عباس کشاورز امروز یک دی ماه در نخستین رویداد کشاورزی دانش بنیان و نواور ویژه حوضه دریاچه ارومیه که در مکان دائمی نمایشگاه های بین المللی ارومیه برگزار شد، افزود: ۱۰ سال آینده کشور، دوران ریاضت آبی است بنابراین برای پایداری سرزمینی، سهم آبی که در کشاورزی مصرف می شود را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: راه برون رفت از مشکل کم آبی در حوزه صنعت و کشاورزی توجه به بهره وری است.
کشاورز با اشاره به اینکه باید با حفظ تولید به بهره وری توجه شود ، خاطر نشان کرد: امنیت غذایی و صرفه جویی در آب نیازمند یک رویکرد جدید است چرا که تجربیات گذشته و برنامه های سابق مشکلات بی آبی را حل نمی کند.
معاون جهاد کشاورزی با تاکید به اینکه در مناطق مختلف کشور از دهه ۷۰ رابطه آورد رودخانه ها با بارندگی قطع شده است، اظهار کرد: در دهه ۹۰ میزان آب موجود در رودخانه های کشور ۴۸ میلیارد مترمکعب است.
کشاورز یاد آور شد: در حال حاضر کمبود آب در آب های زیر زمینی بسیار بیشتر از آب های جاری کشور است.
وی ادامه داد: حدود ۱۸درصد خشکی ها به دلیل تغییر اقلیم است ومابقی به دلیل دخل و تصرف انسان در طبیعت کشور است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه ۳۴۲۶میلیون مترمکعب آب است و کل حقابه دریاچه ارومیه از محل رودخانه های حوضه آبریز ۲۵۷۸میلیون متر مکعب است.
وزارت نیرو: ۹ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور دچار تنش آبی هستند
مدیر کل جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: ۹ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور با تنش آبی مواجه هستند که بخشی از این جمعیت در ۱۳ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار و بقیه در ۱۵ هزار روستای زیر ۲۰ خانوار زندگی میکنند.
به گزارش صدا و سیما، آقای میثم جعفرزاده در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت نیرو و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای آبرسانی به روستاهای محروم کشور افزود: برای آبرسانی به روستاهای محروم وزارت نیرو نیاز به استفاده از منابع و شیوههای جدید داشت که امروز بخشی از آن با امضای تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) محقق شد.
وی با اشاره به تشکیل شورای جهاد آبرسانی افزود: این شورا چهار هدف دارد که رفع نیازهای ضروری و ارتقای کیفیت آبرسانی، تقویت روحیه جهادی و مشارکت مردمی، متنوع سازی منابع مالی و کاهش قیمت طرحهای آبرسانی از جمله انهاست.
آقای جعفرزاده با اشاره به اینکه تا امروز بودجه طرحهای آبرسانی فقط از بخش بودجههای عمرانی تامین میشد، گفت: امروز با امضای تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) میتوانیم از ردیف بودجهای محرومیت زدایی هم برای آبرسانی به مناطق محروم استفاده کنیم.
وی افزود: توجه بیشتر به افراد و خیرین آبرسان و گروههای جهادی و ظرفیت مردمی از دیگر بخشهایی است که ما میتوانیم برای آبرسانی مورد توجه قرار دهیم.
مدیر کل جهاد آبرسانی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه همکاری با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، تقویت فعالیت جهادی است، گفت: ظرفیت سازی برای فعالیت این گروهها از وظایف ماست همچنین ایجاد مجمعهای خیرین آبرسان که در برخی از استانها شکل گرفته از دیگر فعالیتهایی است که ما در این بخش در برخی استانها به انجام رسانده ایم.
- 11
- 7