت به این نتیجه رسید بیشتر بگردند تا بلکه جایی کالای ارزان تر پیدا کنند.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب یزد که چه فرقی بین جنس ایرانی و خارجی هست، گفت: من ۴ سال قبل که اون یکی دخترم را شوهر دادم کل وسایل خانه‌ا‌ش را خارجی گرفتم، الان با این وضعیت قیمت‌ها مجبورم کالای ایرانی ارزان برای این یکی دخترم بگیرم.

 

دختر خانم که اخم کرده بود با دلخوری گفت: بله دیگه، به ما که رسید سهم ما شد جنس بنجل و چیپ !

 

وقتی بساط جهیزیه آب می‌رود

ناامیدی و پریشانی در چهره بیشتر خانواده‌ها که برای خرید جهیزیه به شوش یا امین حضور آمده بودند،دیده می‌شد. اتیکت قیمت‌های روی کالا بیشتر آنها‌ها را میخکوب می‌کرد. مسئله این است که در عرض چند مدت کوتاه قیمت‌ها چند برابر شده بود و کسی باور نمی‌کرد که گرانی کالاها به این حد رسیده باشد.

 

با این حال بیشتر خانواده‌ها تمایل به خرید جنس ایرانی داشتند و درباره این تمایل خود می‌گفتند: ارزان‌تر است.

 

بررسی‌ها نشان می‌داد که بسیاری از عروس خانم‌ها در نهایت راضی می‌شدند که خرید‌های غیر ضروری و اضافی را انجام ندهند؛ در همین راستا خریدِ ست‌های کامل، به نصف تقلیل یافته یا وسایل تشریفاتی‌تر و در عین حال گران مثل ماشین ظرفشویی حذف شده است.

 

یکی از مغازه‌داران امین حضور می‌گوید: قیمت‌ها دست ما نیست، شرکت بالا می‌دهد و آن هم دلایل موجه خودش را دارد. وقتی شرکت نتوانسته جنس وارد کند و انبارش خالیست آیا این توقع منطقی است که جنس را ارزان بدهد؟ 

 

وی گفت: گیر کار جای دیگر است که باید رفع شود، فروشنده تقصیری ندارد. او هم از همین مردم است و ما دوست نداریم شرمندگی خانواده‌ها را موقعی که قیمت را به آنها اعلام می‌کنیم مشاهده کنیم.

 

او درباره گرانی کالای ایرانی می‌گوید: اسمش کالای ایرانی است اما بیشتر قطعاتش از خارج می‌آید و در واقع اینجا سرهم بندی می‌شود نه به این معنی که کیفیت ندارد، قطعه‌ها جاگذاری می‌شوند و می‌شود کالای ایرانی!

 

این مغازه‌دار در پاسخ به این پرسش خبرنگار آفتاب یزد که قطعات از کجا وارد می‌شود می‌گوید: چین و تایوان، اما الان آنها هم برای ما ناز می‌کنند، وقتی قطعه نتواند وارد شود یا خود کالا برای ورود و ترخیص مشکل داشته باشد طبعا قیمتش هم متفاوت می‌شود.

 

وی در باره میزان گرانی لوازم خانگی می‌گوید: ما با خانواده‌هایی که برای جهیزیه می‌آیند کمی راه‌می‌آییم اما مثلا در عرض ۲۰ روز ۱۵ تا ۲۰درصد افزایش قیمت داشته ایم، چون بازار ثبات ندارد و چیزی در آن قابل پیش بینی نیست.

 

قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی موضوع چندان غیرقابل انکاری به نظر نمی‌رسد. یکی از ائمه جمعه هم چندی قبل از این موضوع گلایه کرد و حتی گفت که مردم گوشه و کنار می‌نالند، چرا یخچال ۲و ۳ میلیونی شده ۱۵ میلیون تومان!

 

جهیزیه کامل بدون تشریفات یعنی چه کالاهایی؟

برخی تصور می‌کنند تهیه جهیزیه با دو سه قلم بزرگ قابل حل است اما لیست کاملی از جهیزیه یک نوعروس وجود دارد که بالغ بر بیش از صد قلم کالاست که تهیه آن در بیشتر موارد بر عهده خانواده دختر است ضمن آنکه قیمت آنها شدیدا هم بالا رفته و هر روز هم درصدی بر قیمت قبلی اضافه می‌شود.

 

با این حال مجموع کل اقلامی که برای جهیزیه کامل یک عروس باید خریده شود شامل اقلام زیر است: یخچال، فریزر، اجاق گاز، مایکروویو، ظرفشویی، لباسشویی، سرخ کن، چرخ گوشت، پلو‌پز، زود پز، چای ساز، سماور توستر، سبزی‌خرد‌کن، کتری، همزن برقی، سرویس قاشق، سرویس کریستال بوفه، سرویس ظروف مهمان، سرویس پیرکس سرویس چینی، سرویس قابلمه تفلون، سرویس روی، سرویس پلاستیک، سرویس دم‌کنی، سرویس چاقو، قهوه خوری، فلاسک چای، همزن‌دستی، کفگیر ملاقه استیل، کفگیر ملاقه تفلون، قوری و کتری، رو گازی، سینی و کاسه سماور، سبد تفاله چایی، سینی بزرگ و کوچک، نمکدان دم دستی، نمکدان پذیرایی، پارچ یخچال، شیشه آب، استکان دم دستی، استکان پذیرایی، پارچ و لیوان‌دم‌دستی، پارچ و لیوان مهمان، ست آبلیمو، آبغوره، قندان، یخ‌دون، گیره لباس، کارد میوه، فنجان چای، نعلبکی، سیخ، توری کباب، جای نان پلاستیکی، دبه بزرگ و کوچک، پتوی مسافرتی، قابلمه پیرکس ۳ تایی، در باز کن معمولی، بستنی خوری، لیوان شربت خوری بلند و کمر باریک، ابر سفره پاک کن، مرغ خوری بزرگ و کوچک، کفگیر و چنگال چوبی، گوشت کوب استیل، اسفند دودکن، چای صافکن، رنده معمولی، تخته سبزی، تخته گوشت چوبی، جای سیب زمینی و پیاز، رو‌انداز و تو‌انداز کابینت، زیر قابلمه ای، شعله پخش کن، الک، آبکش استیل، چنگال سالاد، سیخ چوبی، وردنه، سبد چاقو رویخچالی ماهی تابه چدن، صافی، شیشه شور با ابر، پیمانه فلفل و نمک، حوله آشپزخانه، دستمال سفره، کارد و چنگال پذیرایی، جای اسکاچ، جای کارد برای سر میز پذیرایی، سبدهای چوبی، ست ادویه، سطل برای تی کشیدن، سبد میوه استیل، سفره نان، سفره دم دستی، سفره مهمان، جای سیخ، پارچ پلاستیکی و...

 

حال باید دید در چنین شرایطی با توجه به نوسان قیمتها چه مقدار باید هزینه کرد تا این اقلام تهیه شود! و با این حساب تصور تهیه صرفا ۴ قلم برای جهیزیه عروس تا حد زیادی نگرش خوش بینانه به حساب می‌آید!

 

 

aftabeyazd.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش