محمد بیبلا در گفتوگو با ایلنا در مورد آخرین وضعیت مواد اولیه قنادی اظهار داشت: مواد اولیه را نمیتوانیم مستقیم تهیه کنیم و حتما باید از واسطه بگیریم. مثلا روغن را اصلا پیدا نمیکنیم، روغنی که ۱۲۰-۱۳۰ هزار تومان است را تقریبا ۷۰۰-۸۰۰ هزار تومان خرید میکنیم و جالب اینکه تولید تیرماه است و نشان دهنده احتکار. البته همین هم در بازار موجود نیست.
وی اظهار داشت: شیرینی خامهای الان کیلویی ۴۸ هزار تومان است در حالیکه اگر مواد اولیه را مستقیم از کارخانه بگیریم، میتوانیم ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان ارزانتر بفروشیم. آردی که سه ماه پیش ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار تومان میخریدیم الان ۲۵۰ هزار تومان شده است. البته این گرانی مربوط به کارخانه نبوده بلکه واسطه خریده و احتکار کرده است.
بیبلا افزود: با هزینههای امروز و تعطیلیها، ادامه فعالیت برای قنادها صرفه اقتصادی ندارد. سال پیش بخش زیادی از تولید قنادان فروش نرفت در نتیجه ۷۰ درصد کارگران قنادیها بیکار شدهاند. به خاطر این گرانیها بیشتر از ۶۰ درصد از تقاضای شیرینی کاهش یافته است.
وی افزود: ۵۰ درصد از قنادهای جنوب تهران کارگاه خود را تعطیل کردهاند و بعضی نیز خود مغازهها بستهاند. در شهر ری بین ۲۰ تا ۲۵ قنادی بزرگ کلا جمعآوری کردهاند و تغییر شغل دادهاند. جنوب تهران بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ قنادی، آجیل و خشکبار فعالیت دارند.
رییس اتحادیه قنادان جنوب تهران در مورد صادرات گفت: قبلا وضعیت صادرات شیرینی خوب بود. شکلات کاکائویی، گز، شیرینیهای ریز خشک به عراق، افغانستان و بخشی هم به کانادا و انگلیس صادرات داشتیم اما الان صادرات کاملا صفر شده است.
وی تصریح کرد: بیشتر مواد اولیه شیرینی تولید خودمان است، پس ارتباطی به تحریم ندارد و به خاطر دلالها افزایش قیمت اتفاق میافتد. تولیدکنندهای داریم که سال گذشته بالای ۱۰۰ نفر در کارگاه او کار میکردند امروز تعداد کارگران او به ده نفر رسیده است.
بیبلا همچنین اضافه کرد: اینکه مسئولان به راحتی میگویند قنادیها تعطیل شوند، به این فکر نمیکنند که قنادان چطور پول قبض یا مالیات بدهند؟ چطور مترو و ترمینال را رها کردید و دست روی اصناف گذاشتهاید؟ مالیات، فیش آب و برق همه سرجای خود مانده است. تقاضا داریم که بررسی شود؛ چه تجمعی در قنادی یا بستنیفروشی رخ میدهد؟ الان قنادان چکهایشان را جابهجا می کنند، مسئولان که تعطیل میکنند فکر چکهای افراد هستند؟
وی اظهار داشت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، همه قنادیها جمعآوری میکنند و به واسطهگری میپردازند. صنف قناد اگر اینطور ادامه دهد یک سال دوام نمیآورد. کرونا و حمایت نشدن دست به دست هم دادند تا وضعیت را بدتر کنند. دو ماه پیش قیمت شیرینی ۱۵ هزار تومان گران شد اما الان دیگر قدرت خرید مردم اجازه نمیدهد که گرانتر شود.
بیبلا خاطرنشان کرد: نباید بین تولیدکننده و مصرفکننده مواد اولیه واسطهای وجود داشته باشد، ادامه حیات قنادان بسته به این است که دست واسطهها قطع شود در این صورت از بیکاری ۷۰ درصد کارگر این صنف جلوگیری میشود.
وی افزود: مسئولان میگویند وام ۱۲ درصدی به اصناف آسیب دیده از کرونا تخصیص مییابد، اما تا حالا کسی نگرفته است
بیبلا در پایان اضافه کرد: همه شیرینیجات حرارت بین ۲۸۰ تا ۳۸۰ درجه سانتی گراد میبینند و دیگر ویروسی نمیتواند زنده بماند، ماموران بهداشت هم مرتب بازدید میکنند. در جنوب تهران هفتهای دوبار بازرسی انجام میشود، ما هم از طرف اتحادیه بازرس داریم و تا کنون مشکلی در این زمینه نبوده است.
رییس جامعه هتلداران ایران خبر داد: تعطیلی ۳۰درصد هتلها و بیکاری دو سوم شاغلان
رییس جامعه هتلداران ایران از تعطیلی ۳۰درصد هتلها و بیکاری دو سوم نیروی شاغل در این بخش خبر داد.
جمشید حمزهزاده در تشریح وضعیت هتلهای کشور به دنبال رکود بزرگ گردشگری با شیوع ویروس کرونا، به ایسنا گفت: در وضع موجود که هتلها مسافر ندارند، حدود ۳۰ درصد از این واحدهای اقامتی ترجیح دادهاند تعطیل بمانند. بقیه هم با اعمال تخفیفهای ویژه تا ۷۰ درصد باز ماندهاند. میزان خسارت و زیان مالی واردشده به هتلها تا پایان شهریورماه نیز ۸۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
او افزود: هتلها ماهها است که مسافر ندارند و میانگین اقامت در کل کشور زیر ۲۰ درصد است. حتی هزینههای آب و برق را نمیتوان تامین کرد. ترجیح بسیاری بر تعطیلی هتلها است، چون هزینه نگهداری حتی نسبت به قبل از کرونا بیشتر شده است. با این حال در برخی شهرها امکان تعطیلی وجود ندارد، اگر آن هتل بسته شود، دیگر جای مناسبی برای اقامت وجود ندارد.
او ادامه داد: برای حل مساله آب و برق هتلها حدود یک ماه است که به وزیر نیرو نامه نوشته و درخواست همراهی کردهایم اما هنوز جوابی ندادهاند. با آنکه ستاد کرونا مصوب کرد هزینه آب و برق به تعویق بیافتد اما کماکان شاهد تهدید و قطع آب و برق هتلها هستیم.
حمزهزاده اضافه کرد: اداره مالیات به نسبت وزارت نیرو همراهتر بوده است، هرچند ما دنبال معافیت مالیاتی سالهای ۹۸ و ۹۹ هستیم اما تا کنون نتیجه نگرفتهایم.
رییس جامعه هتلداران درباره بیکاری گستردهای که در این بخش اتفاق افتاده است، گفت: دو سوم نیروی شاغل در صنعت هتلداری بیکار شده است. سازمان تامین اجتماعی هم بیمه بیکاری آنها را کامل پرداخت نکرده است. چند ماه وقت رسیدگی دادهاند اما بسیاری از نیروهای تعدیل شده هنوز پول کامل را دریافت نکردهاند.
- 15
- 5