به گزارش ایلنا، در آخرین ماه تابستان و در آستانه سال تحصیلی جدید، روزهای پرفروش لوازم التحریر و نوشت افزار دوباره روی کار آمد، اما بازار لوازم التحریر امسال متفاوت تر از سال های گذشته است. افزایش قیمت ها بارزترین تفاوت بازار لوازم التحریر امسال است که در طیف گسترده این بازار از کیف و جامدادی تا دفتر و خودکار را شامل می شود.
گزارش میدانی ایلنا از فروش لوازم التحریر در سطح شهر گویای این موضوع است.
(رضایی) یکی از خریداران وسایل مدرسه است که با مقایسه قیمت ها نسبت به سال گذشته میگوید: قیمت ها نسبت به پارسال چند برابر شده و حتی بی کیفیت ترین وسایل هم گران شده است.
وی می گوید: خودکار، مداد و دفتر، اقلام ضروری هر دانش آموزی است که قیمت آن نسبت به سال گذشته چند برابر شده است. به گفته رضایی امسال به سختی می شود حتی وسایل ضروری را به صورت محدود تهیه کرد؛ مثلا قیمت یک مداد "اتد" ۵ هزار تومانی الان بیشتر از ۲۵ هزار تومان شده است!!
افزایش قیمت در لوازم التحریر تولید داخل و وارداتی
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر و کتابفروشان شیراز در خصوص قیمت و بازار لوازم التحریر در سطح شهر شیراز میگوید: بیش از ۴۰۰ فروشگاه در سطح شهر فروش لوازم التحریر دارند که در طول سال اقلام مورد نیاز را ارائه می دهند.
محمد علی زعفرانی در خصوص قیمت انواع نوشت افزار به ایلنا می گوید: از آنجا که لوازم التحریر تقسیم بندی و تولید داخلی و خارجی دارد، به طور کلی در هر دو حالت افزایش قیمت داشته ایم.
به گفته وی، بسیاری از لوازم التحریرها وارداتی است و بخشی هم که وارداتی نیست مواد اولیه آن وارداتی است که در نتیجه با تحریم ها و قیمت ارز نسبت به سال قبل افزایش قیمت در بخش لوازم التحریر داریم.
زعفرانی با بیان اینکه عمدتاً لوازم تحریر پایه وارداتی دارد، عنوان می کند: اگر هم این اقلام تولید داخل باشد مواد اولیه به صورت وارداتی است، به ویژه در دفترسازی؛ و به دلیل وارداتی بودن کاغذ، این موضوع بیشتر به چشم می خورد.
لوازم التحریر ایرانی- اسلامی جایگزین لوازم التحریر لاکچری
درحالی قیمت لوازم التحریر افزایش چند برابری داشته است که در این بین لوازم التحریر "لاکچری" با قیمت چند برابری نسبت به دیگر لوازم بازار فروش این محصول را در برگرفته است.
زعفرانی پیرامون توزیع و خرید لوازم التحریر لاکچری می گوید: در خصوص واردات لوازم التحریر لوکس اخیرا پویشی به وجود آمده است که شهروندان از دفاتر و جامدادی با نمادهای ایرانی - اسلامی خریداری کنند و تولید کنندگان نیز چنین طرح هایی را تولید میکنند که کیفیت خوبی هم دارد. به گفته وی، این نمادها برای جامعه جدید و در عین حال زیبایی دارد که جایگزین نمادهایی مانند باربی و ... میشود.
زعفرانی با بیان اینکه در مجموع قیمت لوازم التحریر تحت تاثیر گرانی ها و تحریم های ارزی است، عنوان می کند: با توجه به گران شدن کاغذ، کاغذ با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی مبادله شد و در حد نیاز و حتی اضافه خواهیم داشت.
توزیع دفاتر دانش آموزی با قیمت مناسب
وی با بیان اینکه توزیع دفاتری که با عنوان دولتی و تعاونی اعلام شده است به این صورت وجود ندارد، خاطرنشان می کند: این دفاتر تحت عنوان دفاتر دانش آموزی به صورت چاپ و طراحی ساده هستند که از کیفیت خوب برخوردار و نسبت به دفاتر فانتزی و سیمی که وارداتی هستند قیمت کمتری دارند. به گفته زعفرانی، دفاتر دانش آموزی در همه مراکز عرضه میشود.
وی تاکید می کند که دانش آموزان و دانشجویان قبل از شروع سال تحصیلی خرید کنند که با دقت بیشتر و قیمت منطقی و مناسبتر خریداری داشته باشند.
توزیع کتب درسی اول متوسطه توسط ۲۰۰ عامل توزیع در شیراز
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر و کتابفروشان شیراز همچنین پیرامون توزیع کتب درسی می گوید: کتاب های دوره اول متوسطه و پایه هفتم در روزهای هشتم و نهم شهریور توزیع میشود و دانش آموزان دوره اول و دوم ابتدایی و دوره دوم متوسطه باید کتب درسی خود را از طریق مدارس و یا سایت آموزش و پرورش دریافت کنند.
وی می افزاید: بهای اعلامی بدون احتساب هزینههای جانبی همچون نایلون و منگنه کتاب است و تنها خرید کتاب را شامل میشود.
افزایش ۸ درصدی قیمت کتب درسی نسبت به پارسال
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم تحریر و کتابفروشان شیراز با بیان اینکه قیمت کتب درسی نسبت به پارسال تنها ۸ درصد افزایش قیمت داشته، عنوان می کند: اگر دولت یارانه کتب درسی را تامین نمیکرد، قیمتها حداقل دو برابر میشد.
به گفته زعفرانی، فروش اجباری لوازم التحریر و یا الزام خریداران به جلد گرفتن و یا منگنه کردن کتب ممنوع است و در صورت مشاهده با واحدهای صنفی متخلف برخورد خواهد شد.
قیمت و نحوه توزیع دفاتر مشق دولتی اعلام شد + جزئیات
با مصوبه کارگروه تنظیم بازار، قیمت دفاتر دانشآموزی دولتی و نحوه توزیع آن اعلام شد.
به گزارش شاتا، مجموع دفاتر دانش آموزی تولید شده با تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی، بالغ بر ۱۵ میلیون جلد می باشد که بیش از ۲ میلیون و ۲۰۳ هزار جلد آن به دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی به تعداد ۵ جلد به ازای هر دانش آموز اختصاص یافته است.
۵۰ درصد مابقی دفاتر دانش آموزی به ۱۰ استان محروم کشور و بر حسب درصد تعداد دانش آموزان هر استان طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ارسال خواهد شد.
۵۰ درصد باقیمانده نیز بین سایر استان ها و با توجه به درصد دانش آموزان هر استان تخصیص داده شده است.
در مورد توزیع نوشت افزار بر اساس آمار اعلامی انجمن صنفی کارفرمایی تولید کنندگان نوشت افزار کشور، تعداد ۴۴۰ هزار قراص (هر قراص ۱۴۴ عدد) مداد مشکی و رنگی، ۲۰۰ هزار قراص مداد پلیمری و ۲۰ میلیون خودکار آماده توزیع در استان هاست.
گفتنی است طبق مصوبه کارگروه تنظیم بازار کشور قیمت دفاتر دانش آموزی به ترتیب دفترچه ۴۰ برگ، ۱۷۰۰ تومان، ۶۰ برگ، ۲۵۰۰ تومان، ۸۰ برگ، ۳۴۰۰ تومان و دفترچه ۱۰۰ برگ، ۴۲۰۰ تومان تعیین شده است.
درحالی تعداد دفاتر دانشآموزی با ارز دولتی بالغ بر ۱۵ میلیون جلد اعلام شده که پیش از این قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی از تولید ۳۰ تا ۴۰ میلیون جلد دفاتر مشق دولتی خبر داده بود؛ تعدادی که حالا با توجه به ۱۴ میلیون دانشآموز کشور، این دفاتر مشق دولتی، تنها حدود ۱۰ درصد از نیاز دانش آموزان را تامین میکند.
- 17
- 5