پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۲۳:۵۸ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۷۴۷
اصناف و قیمت ها

پارچه‌فروشی‌های تهران برخلاف شب‌های عید قدیم بی‌مشتری مانده‌اند

پارچه‌فروشی‌های تهران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت
بزرگترین مشتریان پارچه‌فروشان تهرانی لاکچری‌هایی هستند که پارچه‌های متری چند‌میلیون تومان می‌خرند.

متر، پارچه، قیچی، اندازه‌هایی که با رد صابون و سنجاق ته‌گرد روی پارچه‌های لباس نقش می‌بست، خاطره نه‌چندان دور ایرانی‌هاست. ایرانی‌هایی که درست اواخر بهمن و اسفند دست به کار می‌شدند و مغازه‌های رنگارنگ پارچه‌فروشی را شلوغ و نفسگیر می‌کردند. حالا اما پارچه‌فروشی‌های تهران یکی پس از دیگری بسته می‌شوند. آنها می‌گویند کاروکاسبی به هیچ وجه نمی‌چرخد و  حدود ٧٠‌درصد کاهش فروش دارند. پارچه‌فروش‌های تهرانی از ریزش هر روز کاسبان این صنف خبر می‌دهند. یکی از آنها به «شهروند» می‌گوید اگر بگویم هر ماه در بازار مولوی ١٠ مغازه پارچه‌فروشی تعطیل می‌شود، اغراق نکرده‌ام. آنها معتقدند پارچه‌فروشی دیگر سود و صرفه‌ای ندارد و اگر مردم بخواهند با دلار ١٢‌هزار تومانی پارچه را بخرند و دستمزد خیاط بدهند، قیمت‌ها برایشان خیلی گران‌تر از لباس‌های آماده درمی‌آید. لباس‌هایی که به وفور و حتی به صورت استوک از چین و ترکیه قاچاق می‌شوند.

 

با این وجود، در همین بازار به رکود نشسته‌ای که به نظر می‌رسد درحال منسوخ‌شدن است، پارچه‌هایی فروخته می‌شود که متری چند‌میلیون تومان قیمت دارد. کافی است سری به خیابان زرتشت تهران بزنید تا مشتریان لاکچری این نوع پارچه‌ها را ببینید. مشتری‌هایی که بدون حساب‌وکتاب قیمت تمام‌شده لباس، می‌خواهند مدل‌های دلخواهشان را به مزون‌های معروف سفارش بدهند.

 

پول سفر به‌ازای واردات چمدانی پارچه

تاجران با دلار ١٢‌هزار تومانی رغبتی به واردات پارچه ندارند و اوضاع نساجی‌های ایرانی هم که خراب‌تر از همیشه است. پارچه‌فروشان می‌گویند واردکننده‌ها هزینه سفر چند نفر را به کشورهای خارجی می‌دهند، تا برایشان پارچه را به صورت چمدانی وارد کنند، زیرا نه‌تنها ممنوعیت‌های واردات برخی پارچه‌ها وجود دارد که دریافت دلار از سامانه نیما و ثبت سفارش هم کار حضرت فیل است! از آن طرف بازار داخلی هم راکدتر از همیشه به نظر می‌رسد.

 

 آبرام که یک پارچه‌فروش کلیمی در بازار تهران است، به «شهروند» می‌گوید هنوز روی شلف‌ها (قفسه‌ها) پارچه‌هایی دارم که دو‌سال پیش به مغازه آورده‌ام، اما کسی آنها را نخریده است.

 

رضایی‌نژاد، صاحب یکی از مغازه‌های پارچه‌فروشی در راسته سلسبیل تهران هم درباره رکود این روزهای خرید و فروش پارچه به «شهروند» می‌گوید: «اوضاع اصلا خوب نیست. هیچ‌وقت تا این اندازه رکود نداشته‌ایم و شرایط‌مان بد نبوده است. روزها می‌گذرد و فروش نداریم. برخی از مغازه‌داران قدیمی حتی مغازه‌های خود را تعطیل کرده‌اند و برخی هم تقاضای ابطال جواز یا تغییر آن را داده‌اند. این روزها پارچه‌فروشی دیگر نه‌تنها سودآور نیست، بلکه زیان‌ده هم هست. گرانی مواد اولیه و تحریم‌ها باعث شده کارخانه‌ها با قیمت بالا اقدام به تولید پارچه کنند و طبیعی است که وقتی پارچه‌ها به دست عرضه‌کنندگان برسد، قیمتش هم بالاتر برود.»

 

کمبود پارچه نداریم، مشتری نیست

قدیمی‌نژاد، رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه‌فروشان به «شهروند»  می‌گوید: «این روزها در بازار پارچه کمبودی نداریم، ولی افزایش قیمت‌ها باعث کاهش تقاضا شده است. تمام اقلام پارچه‌ها نسبت به ‌سال گذشته دو برابر افزایش قیمت داشته‌اند. در واقع بازار به دلیل رشد قیمت دلار در‌ سال‌جاری با تورم همراه شده و طبیعی است که قیمت محصولات درحال حاضر نسبت به مدت مشابه‌ سال گذشته با وجود رشد سه برابری قیمت دلار حدود دو برابر افزایش پیدا کند.»

 

او ادامه می‌دهد: «به همین دلیل تجار برای ادامه حیات این صنف و کسب‌وکار چندین و چند ساله خود میزان سود فروش را بشدت کاهش داده‌‌اند .با این حال تقاضا برای پارچه از سوی مردم در‌ سال‌جاری نسبت به مدت مشابه ‌سال گذشته با افت همراه بوده و دلیل این امر افزایش هزینه‌های خانوار و کاهش قدرت خرید افراد است.»

 

پارچه‌های لاکچری ابریشمی

با این حال، اما پارچه‌فروشی‌ها هم مشتری‌های لاکچری دارند. مشتری‌هایی که ترجیح می‌دهند طرح مورد نظر خود را به معروف‌ترین مزون‌های ایرانی بدهند، تا لباس‌شان دوخته شود.

 

گران‌ترین پارچه‌های ایران را از خیابان زرتشت تهران می‌توانید بخرید. در این خیابان قیمت برخی انواع پارچه به حدود ٢میلیون تومان می‌رسد. مثلا پارچه ژاکارد پرنسس لمه‌دار ترک، متری یک‌میلیون و ٨٢٠‌هزار تومان قیمت دارد و پارچه استات ترک متری یک‌میلیون و ٧٥٠‌هزار تومان قیمت خورده است. پارچه پفکی گلدار ترک هم متری یک‌میلیون و ٤٠٠‌هزار تومان قیمت خورده است.

 

بخش قابل توجهی از گرانقیمت‌ترین پارچه‌ها مربوط به پارچه‌های چادری است. پارچه‌های چادری سوالون که پارچه‌های ژاپنی هستند و ظاهر براق طرح‌دار دارند، متری ٩٥٠‌هزار تا یک‌میلیون و ٥٠‌هزار تومان فروخته می‌شوند.

 

پارچه‌های فرانسوی هم جزو گران‌ترین پارچه‌ها هستند. پارچه مانتویی نیاتکس با قیمت متری ٥٧٠ تا ٦١٠‌هزار تومان فروخته می‌شود.

 

در این میان پارچه‌های دستبافت ایرانی هم با قیمت قابل توجهی فروخته می‌شود. قیمت پارچه‌های ترمه دستبافت در راسته زرتشت به متری ٣ تا ٣,٥‌میلیون تومان می‌رسد. فروشندگان این نوع پارچه می‌گویند وزن ابریشمی که در پارچه استفاده شده، در قیمت آن موثر است که البته ابریشم مورد استفاده در ترمه‌های دستبافت ایرانی، ابریشم طبیعی و خالص است.

 

ملحفه و بیشترین تقاضا!

ارزان‌ترین پارچه‌ها، پارچه‌های ملحفه‌ای هستند. پارچه‌فروشان می‌گویند بیشترین فروش‌شان مربوط به همین پارچه‌های ملحفه است که هر متر آن بین ١٤ تا ٢٠‌هزار تومان قیمت دارد. زنی که در یک مغازه کوچک خیابان مولوی ایستاده و با دقت پارچه‌ها را نگاه می‌کند، به «شهروند» می‌گوید: «پارچه‌های ارزان معمولا پارچه‌هایی هستند که بیشتر حجم آن از الیاف پلاستیکی درست شده و حساسیت‌زاست یا بوی نامطبوع به خود می‌گیرد.»

 

او ادامه می‌دهد: «پارچه‌های ارزان رنگ پس می‌دهند و معمولا ایرانی یا چینی‌های درجه دوم و سوم هستند.»

 

نساجی‌ها نیمه‌فعال هستند

قبل از ممنوعیت واردات پارچه، ورود حجم وسیعی از پارچه‌های خارجی به‌ویژه چینی و ترکی، موضوعی بود که سال‌ها اعتراض و گلایه فعالان حوزه نساجی کشور را به همراه داشت. با این حال، همچنان حجم گسترده‌ای از قاچاق پارچه وجود دارد و نساجی‌های ایرانی به صورت نیمه‌جان به حیات خود ادامه می‌دهند.

 

محمدصادق مشایخ، رئیس سابق اتحادیه بنکداران و پارچه‌فروشان درباره وضع این روزهای بازار پارچه به «شهروند» می‌گوید: «درحال حاضر هم قیمت پارچه‌های تولید داخل بالاست، هم قیمت پارچه‌های وارداتی که با دلار ١١‌هزار تومان وارد می‌شوند. خود ما هم این روزها توقع نداریم مردم بیایند و پارچه بخرند، مگر این‌که طبقه خاصی از جامعه که خانه‌های چند میلیاردی و خودرو‌های چند صد میلیونی دارند و کت و شلوار ٣٠‌میلیون تومانی به تن می‌کنند، بیایند و سالی چند بار پارچه‌های وارداتی گرانقیمت بخرند وگرنه حقوق حداقلی بخش کثیری از جامعه دیگر به آنها اجازه نمی‌دهد هر سال اقدام به خرید پوشاک و پارچه کنند.»

 

مشایخ درباره آینده بازار صنعت نساجی به «شهروند» می‌گوید: «با ادامه روند فعلی، بازار این صنعت بدتر و بدتر خواهد شد. در حال حاضر فقط ٢٠‌درصد از کارخانه‌های نساجی آن هم به صورت نیمه‌فعال به سختی به حیات خود ادامه می‌دهند. نساجی ایران درحال حاضر تبدیل به موجودی نیمه‌جان شده و هیچ‌کس نمی‌تواند تضمین دهد که این صنعت تا کی به حیات نصفه‌ونیمه خود ادامه دهد.»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش