به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن ۵۴ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش یافت و به ۶۷ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه که روز سه شنبه منقضی می شود، با ۵۳ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۶۳ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای قرارداد ژوئن با ۵۰ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۶۳ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص شب گذشته با ۰.۴ درصد افزایش بسته شده بودند.
نفت به دلار قیمت گذاری می شود و کاهش ارزش دلار، خرید با استفاده از ارزهای دیگر را ارزانتر می کند.
تحلیلگران موسسه ING Economics در یادداشتی نوشتند: به رغم نگرانیهایی که در خصوص تقاضا برای نفت در بعضی از مناطق وجود دارد، ضعف دلار آمریکا همچنان از بهای کالاها حمایت می کند.
شاخص دلار در معاملات روز سه شنبه به پایینترین حد هفت هفته اخیر در برابر ارزهای رقیب نزول کرد.
عامل دیگری که از قیمتها پشتیبانی کرد، انتظارات برای کاهش سطح ذخایر نفت و سوختهای تقطیری در هفته گذشته بود. اما تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند ذخایر بنزین طی هفته گذشته افزایش پیدا کرده است. یافته های این نظرسنجی در آستانه انتشار گزارش موسسه امریکن پترولیوم در روز سه شنبه و اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه منتشر شد.
در این بین، شرکت ملی نفت لیبی روز دوشنبه برای صادرات از یکی از بنادر نفتی وضعیت اضطراری اعلام کرد و هشدار داد به دلیل اختلاف بودجه با بانک مرکزی، این تمهید را ممکن است به سایر تاسیساتش توسعه دهد. این اختلال ممکن است تولید نفت لیبی را به میزان ۲۸۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد و باعث شود تولید این کشور برای نخستین بار از اکتبر سال گذشته، به پایین یک میلیون بشکه در روز سقوط کند.
طبق آمار سازمان JODI، صادرات نفت عربستان سعودی در فوریه به ۵.۶۲۵ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۶.۵۸۲ میلیون بشکه در روز در ژانویه کاهش یافت که پایینترین میزان در هشت ماه اخیر بود. صادرات نفت عربستان سعودی در ژانویه برای هفتمین ماه متوالی رشد کرده و به بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ تا آن زمان صعود کرده بود. تولید نفت این کشور در فوریه به ۸.۱۴۷ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۹.۱۰۳ میلیون بشکه در روز در ژانویه نزول کرد.
عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است، تولیدش را به طور یکجانبه به میزان یک میلیون بشکه در روز در ماههای فوریه، مارس و آوریل کاهش داد تا از پیمان محدودیت عرضه اوپک پلاس همزمان با شیوع گونه های جدید ویروس کرونا و ضعیف شدن تقاضا حمایت کند.
بر اساس گزارش رویترز، افزایش آمار ابتلا به کووید ۱۹ در هند که سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، به خوش بینی درباره احیای مستمر تقاضای جهانی برای سوخت لطمه زده است.
کویت تاسیسات نفتی خود را به مزایده می گذارد
یک مقام دولت کویت از وجود برنامههایی برای به مزایده گذاشتن و فروش تاسیسات نفتی از جمله یک پالایشگاه نفت در جنوب کشور خبر داد.
این مقام دولتی به العربی الجدید گفت که دولت در اوایل ماه مه (۱۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ) برای جبران کسری بودجه یک پالایشگاه نفت متعلق به شرکت ملی نفت کویت، واقع در جنوب کشور را از طریق مزایده و برای خرید به شرکتها و موسسات مایل به شرکت در مزایده پیشنهاد می دهد.
- 19
- 3