به گزارش فارس، با آمدن ویروس کرونا بسیاری از اصناف ازجمله قنادها ضرر و زیان زیادی را متحمل شدند که با زحمت بسیار زیاد خودشان را سرپا نگه داشته اند.
بسیاری از قنادان کاشان که در جغرافیایی شهری در مراکز پر رفت و آمد حضور دارند خودشان را برای فروش شب عید آماده کرده بودند و با تولید و انباشته کردن شیرینی های سنتی کاشان اعم از باقلوا و کلوچه خود را برای ورود مسافر و گردشگر به کاشان و فروش شیرینی ها آماده کرده بودند که به یک باره با آمدن ویروس کرونا همه معادلات را برهم زد و کامشان را تلخ کرد.
علی بهرام پور در گفت وگو با خبرنگار فارس در کاشان، بابیان اینکه قیمت مواد اولیه برای تولید شیرینی افزایش داشته است، اظهار کرد :به عنوان مثال نارگیل ۲ برابر، روغن ۳۵ درصد و شکر ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
مدیر مجتمع شیرینی سرای یاس در کاشان، با اشاره به اینکه قیمت شیرینی حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت:بیماری کرونا و گرانی باعث شده فروش شیرینی کم بشود که همین باعث شده که درآمد و هزینه هایمان با همدیگر هم خوانی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در پخت و توزیع شیرینی تمام پروتکل های بهداشتی به صورت جدی رعایت می شود، افزود:در این ایام با وجود اینکه ضرر زیادی دیدیم اما هیچ کارگری را از کار بیکار نکردیم تا به زندگی شان لطمه نخورد.
بهرام پور با اشاره به اینکه انتظار می رود دولتی ها به کسانی که کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرده اند ، نگاه ویژه تری داشته باشند، اذعان داشت:تأمین اجتماعی ، شهرداری، دارایی و بازرگانی هوای کسانی که کارآفرین و هستند و اشتغال زایی کرده اند را داشته باشند، در این دوران اگر کسی هوای همدیگر را نداشته باشد ضررش را قشر ضعیف جامعه متحمل می شوند.
با بیکاری زمینه رشد و فساد بیشتر مهیا می شود
مدیر مجتمع شیرینی سرای یاس در کاشان با اشاره به اینکه ، اگر دولت مردان هوای کارفرماها را داشته باشند از به وجود آمدن سیستم منفی در جامعه جلوگیری می شود، تصریح کرد :کسانی که دلسوز مردم هستند با آسیب شناسی وضعیت معیشتی مردم را کنترل کنند تا از وضعیت فعلی خارج نشوند.
وی بابیان اینکه، با تعطیلی ۳ هفته ای ضرر سنگین و هنگفتی در عید امسال داشتیم، افزود:از اسفند ماه کرونا در جامعه خودش را نشان داد کمتر از سال قبل شیرینی تولید کردیم اما مواد اولیه را از قبل خریداری کرده بودیم که همه این مواد روی دستمان مانده است و تاریخ مصرف آن هم در حال تمام شدن است که این خودش ضرر زیادی به ما می زند.
بهرام پور با بیان اینکه در این شرایط پرداخت حقوق کارگران توسط کارفرما بسیار سخت است، گفت:پرداخت مالیات و حق بیمه تأمین اجتماعی هم در این شرایط فشار مالی بیشتری را به واحدهای صنفی وارد می کند.
۵۰ درصد کاهش مشتری داشته ایم
جواد محسنی فاضل در گفت وگو با خبرنگار فارس در کاشان با بیان اینکه قیمت جنس، مواد اولیه و حقوق زیاد شده است، اظهار کرد :با آمدن ویروس کرونا یکی از صنف هایی که بیشترین ضرر و زیان را متحمل شد صنف قنادان بود.
رئیس اتحادیه تولید و فروش شیرینی کاشان با اشاره به اینکه ، در ایام عید خیلی از شیرینی فروشی ها جنس هایشان روی دستشان مانده است، گفت:شغل ما بستگی به مسافر، گردشگر و توریست دارد که با آمدن ویروس کرونا هیچ مسافر و گردشگری به کاشان سفر نکرده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد کاهش مشتری داشته ایم، افزود:در ایام کرونا به دلیل تعطیل بودن اصناف چندین مغازه قنادی و شیرینی فروشی به حالت نیمه تعطیل درآمدند.
محسنی فاضل بابیان اینکه پنجاه وپنج قنادی داریم که ۱۰ واحد قنادی از همه بیشتر فعال هستند، تصریح کرد :برخی از اقلام قنادی ها تا صد در صد گران شده است که باعث شده ۳۰ درصد قیمت شیرینی گران شود.
رئیس اتحادیه تولید و فروش شیرینی کاشان در مورد تعیین قیمت شیرینی گفت:شیرینی رولت، خامه ای، کشمشی، یزدی و گل محمدی قیمت های مشخص شده دارند و الباقی شیرینی ها با توجه به کیفیت محصولشان رقابتی است.
وی در پاسخ به این سؤال که در مورد آینده قنادان با این شرایط چه اقداماتی در دست اجرا دارید گفت:چه کاری می توانیم انجام بدهیم، کاری دستمان نیست وقتی مواد اولیه گران است و شیرینی فروش نمی رود، کاری نمی توانیم انجام بدهیم.
محسنی در پایان با بیان اینکه از شروع کرونا تا به حال ۵۰۰ میلیون تومان ضرر کرده ام افزود:همه شیرینی فروش ها در شهرستان کاشان ضرر و زیان زیادی دیده اند که برخی از آن ها تا یک میلیارد تومان هم ضرر کرده اند.
- 16
- 1