چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۰۴ - ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۰۵۶
نفت و انرژی

نامه دانشجویان اصفهانی به رئیسی: بارگذاری جدید بر زاینده‌رود را متوقف کنید

پروژه بن بروجن,نامه دانشجویان اصفهانی به رئیسی درباره زاینده رود
جمعی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های استان اصفهان در نامه‌ای به رئیس جمهور نوشتند: با استناد به رأی کمیسیون، مصوبات شورای عالی آب و نظر متخصصان محیط زیست، توقف کامل اجرای پروژه بن – بروجن که باری جدید بر دوش حوضه کم جان زاینده‌رود است را خواستاریم.

به گزارش فارس، جمعی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های استان اصفهان پیرو تصویب پروژه انتقال آب بن-بروجن، خطاب به رئیس جمهور نامه‌ای نوشته‌اند و خواستار توقف کامل اجرای این پروژه شدند.

در ابتدای این نامه آمده است: سالیان سال است که مردم اصفهان، شاهد احتضار رودی هستند که نام زنده رود را یدک می‌کشد؛ سرانجام در پی مشکلات عدیده‌ای از جمله فرونشست زمین و ترک افتادن بر پیکر آثار چند صد ساله، تخریب منازل و خیابان‌ها، بیکاری کشاورزان، افزایش ریزگردها و آلودگی هوا، کاهش گردشگری و دیگر مشکلات زیست محیطی و اقتصادی که این خشک شدن در پی داشته و دارد، صبر ۲۰ ساله مردم مظلوم و نجیب اصفهان در ۲۸ آبان ماه سال ۱۴۰۰ لبریز شد و شاهد مطالبه‌گری و اعتراض مسالمت‌آمیز، قانونی و به حق از این مردم شریف در بستر خشک زاینده رود بودیم؛ بدیهی است که عوارض خشک شدن زاینده‌رود، به عنوان یکی از رودهای دائمی و شاهرگ‌های حیاتی فلات مرکزی، تنها مردم اصفهان را درگیر نمی‌کند و از نفس افتادن این شهر به‌عنوان یکی از کلانشهرهای کشور، قطعا آسیب‌های بزرگ زیست محیطی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی در سطح ملی به همراه خواهد داشت.

در ادامه نامه تأکید شده است: همانطور که مستحضرید پس از این مطالبه‌گری مردمی، در پی سفر وزارت محترم نیرو و تیم همراه، مشکلات حوضه زاینده رود و استان اصفهان از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت و وعده‌هایی در جهت رفع هرچه سریع‌تر آن‌ها داده شد که طبق گزارش کشاورزان و نمایندگان مردم اصفهان، تقریباً هیچ یک از آن وعده‌ها در راستای احیای زاینده‌رود عملیاتی نشده است؛ البته عدم عمل به وعده‌ها و قوانین در مورد احیای زاینده‌رود متاسفانه به یک رویه تبدیل شده و علاوه بر بدعهدی‌های اخیر، شاهد بی‌توجهی به مصوبات ۹ گانه شورای عالی آب که در سال ۱۳۹۲ تصویب شده است بوده‌ایم، مصوباتی که به اذعان متخصصان و کارشناسان، با عمل به آن‌ها می‌توان احیای زاینده‌‌رود را عملیاتی کرد.

برخلاف قانون، همچنان شاهد دست‌اندازی به منابع آبی زاینده‌رود هستیم

در ادامه عنوان شده است: در ذیل بند چهارم و پنجم این مصوبه، به طور واضح از لزوم عدم بارگذاری‌های جدید بر منابع آب زاینده‌رود و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز در استان‌های اصفهان، چهار محال و بختیاری و یزد سخن به عمل آمده است اما متاسفانه علیرغم مطلب ذکر شده، همچنان شاهد دست‌اندازی به منابع آبی زاینده‌رود و برنامه‌ریزی طرح‌های پرخرج و غیرکارشناسی برای انتقال آب از حوضه فقیر زاینده رود به مناطق تحت پوشش حوضه‌های آبی دیگر هستیم در حالی‌که مقدمات لازم این طرح‌ها جهت جبران میزان آب انتقالی، نادیده گرفته می‌شود.

فعالان دانشجویی خاطرنشان کرده‌اند: جناب رئیس جمهور؛ ما نمایندگان تشکل‌های دانشجویی استان اصفهان، در وهله اول حمایت خود را از قانون و عمل به آن اعلام می‌د‌اریم، تلاش برای تفرقه افکنی و ایجاد دعواهای قومیتی بین مردم استان‌های مختلف را محکوم می‌کنیم و خواستار شفافیت در منابع و مصارف و عدالت در توزیع، در چهارچوب قانون هستیم؛ به اعتقاد ما آب سرمایه‌ای ملی است که تنها عزمی در سطح ملی توان حل چالش‌های آن را دارد اما متاسفانه نگاه کوتاه مدت، سطحی و قومیتی، به مسأله آب که یکی از چالش‌های بزرگ امروز کشور محسوب می‌شود، در وزارت نیرو و سایر سیاست‌گذاری‌های منابع آب کشور دیده می‌شود و همین نگاه است که امروز سبب شده تا برای مثال، لوله انتقال آب بن – بروجن برخلاف رای قانونی کمیسیون رسیدگی به امور آب‌های زیر زمینی و مصوبات شورای عالی آب، به اسم تامین آب شرب  مردم شریف استان چهارمحال و بختیاری، و به کام صنایع فولاد و سیمان و .. کشیده شود، بدون اینکه جایگزین قطعی برای آن در نظر گرفته شود؛ صنایعی که طبق نظر کارشناسان، تجمیع آن‌ها در فلات مرکزی کشور به عنوان ناحیه درگیر با کم آبی، سیاستی غلط است.

تشکل‌های دانشجویی، خواستار توقف کامل اجرای پروژه بن – بروجن

در ادامه این نامه آمده است: در همین راستا ما نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با استناد به رأی کمیسیون، مصوبات شورای عالی آب و نظر متخصصان محیط زیست، توقف کامل اجرای پروژه بن – بروجن که باری جدید بر دوش حوضه کم جان زاینده‌رود است را خواستاریم؛ پروژه‌ای که به اذعان مسؤولان امر، هزینه‌های میلیاردی در بر داشته، اما به قطع اجرای آن، هزینه‌های بسیار گزاف‌تری را در بلند مدت، بر کشور تحمیل خواهد کرد، درحالی‌که می‌توان با انتقال آب از حوزه‌های پرآب نزدیک تر، مشکل آب این استان را حل کرد؛ همچنین لازم به ذکر است مطابق ماده ۴۴ قانون توزیع عادلانه آب، وزارت نیرو ملکف است منابع آب برداشت شده از زاینده‌رود که سبب خشکی رودخانه و تضییع حق آبه تالاب گاوخونی شده است را جبران نماید که متاسفانه تاکنون اقدامی در این راستا انجام نشده است.

در پایان نیز خاطرنشان شده است: جناب آقای دکتر رئیسی؛ امروز، چشم امید مردم بعد از خداوند متعال که هرچیز را در طبیعت به نظم و طبق مقدار و قاعده مشخص خلق کرده است، به دولتی است که داعیه انقلابی و مردمی بودن دارد، تا عزم خود را برای اصلاح رویه‌های غلط دولت‌های پیشین در مسأله سیاست‌گذاری آب و حفظ محیط زیست جزم کند و شورایی ملی و فرامنطقه‌ای برای حل بحران زاینده رود تشکیل دهد که بدون شعار، آستین همت بالا بزنند و با استفاده از نظر کارشناسان و نخبگان این مشکلات را چاره اندیشی کنند؛ به امید آنکه روزی با درایت و تصمیم‌گیری‌های دقیق مسؤؤلان و حمایت مردم، گره از مشکلات مردم فلات مرکزی در حیطه آب و محیط زیست باز شود.

- بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان

- بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

- بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان

- بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

- بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

- بسیج دانشجویی دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

- بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور اصفهان

- انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اصفهان

- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی

- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد نجف آباد

- کانون آسیب های اجتماعی دانشگاه اصفهان

- کانون فرهنگی انتظار دانشگاه اصفهان

- انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

- انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش