چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۲۱ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۰۲۰
نفت و انرژی

احتمال اجرای بنزین شهروندی از بهمن/ یارانه بنزین خانوار ۴نفره چقدر است؟

یارانه بنزین,بنزین شهروندی

بهمن امسال شاید زمان اجرای احتمالی بنزین شهروندی به جای سهمیه خودروها در ۲جزیره قشم و کیش باشد. معاون وزیر نفت می‌گوید هنوز تصمیم‌گیری نهایی انجام نشده اما در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها هستیم. دیروز هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه‌‌ریزی وزارت نفت گفت: اینکه آغاز اجرای طرح آزمایشی بنزینی دولت، اوایل بهمن باشد یا چند روز دیگر، در حال بررسی است. او افزود: در حال تهیه زیرساخت‌های لازم نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هستیم و هر زمان که این زیرساخت‌ها آماده شود، اجرای طرح «بنزین برای همه» را انجام خواهیم داد. به‌گزارش همشهری، درحالی‌که وزارت اقتصاد، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و سازمان پدافند غیرعامل هرکدام ماموریت ویژه‌ای را برای اجرای الگوی اختصاص بنزین برای همه برعهده گرفته‌اند، همچنان این ابهام باقی است که سهمیه بنزین هر شهروند ۱۵لیتر خواهد بود یا ۲۰لیتر در ماه. پرسش مهم‌تر اما این است که آیا دولت تصمیم دارد بنزین به هر شهروند بدهد یا معادل ریالی آن را به ازای هر لیتر ۱۵۰۰تومان؟

یک ماه از زمان انتشار نامه محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور مبنی بر اجرای آزمایشی طرح تغییر الگوی سهمیه بنزین از خودرو به فرد می‌گذرد. ۶دی‌ماه جواد اوجی، وزیر نفت گفت: طرح دولت برای اختصاص بنزین به افراد بر حسب کد ملی به جای اختصاص این حامل انرژی برحسب پلاک خودروها، در ۲جزیره کیش و قشم، به‌صورت آزمایشی و با اختصاص ۱۵لیتر بنزین ۱۵۰۰تومانی به هر فرد، آغاز خواهد شد و درصورت کسب نتیجه مطلوب، با تأیید تیم اقتصادی دولت در سراسر کشور قابل اجرا خواهد بود. محتمل‌ترین گزینه ممکن این است که دولت معادل بنزین هر شهروند را به‌صورت ریالی به ازای هر لیتر ۱۵۰۰تومان محاسبه و به‌حساب سرپرستان خانوار واریز  کند. در این صورت دیگر گزینه فروش بنزین مازاد بر مصرف موضوعیت نخواهد داشت و در عمل نرخ هر لیتر بنزین ۳۰۰۰تومان خواهد شد و دارندگان وسایل نقلیه هم سهمیه بنزین نخواهند داشت زیرا دولت در ابتدای هر ماه، مابه‌ازای ریالی یارانه بنزین را به‌حساب سرپرست خانوار واریز می‌کند.

سناریوی دولت به‌احتمال زیاد این است که با این تغییر الگو‌، عملا یارانه‌ای را که به ازای هر لیتر می‌پردازد، مستقیم به‌حساب سرپرست خانوارها واریز کند که در این صورت نرخ دوم بنزین یعنی لیتری ۳۰۰۰تومان جایگزین بنزین ۱۵۰۰تومانی خواهد شد. در این صورت چالش فروش بنزین مازاد به افراد دیگر از نظر دولت حل شده است، چرا‌که وقتی جایگاه‌ها هر لیتر بنزین را با نرخ ۳۰۰۰تومان می‌فروشند، عملا متقاضی برای بنزین مازاد و استفاده‌نشده شهروندان باقی نمی‌ماند مگر اینکه بخواهند آن را با قیمت پایین‌تر از نرخ مصوب دولت بفروشند. به‌گزارش همشهری، اجرای چنین الگویی عملا باعث ابهام در کشف قیمت واقعی بنزین و هدفمندی یارانه بنزینی خواهد شد و پس از مدتی دوباره چالش تصمیم‌گیری درباره اصلاح قیمت بنزین را ایجاد خواهد کرد.

یارانه بنزین خانوار ۴نفره

برآوردهای همشهری نشان می‌دهد درصورتی که دولت بخواهد یارانه نقدی را جایگزین سهمیه بنزین کند و مابه‌التفاوت ریالی آن را به‌حساب سرپرستان خانوار واریز کند، هر خانوار ۴نفره هر ماه با فرض سهمیه ۱۵لیتر، ماهانه ۹۰هزار تومان و در یک سال یک‌میلیون‌و۸۰هزار تومان یارانه نقدی بنزینی دریافت می‌کند. اگر هم دولت سهمیه بنزین هر شهروند را ۲۰لیتر در ماه منظور کند، کمک نقدی بنزینی دولت ماهانه ۱۲۰هزار تومان و در سال یک‌میلیون‌و۴۴۰هزار تومان یارانه نقدی دریافتی خواهد داشت. هنوز دولت برآورد خود از احتمال شوک قیمتی یا تورم ناشی از تغییر الگوی سهمیه بنزین از خودرو به فرد را اعلام نکرده است و پیش‌بینی می‌شود در کوتاه‌مدت نرخ تورم به‌ویژه در بخش حمل‌ونقل مسافری و شهری افزایش پیدا کند.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
با طرح جدید سهمیه بندی بنزین موافقم اگر درست و حساب شده اجرا شود، این نتایج را در پی دارد: ۱- کاهش کسری بودجه دولت که منشا اصلی تورم است ۲- به کاهش ترافیک خیابانها و آلودگی هوا و مرگ و میر فراوان ناشی از آن و منجر میشود ۳- اصلاح قیمت و بهینه سازی مصرف انرژی و سرمایه گزاری و اشتغال بیشتر در این زمینه ۴- عدالت بیشتر در بهره مندی از یارانه انرژی - برای اینکه سهمیه بندی جدید بنزین به افراد عادلانه تر باشد و حد اقل سهمیه هم رعایت گردد، پیشنهاد میشود: به خانواده های ۲ نفره ۶۰ لیتر- ۳ نفره ۷۵ و ۴ نفره ۹۰ و ۵ نفر به بالا ۱۰۵ لیتر پرداخت گردد. - همچنین حمایتهای دیگری مانند کوپن یا کارت مواد غذایی انجام گیرد - در زمینه دیگر حاملهای انرژی هم سهمیه قابل مبادله به مردم داده شود تا افرادیکه در مصرف منابع ، برنامه ریزی و صرفه جویی انجام میدهند نتیجه مستقیم آنرا دریافت کنند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش